Τρίτη 10 Ιουνίου 2008

Mαταιώνονται τα σχέδια για το λιθάνθρακα;

Είδηση:Ματαιώνονται τα σχέδια για το λιθάνθρακα(;)


Πρόεδρος ΔΕΗ:Θα φτιάξουμε μονάδα λιθάνθρακα με την RWE στην Αλβανία(!)


Αυτό ειπώθηκε σε συνέντευξη τύπου από τον κ.Αθανασόπουλο.Φαίνεται λοιπόν ότι ματαιώνονται τα σχέδια για δημιουργία μονάδων επεξεργασίας λιθάνθρακα σε περιοχές της Ελλάδας.Να δούμε αν τη καλή αυτή τύχη θα την έχει και ο Αστακός.


Μάλιστα Ο πρόεδρος της ΔΕΗ τα έριξε στους συνδικαλιστές, την αντιπολίτευση και σε άλλα "μεγάλα" συμφέροντα, λέγοντας ότι είναι μεγάλη ζημιά για τη χώρα,η μη δημιουργία μονάδα επεξεργασίας λιθάνθρακα.


Κατά τη δική μας άποψη πολλές ερμηνείες παίζουν με αυτή τη μεταστροφή:Ίσως οι Γερμανικές εταιρίες να πολυπατήσαν πόδι στην Ελλάδα( βλ Αττική Οδός, σκάνδαλο Siemens, εξαγορά ΟΤΕ από Deutche Telekom) οπότε ας κρατιούνται κάπως τα προσχήματα, για να μη στραβώσει Ο .."Σαλονικιός" και ο Βλαδήμιρος.Επίσης ας μη βιαστούμε να πούμε ότι τελείωσε οριστικά το ζήτημα Λιθάνθρακα για την Ελλάδα.Μπορεί αυτές οι τελευταίες κινήσεις να είναι τέχνασμα, ώστε RWE και ΔΕΗ να κερδίσουν χρόνο και να περάσουν το θέμα μια πιο κατάλληλη στιγμή, χωρίς τόσο ντόρο.Άλλωστε η Αλβανία δεν είναι μακριά..και βολεύει λόγω φθηνού εργατικού δυναμικού.


Πολλά μπορεί να εικάζει κανείς.Aς μη ξεχνάμε ότι και την περίπτωση Edison. Πάντως το σίγουρο είναι ότι παίζεται πολύ χοντρό παιχνίδι, στο οποίο εμπλέκεται και η περιοχή μας ( Αστακός).Προς το παρόν το ζήτημα του Λιθάνθρακα δείχνει να ματαιώνεται και οι αντιδράσεις δειχνουν να έπιασαν τόπο και να έπαιξαν και αυτές το ρόλο τους.Ο χρόνος όμως θα δείξει.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δεν εχει τελειωσει τιποτα για τον αστακο.
μην σου πω οτι η ειδηση αυτη οτι αποχωρουν οι γερμανοι ειναι σε βαρος του νομου.
τον αστακο τον εχει βαλει στο ματι η edison που ειναι ιταλικων συμφεροντων και εχει συνεργατη στην ελλαδα μεγαλοεργολαβο (μητιληναιος).
οι γερμανοι φευγουν (απο βολο και καβαλα) οι ιταλοι ερχονται (αστακο και θισβη)
πρεπει να τους αντιμετωπησουμε πριν γινει πτολεμαιδα ο αστακος και ολος ο νομος αιτ/νιας.

Sirraeus είπε...

Συμφωνώ κι εγώ ότι πρέπει να πολεμήσουμε την Έντισον. Το ζήτημα του Αστακού έχει απλά παγώσει και αυτό είναι εις βάρος της τοπικής κοινωνίας και προς ώφελος αυτών που δουλεύουν υπόγεια για το λιθάνθρακα.
Οι αντιδράσεις πρέπει να γίνουν ακόμη πιο έντονες, ακόμη πιο μαζικές.
Στην Αθήνα, οργανώνεται συνάντηση ενάντια στο λιθάνθρακα, δείτε το λινκ: http://astakos.wordpress.com/2008/
06/09/%ce%b1%ce%bd%ce%bf%ce%b9%cf%
87%cf%84%cf%8c-%ce%ba%ce%ac%ce%bb%
ce%b5%cf%83%ce%bc%ce%b1-%ce%b3%ce%
b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b4%
ce%b7%ce%bc%ce%b9%ce%bf%cf%85%cf%81
%ce%b3%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%b7/

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι μου μπορεί σήμερα να υπάρχει μια αναστολή των δημοσιεύσεων, η ακόμη και ανακοινώσεων απο τις ενδιαφερόμενες εταιρείες για την εγκατάσταση εργοστασίου παραγωγής ενέργειας απο λιθάνθρακα στον Αστακό, αλλά αυτό δεν θα πρέπει να μας οδηγήσει σε εφησυχασμούς. Ανακοίνωση- Απόφαση της Κυβέρνησης ότι δεν θα επιτρέψει την εγκατάσταση τέτοιων εργοστασίων στη χώρα μας δεν υπήρξε και πολύ φοβάμαι ότι δεν θα υπάρξει. Γι’ αυτό επαγρυπνείτε πατριώτες.

Ανώνυμος είπε...

διαβαζα χτες στην ελευθεροτυπια οτι διαμαρτυρονται οι κατοικοι της μεγαλοπολης (εκει υπαρχει εργοστασιο παραγωγης ρευματος που καιει καρβουνο)οτι η δεη με το ετσι θελω φτιαχνει χωρο διαχειρισης βιομηχανικων απορηματων (ΧΔΒΑ).
ας μην παθουμε και μεις τα ιδια και μας φαει το μαυρο φιδι.(πρωτα φουγαρα και μετα ποιος ξερει τι?)