Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008

Nέα ψηφοφορία:Ζητήματα που έχει να επιδείξει έργο ο Δήμος Αγρινίου.

Ψηφοφοριών συνέχεια στο agrinionews.Αυτή τη φορά ζητάμε τη γνώμη μας για τα ζητήματα έχει να επιδείξει πλουσιότερο έργο η παρούσα δημοτική αρχή της πόλης μας.Ως επιλογές έχουμε ενδεικτικά τα παρακάτω ζητήματα:
Οδικά έργα ( δρόμοι, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κλπ)
Χώροι άθλησης&ψυχαγωγίας
Χώροι πρασίνου
Πάγια αναπτυξιακά ζητήματα που αφορούν την πόλη ( Εφετείο, Πανεπιστήμιο κλπ)
Πολιτισμός& Ιστορική φυσιογνωμία της πόλης
Για κανένα από τα παραπάνω.
Στόχος της ψηφοφορίας είναι να διαμορφώσουμε μια συνισταμένη απόψεων μαζί με τους αναγνώστες του blog μας για το ποιά προτεραίοτητα έχουμε στο τι θέλουμε το Αγρίνιο να μας προσφέρει.

Η ψηφοφορία θα διαρκέσει ως τις 13 Ιουλίου.
Σημείωση:Συνίσταται να ανοίγετε με Mozilla Firefox την σελίδα, εφόσον σας προκύψει πρόβλημα με την καταχώρηση της ψήφου σας.Όπως και να έχει η ψήφος καταχωρείται μία φορά.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

O ποιητής λέει οτι η πόλη έχει ανάγκη από δημοκρατικό ηγέτη και οχι από διαχειριστή κοματτικής κόπιας

Ανώνυμος είπε...

Μόνο οδικά έργα και κυρίως διανοίξεις οδών του σχεδίου πόλεως. Τόσο οι προηγούμενες όσο κιαι η υπάρχουσα δημοτική αρχή ασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά με αυτό. Για χώρους πρασίνου δεν το συζητώ,ότι άφησε ο Παπαστράτος το 1930,αυτοί ήταν ευεργέτες,55 στρέμματα πραγματικού πάρκου κι όχι πλατείες τσιμέντου με πλακάκια. Δεξαμενή που τροφοδοτεί την πόλη με νερό από το 1960-70,ενώ σήμερα οι ανάγκες απαιτούν 2 ακόμη,ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα για τα επόμενα 20-30 χρόνια. Πού είναι η ανανέωση του δικτύου ύδρευσης που χρονολογείται κι αυτό από το 60? Ποια αναπτυξιακά ζητήματα προχώρησαν? Και δεν αναφέρομαι για την ίδρυση Εφετείου, εννοώ Νοσοκομείο που καρκινοβατεί εδώ και μια δεκαετία,Πανεπιστήμιο,άλλο φιάσκο κι αυτό,οδικό δίκτυο εκτός πόλης( Μέχρι Νεάπολη και μέχρι κόμβο Παναιτωλίου,το οποίο έπρεπε να είχε ήδη από 2 λωρίδες ανά κατεύθυνση λόγω αυξημένου όγκου οχημάτων και πολύ απλά επειδή το Αγρίνιο αποτελεί κέντρο της περιοχής.
Πολιτισμός και φυσιογνωμία της πόλης,όχι ώρα μηδέν, υπό το μηδέν κατά πολύ. Ότι ωραίο παλιό διώροφο σπίτι,χαρακτηριστικό της αρχιτεκτονικής της πόλης στο κέντρο γκρεμίστηκε,αντί να αναδειχθούν τα περισσότερα εξ'αυτών.Σπουδαία προσπάθεια των δημοτικών αρχών. Μέχρι και οι Καπναποθήκες Παναγοπούλου θυσιάστηκαν στο βωμό τίνος άραγε? Έχουμε κάνει αντιπαροχή σχεδόν ολόκληρη την ιστορία μας. Α,μην ξεχάσω τη μεγάλη ντροπή μπροστά από το εκκλησάκι του παλαιού Αγίου Χριστοφόρο,ένα μεγάλο χειροκρότημα για την "υπερπροσπάθεια" που καταβλήθηκε για την αποτροπή του.
Χώροι άθλησης. Ε,αραιάάά και πού μπορεί να πετύχεις κανέναν αν πάρεις το αυτοκίνητο,το μηχανάκι ή το ποδήλατο και κάνεις βόλτα σε όλο το Αγρίνιο. Αντί να γεμίσουμε την πόλη με χώρους άθλησης,μιας και πνιγήκαμε στο τσιμέντο,έχουμε κάνει και 5-6 έτσι για να σπάμε λίγο τον πάγο. Κι αυτοί αφημένοι στην τύχη τους,χωρίς καμιά φύλαξη. Εκείνη η δημοτική αστυνομία ακόμα στο δρόμο είναι?

Ανώνυμος είπε...

Το κακο με το Αγρινιο ειναι οτι μεγαλωσε "αποτομα", χωρις σχεδιο και προνοια. Αυτο πληρωνουμε τωρα...

zeidoron dtsoukas είπε...

Πολυ τσιμεντο και πολυ αντιπαροχη.Αποτομη και αναρχη αναπτυξη της πολης.Οι Παπαστραταιοι αφησαν 55 ολοκληρα στρεματα.Για σκεφτειτε κι οι μεταγενεστεροι ν'αφηναν καθε πεντε πολυκατοικιες κι απο μισο εστω στρεμα.Στο σημειο πουχει φτασει πια η πολη ας φροντισουν οι δημοτικοι αρχοντες για το οδικο δυκτιο και για το νοσοκομειο τουλαχιστον.Εξυπακουεαι οτι αυτο το λιγο πρασινο που υπαρχει πρεπει να φυλασεται ως κορη οφθαλμου.