Τετάρτη 25 Ιουνίου 2008

To Μπαλάκι στην Ευρώπη για την Εκτροπή.

Μια πολύ σοβαρή εξέλιξη έχουμε στο θέμα της εκτροπής του Αχελώου.Το Συμβούλιο της Επικρατίας (ΣτΕ) αποφάσισε να στείλει στο Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ )ερωτήματα για το αν συγκρούεται ή όχι η ελληνική νομοθεσία που ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους για τη συνέχιση του έργου με κοινοτικές οδηγίες που αφορούν την εκμετάλλευση και την προστασία των υδάτινων πόρων και αποθεμάτων, την κατασκευή έργων σε προστατευόμενες περιοχές από διεθνείς συμβάσεις (NATURA).
Με άλλα λόγια , αν το Δικαστήριο Ευρωπαικών Κοινοτήτων, κρίνει ότι ουσιαστικά ότι η εκτροπή του Αχελώου μπορεί να προχωρήσει χωρίς τις κοινοτικές οδηγίες και τους νόμους της Ευρωπαικής Ένωσης.

Αν αυτό ισχύσει τότε το φράγμα που θα υψωθεί τελικά θα είναι το νομικό ΌΧΙ στη συνέχιση της εκτροπής.

Θα διακινδυνεύσουμε να διατυπώσουμε την εξής άποψη στο σημείο αυτό.Αν η απάντηση του ΔΕΚ είναι καταπέλτης για την εκτροπή, αμέσως μπαίνει βούτηρο στο προεκλογικό ψωμί τόσο του κυβερνώντος κόμματος όσο και της αντιπολίτευσης, καθώς από τη μιά θα "πουλάνε" ως επιχείρημα στην Αιτ/νία ότι δεν έγινε η εκτροπή, ενώ από την άλλη στους Θεσσαλούς θα λένε ότι "κάναμε ότι μπορούσαμε, αλλά μας το "εκοψε" η Ευρωπαική Ένωση".

Υ.Γ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα απογευματινών εφημερίδων κατά της εκτροπής του Αχελώου έχουν ταχθεί η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας, οι Δήμοι Αγρινίου, Μεσολογγίου, Αιτωλικού, Ινάχου και Οινιάδων, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, η Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αγροτών και οικολογικές οργανώσεις.

Ερώτηση: Στα παραπάνω δημοσιεύματα δεν είδαμε Δήμους όπως π.χ. ο Δήμος Αμφιλοχίας και οι Δήμοι της Ευρυτανίας.Για ποιό λόγο;

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας κ.Κοιμήσης έχει εκφραστεί θετικά γι'αυτό το εγκληματικό έργο. Δυστυχώς υπάρχουν και τέτοιοι άνθρωποι στο νομό.
Είναι και πρόεδρος στην ΤΕΔΚ!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλό λαμόγιο είναι και αυτός...

Ανώνυμος είπε...

Αυτός που είναι το λαμόγιο είναι ο Σουφλιάς..

Ανώνυμος είπε...

Εκείνοι οι Δήμοι της Ευρυτανίας πάλι γιατί τόσο τουμπεκί.
Δεν τους αφορά η εκτροπή;
Πλακάκια με τους Θεσσαλούς και αυτοί

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΠΟΥ ΡΩΤΑΤΕ ΓΙΑ ΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΑΛΟΙ ΜΙΣΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ Η ΓΡΑΜΜΗ!!! ΤΩΝ ΚΟΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ!!! ΓΙΑ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΗ ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΟΠΙΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΥΠΑΡΞΟΥΝ

ΟΣΑΜΑ ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ