Δευτέρα 9 Ιουνίου 2008

Euro..mania

Γράφει η Δήμητρα Κουνέλη ( δημοσιογράφος στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ)
Και εγένετο...euro! Και κάθε Ελληνάρας που σέβεται τον εαυτό του πλησίασε όποιον γνωστό είχε και δεν είχε προκειμένου να αποκτήσει τα μαγικά χαρτάκια, εισιτήρια για τους αγώνες της εθνικής, το συνδύασε και με μίνι διακοπές στην Αυστρία, μακριά από παιδιά, σκυλιά , τρέξιμο και υποχρεώσεις και να οι ορδές των μπλε- άσπρων στο Σαλτσμπουργκ !

Και παρόλο που οι Αυστριακοί φίλοι μας είχαν συνηθίσει τα αυτιά τους στις μελωδίες του Μότσαρτ, τώρα , για λίγες ημέρες έστω, θα χορέψουν συρτάκι. Μόνο που οι Αυστριακοί δεν είναι σαν τους Πορτογάλους, που ως μεσογειακός λαός κουβαλάνε κι αυτοί λίγη από την τρέλα των Νοτιοευρωπαίων, οπότε σαν να τους βλέπω μπροστά μου , θα στραβομουτσουνιάζουν κάθε φορά που θα βλέπουν έναν πληθωρικό έλληνα να πανηγυρίζει(( αν πανηγυρίσουμε, τίποτα δεν είναι σίγουρο))!

Όσοι ‘άτυχοι’ δε μπόρεσαν να ταξιδέψουν και να εκτονωθούν στα γήπεδα, θα φροντίσουν να εξοπλίσουν τα σαλόνια τους με μια τεράστια οθόνη , υψηλής ανάλυσης, την οποία θα αποπληρώσουν σε 200 άτοκες δόσεις, ίσως να φτάσει και το Εuro του 2012 μέχρι να την ξεχρεώσουν! Και να σου οι μπύρες και οι πίτσες και το greek souvlaki και η αντροπαρέα ((συνήθως)) να κάνει αναλύσεις επί αναλύσεων και σχόλια! Όσο για τις γυναίκες, αφήστε το καλύτερα, διότι πέρασαν οι εποχές που έπλητταν θανάσιμα στο σπίτι, περιμένοντας να τελειώσει ο αγώνας! Πρώτης τάξεως άλλοθι για ξεσάλωμα με φίλες είναι το Euro!
Μακάρι να πάει καλά η εθνική ομάδα, και αν το καλά είναι η κορυφή, ακόμη καλύτερα. Αλλά και αν δε γίνει, δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: