Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

''Στις 7 Νοεμβρίου καλούμαστε να προλάβουμε τις εξελίξεις και να γυρίσουμε σελίδα''

Απευθύνομαι σε όλους όσους μοιράζονται την ίδια αγωνία: το αύριο του τόπου. Σε όλους όσους έχουν τον ίδιο στόχο : την ευημερία και τη βιώσιμη ανάπτυξή του.

Η Δημόσια διοίκηση χρειάζεται την εξυγίανση και τον πολιτικό πολιτισμό που θα γίνει η αφετηρία μίας νέας εποχής, για τον τόπο και τους κατοίκους του.

Η μεγάλη πρόκληση της Μεταρρύθμισης του νόμου «Καλλικράτης» είναι η καλύτερη ευκαιρία, και ίσως η τελευταία, να πάρουμε όλοι, αποφάσεις που θα επηρεάσουν τη ζωή μας και θα χαράξουν την πορεία του τόπου για τα επόμενα χρόνια.

Η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος έχει όλα τα εχέγγυα τόσο σε φυσικό πλούτο όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό, να αποτελέσει υπόδειγμα υγιούς ανάπτυξης και μοντέλο ανταγωνιστικότητας με σεβασμό στην πολιτιστική και περιβαλλοντική της κληρονομιά. Σήμερα λοιπόν, πρέπει οι ίδιοι οι πολίτες, να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να ρυθμίσουν «τα του οίκου τους», με αγάπη και σεβασμό στον τόπο τους. Σε κάθε περίπτωση, η διαφάνεια της πολιτικής αρχής δεν θα πρέπει να είναι υπόσχεση αλλά προϋπόθεση για να αξιώνει κάποιος την εμπιστοσύνη των συμπολιτών του.

Συλλογική προσπάθεια, ξεκάθαροι στόχοι, γνώση και αποφασιστικότητα πρέπει να είναι έννοιες και αξίες άρρηκτα συνδεδεμένες με την τοπική αυτοδιοίκηση, γι’ αυτό και ζητώ την στήριξή σας έχοντας πλήρη γνώση των ευθυνών και της σημασίας της.

Σ’ αυτή κρίσιμη καμπή, ο τόπος, μας χρειάζεται όλους και κυρίως τους νέους ανθρώπους, την κινητήρια δύναμη που θα μας βάλει και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης. Με ουσιαστικό όραμα, διάθεση για δουλειά και μακριά από κομματικές περιχαρακώσεις και συμβιβασμούς, θέλω να προσφέρω και να δω τον τόπο μας μια υγιή τοπική δύναμη, μια περιφέρεια «πρότυπο» με θετικά πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλους τους τομείς, απαγκιστρωμένο από τα μικροκομματικά τεχνάσματα που μας κράτησαν πίσω.

Έχοντας όλα αυτά κατά νου, επέλεξα συνειδητά να συμμετέχω ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Ζούμε Δυτικά» και υποψήφιο Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας τον Γιώργο Παπαναστασίου.

Ως νέος άνθρωπος και ως επιστήμονας αλλά κυρίως ως πολίτης αυτού του τόπου θέλω με όλη μου την καρδιά να θέσω τις γνώσεις, την εμπειρία και τις ιδέες μου στην υπηρεσία του τόπου μου.

Στις 7 Νοεμβρίου καλούμαστε να προλάβουμε τις εξελίξεις και να γυρίσουμε σελίδα. Να αφήσουμε πίσω το «παλιό», το «κατεστημένο» που έχει ούτως ή άλλως αποτύχει. Να αποκηρύξουμε όλα αυτά που μας έχουν καταστήσει ουραγούς στην ανάπτυξη και «φτωχούς συγγενείς της κεντρικής Διοίκησης».

Στις 7 Νοεμβρίου το σύνθημα για ελπίδα και ανανέωση θα δοθεί από την Δυτική Ελλάδα γιατί εμείς οι Αιτωλοακαρνάνες …. Ζούμε Δυτικά.

Νεκτάριος Αθ. Φαρμάκης
Δικηγόρος
Yποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ναι!

Ανώνυμος είπε...

Τη σελίδα θα την γυρίσουν τα παιδιά του κομματικού σωλήνα,ε?
Με θητείες και αξιώματα σε κάθε λογής νεολαίες, ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, ΟΝΝΕΔ,ε?
Θα ξαναβρεθούν τα φιλαράκια μετά τα πανεπιστήμια στους Δήμους και τις περιφέρειες και θα αγωνιστούν για το κοινό καλό,ε?
Όπως στα πανεπιστήμια που μάχονταν για το καλό του συμφοιτητή και φυσικά όχι για την πάρτη τους και περνούσαν αέρα πατέρα τα μαθήματα στις εξεταστικές και μιλούσαν στον ενικό σε κάποιους καθηγητές και..και..και..., έτσι και στα νέα τους καθήκοντα,που ο κυρίαρχος λαός θα τους αναθέσει, θα συνεχίσουν τη μάχη από εκεί που την άφησαν οι μεγάλοι πολιτικοί άνδρες αυτού του τόπου, που τόσο έχουν ευεργετήσει την Αιτωλοακαρνανία και την έχουν κάνει πρότυπο ανάπτυξης (βιώσιμης πάντα,όχι από την άλλη...)!

Γιατί εμείς οι Αιτωλοακαρνάνες Βόσκουμε Δυτικά!