Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Tελικά η ανανέωση έμεινε στα λόγια...

Δημοσιεύτηκε στο agriniopress

Τελικά η ανανέωση δεν είναι και τόσο στη φιλοσοφία της ΝΔ, τουλάχιστον σε επίπεδο αντιπεριφερειαρχών, μιας και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο Γιώργος Σκαρμούτσος θα είναι ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Αιτωλ/νίας του συνδυασμού του Γ. Παπαναστασίου.


Σε αυστηρά κομματική επιλογή και με κριτήριο μάλλον και τις τοπικές ισορροπίες προχώρησε τελικά η ΝΔ στην επιλογή του αντιπεριφερειάρχη Αιτωλ/νίας. Ο Γιώργος Σκαρμούτσος, συνταξιούχος δημ. υπάλληλος, συνδικαλιστής και επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Αιτωλ/νίας είναι τελικά ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Αιτωλ/νίας στο πλευρό του Γιώργου Παπαναστασίου , όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές.

Μια ακόμη από τις επίσημες εξηγήσεις είναι και ότι η ΝΔ προέκρινε τους επικεφαλής των Νομαρχιακών παρατάξεων, είναι γνωστό όμως ότι ο κ. Σκαρμούτσος αντικατέστησε τον Δημήτρη Σταμάτη.

Το θέμα έκλεισε αργά το βράδυ της Παρασκευής και η ΝΔ μάλλον χάνει μια σημαντική ευκαιρία, σύμφωνα και με τοπικά στελέχη, να δείξει ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο σε αυτές τις εκλογές, που θα ενίσχυε την νεανική και υψηλού ρίσκου υποψηφιότητα του κ. Παπαναστασίου, μια υποψηφιότητα που έδειξε στην αρχή πως είναι μακριά από «κομματικές επετηρίδες» και τοπικισμούς.

Παράλληλα, χάθηκε και μια ευκαιρία για τη ΝΔ σε νομαρχιακό επίπεδο, να επιτευχθεί πρόσβαση και σε άλλους κομματικούς χώρους, κάτι που θα μπορούσε να γίνει με την υποψηφιότητα του δικηγόρου και νομ. συμβούλου Παντελή Βαμβακά, την στιγμή που το ΠΑΣΟΚ έχει και τα γνωστά προβλήματα στον νομό και διανύει περίοδο εσωστρέφειας.

Η επίσημη ανακοίνωση για τους αντιπεριφερειάρχες του συνδυασμού του Γιώργου Παπαναστασίου αναμένεται άμεσα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πάντως δεν βρήκε έναν "Αντωνόπουλο" να βάλει...μεταξύ των δύο (Αντωνόπουλος - Σκαρμούτσος) άβυσσος...