Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Οργιάζουν τις τελευταίες ώρες οι ''δημοσκοπικές'' συζητήσεις για το δήμο Αγρινίου...

Τις τελευταίες ώρες οργιάζουν τα σενάρια περί δημοσκοπήσεων που αφορούν το δήμο Αγρινίου. Κυριολεκτικά από το πρωί σε όλα τα στέκια της πόλης οι «Αγρινιώτες αναλυτές εκ του καφενείου ορμώμενοι» κάνουν τις δικές τους εκτιμήσεις. Το παράδοξο όμως της όλης υπόθεσης είναι, ότι ο καθένας ανάλογα με τον υποψήφιο που υποστηρίζει δίνει το δικό του αποτέλεσμα και κυρίως τη δική του «ασφαλή» πληροφορία που του διοχετεύτηκε (όπως ισχυρίζεται) από το γραφείο του υποψηφίου.


Έτσι, μέχρι στιγμής ακούμε από «έμπειρους» αναλυτές ότι τόσο ο Παύλος Μοσχολιός, όσο και ο Δημήτρης Σταμάτης εκλέγονται δήμαρχοι από τον πρώτο γύρο, ενώ οι πιο «συγκρατημένοι» προβλέπουν επικράτηση του δικού τους υποψηφίου στις 14 Νοεμβρίου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στο τέλος κάποιο από τα προαναφερθέντα σενάρια θα επικρατήσει. Βέβαια, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι αμφότεροι συμφωνούν πως ο Βασίλης Νικάκης είναι τρίτος αν και εδώ δεν φαίνεται να τα βρίσκουν στα ποσοστά.

Δυστυχώς, όσο θα περνούν οι μέρες σε κάθε γωνιά και σε κάθε καφενείο της πόλης μας θα υπάρχει και από ένας «Ηλίας Νικολακόπουλος» ο οποίος προς τέρψη της πολιτικής του μαντικής ικανότητας θα μιλάει με «ασφάλεια» για γκάλοπ και ποσοστά που μόνο αυτός και «ορισμένοι εκλεκτοί» του χώρου του γνωρίζουν. Έτσι, οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί σε μια προσπάθεια να λησμονήσουν τα καθημερινά δυσβάσταχτα προβλήματά τους και να απεμπολήσουν από πάνω τους το χαρακτηρισμό «κοινός», θα κρέμονται από τα χείλη του, προκειμένου να γίνουν κοινωνοί και εν συνεχεία «κομιστές» μοναδικών πληροφοριών που θα τους κάνουν να ξεχωρίσουν στον κοινωνικό τους περίγυρο…

Ίσως την προαναφερθείσα ανάλυση να τη βρίσκεται λίγο τραβηγμένη και υπερβολική, αλλά ειλικρινά πιστέψτε μας με όλα αυτά που ακούμε σήμερα πραγματικά γελάμε. Γελάμε γιατί οι «ντόπιοι πολιτικοί αναλυτές» ίσως και άθελά τους συμμετέχουν σε μια ετεροκατευθυνόμενη μάχη των εντυπώσεων που όσο περνούν οι μέρες θα φουντώνει. Η αλήθεια είναι ότι όντως διενεργούνται δημοσκοπήσεις, αλλά απ’ όλα όσα ακούτε, απ’ όπου και αν αυτά προέρχονται ( είτε από την πλευρά Μοσχολιού είτε από την πλευρά Σταμάτη), κρατήστε καλού κακού τις επιφυλάξεις σας, αφού τέτοιες ώρες όλα όσα λέγονται εξυπηρετούν κάποιο σκοπό…

Υ.Γ.: Επειδή σίγουρα οι "πολιτικοί αναλυτές'' διαβάζοντας την παρούσα ανάρτηση θα ισχυριστούν ότι τα «χώνουμε» στους απέναντι (ήτοι στους αντιπάλους τους για το δημαρχιακό θώκο), θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι τα «χώνουμε» (ζητούμε συγγνώμη για τη χρήση της λέξης) σε ΟΛΟΥΣ όσοι μετέρχονται τέτοιες τακτικές, ανεξαρτήτως του στρατοπέδου από το οποίο προέρχονται.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όπως θα έλεγε και ο Φλωράκης, η κάλπη είναι γκαστρωμένη, αλλά ο υπέρηχος δεν λειτουργεί για 15 ημέρες!

Ανώνυμος είπε...

Εγω ακούω οτι το ποσοστό της παράταξης του "καννένα π#####" (Μπίπ), θα εχει την τιμητική του σε αυτές τις εκλογές.

Αφου την τοπική αυτοδιοίκηση την κάνανε προέκταση των κομμάτων δεν ειναι καθόλου απίθανο να βρεθούμε πρό μεγάλων εκπλήξεων.

Η οργή του κόσμου για τα χάλια της κεντρικής πολιτικής σκηνής, και οι δυσκολίες της ζωής θα φανούν σε αυτές τις εκλογές.

Ανώνυμος είπε...

ηρθε η ωρα να πεσει αυτο το καστρο και αυτο θα γινει σε αυτες τις εκλογες.