Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Συνεχίζει σε έντονους ρυθμούς τον προεκλογικό του αγώνα.

Την Ναύπακτο επισκέφθηκε συμμετέχοντας στις τοπικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 439η Επετείου της Ναυμαχίας ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Παπαναστασίου την Κυριακή 10 Οκτωβρίου.


Μετά την επίσημη δοξολογία που τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεου, την λιτάνευση της εικόνας και την ρίψη στεφάνου στο Λιμάνι της πόλης, ο Γιώργος Παπαναστασίου στο πλαίσιο της συνάντησής του με το δήμαρχο Θανάση Παπαθανάση συζήτησε θέματα που αφορούν την περιοχή, ειδικά δε το νέο δήμο που θα προκύψει μετά την εφαρμογή του «Καλλικράτη».

Από τα κυρίαρχα θέματα που συζητήθηκαν, ήταν αυτό της αξιοποίησης των πρώην εργοταξιακών χώρων της Γέφυρας, οι οποίοι το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκονται στο επίκεντρο επενδυτικού ενδιαφέροντος, απασχολώντας μάλιστα ιδιαίτερα την τοπική κοινωνία και όχι μόνο. Όπως τονίσθηκε, η αναπτυξιακή προοπτική των εν λόγω χώρων μέσω των σχεδιαζόμενων επενδύσεων, θα δημιουργήσει επιπλέον δυναμική σε ολόκληρη την περιοχή, θέτοντας ταυτόχρονα τις προϋποθέσεις δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, γενικότερης οικονομικής ανάταξης καθώς και ενδυνάμωσης του τουριστικού ενδιαφέροντος.

Ωστόσο, όπως σημείωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, κάθε σύναψη συμφωνίας θα πρέπει να γίνει με προσεκτική διαχείριση των όρων της παραχώρησης των ακινήτων που σήμερα διαπραγματεύονται από την ελληνική κυβέρνηση και με τέτοιο τρόπο που να διασφαλίζονται πλήρως τα οφέλη πρώτα απ’ όλα για την ίδια την περιοχή.

Το βράδυ του Σαββάτου 9 Οκτωβρίου ο Γιώργος Παπαναστασίου συναντήθηκε με τον βουλευτή Β’ Αθηνών και Πρόεδρο του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» Βαγγέλη Μεϊμαράκη, συμμετέχοντας σε πολιτική εκδήλωση του διοργάνωσε η ΝΟΔΕ Αιτωλ/νίας στο Αγρίνιο.

Απευθυνόμενος στον ίδιο ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία επέλεξε για την διεκδίκηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έναν υποψήφιο ο οποίος εκφράζει την αντίληψη της παράταξης για ανανέωση, ενώ παράλληλα σημείωσε πως σ’ αυτή την εκλογική «μάχη» η Αιτωλοακαρνανία και η Δυτική Ελλάδα θα δώσουν διαφορετικό «χρώμα», διαψεύδοντας όλους όσους βιάστηκαν να βγάλουν πρόωρα συμπεράσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: