Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Μετατάσσονται οι υπάλληλοι του Ιχθυοκαλλιεργητικού Κέντρου Αχελώου

Μετατάσσονται τελικά οι υπάλληλοι του Ιχθυοκαλλιεργητικού Κέντρου Αχελώου, το οποίο έχει προαναγγελθεί εδώ και καιρό ότι θα καταργηθεί.
Αναλυτικά διαβάζουμε στην εφημερίδα Έθνος ότι υπογράφηκε η υπουργική απόφαση από τον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Γ. Ντόλιο, σύμφωνα με την οποία μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις για μετάταξη 133 υπάλληλοι αορίστου χρόνου των καταργούμενων φορέων του Δημοσίου Δ.Ε.ΠΟ.Σ. Α.Ε., ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε., ΙΧΘΥΚΑ Α.Ε. και Ε.Δ.Α. Α.Ε.
Οι εργαζόμενοι θα μεταφερθούν με την ίδια σχέση εργασίας σε θέσεις αντίστοιχης ειδικότητας και ίδιας εκπαιδευτικής βαθμίδας, ως εξής:
* 11 υπάλληλοι από τη Δημόσια Επιχείρηση Πολεοδομίας και Στέγασης (Δ.Ε.ΠΟ.Σ. Α.Ε.) σε φορείς ή υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος.
* 81 εργαζόμενοι από την Εταιρεία Αξιοποίησης Αγροτικής Γης Α.Ε. (ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε) στον Ο.Π.ΟΚ.Ε.Π.Ε. και εφόσον το σύνολο του προσωπικού δεν μπορεί να απορροφηθεί, σε υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οι υπόλοιποι 269 υπάλληλοι απολύονται, γιατί οι προσλήψεις τους κρίθηκαν παράνομες.

* 17 υπάλληλοι του Ιχθυοκαλλιεργητικού Κέντρου Αχελώου Α.Ε. (ΙΧΘΥΚΑ Α.Ε.) στον Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου.

Εφόσον δεν μπορούν να απορροφηθούν, θα μετακινηθούν σε άλλον φορέα ή υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας.

* 24 εργαζόμενοι από την Εταιρεία Διανομής Αερίου Α.Ε. (Ε.Δ.Α. Α.Ε) στη Δ.Ε.Π.Α. Α.Ε. ή άλλον φορέα του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Η τελική επιλογή για θέσεις που διεκδικούνται από περισσότερους υπαλλήλους θα πραγματοποιηθεί από μία τριμελή επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διοίκησης βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων, όπως είναι η επαγγελματική εμπειρία αλλά και η οικογενειακή κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: