Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Ήττα στο ντεμπούτο του Τεννέ.


Τα Τρίκαλα φιλοξένησαν τον Παναιτωλικό, όπου σε ένα πολύ καλό παιχνίδι οι γηπεδούχοι πήραν μεγάλη νίκη. Οι Θεσσαλοί ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, όμως η μεγαλύτερη φάση του πρώτου μέρους ανήκε στους φιλοξενούμενους, όταν η κεφαλιά του Κούσα στο 29' κατέληξε στο δοκάρι του Τόλιου. Το σκορ άνοιξε στο 49' ο Τελκίνσκι και από εκείνο το σημείο οι Τρικαλινοί έδωσαν χώρο στους παίκτες του Παναιτωλικού, που δεν μπορούσαν όμως να διασπάσουν την καλοστημένη άμυνα των Τρικαλινών.


Η ομάδα του Γιώργου Βαζάκα είχε τον έλεγχο του αγώνα και ήταν πολύ επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Σε μία από αυτές, ο Κόρμπος έπιασε πολύ δυνατό σουτ και έκανε το 2-0 στο 82' μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς για τους οπαδούς των γηπεδούχων, που γέμισαν το στάδιο των Τρικάλων. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται μία ανάσα από τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ, ενώ από την άλλη ο Παναιτωλικός έχασε πολύτιμο έδαφος στη μάχη της ανόδου.

Τον πλήγωσε ο... πρώην
Ο Διαγόρας φιλοξένησε τον Λεβαδειακό στην Ρόδο και ο Βοιωτοί έφυγαν με τον βαθμό της ισοπαλίας με τέρμα του Ζουρούδη, ο οποίος στο ντεμπούτο του σκόραρε εις βάρος της πρώην ομάδας του. Οι Ροδίτες ήταν εκείνοι που προηγήθηκαν στο 22' με ένα τυχερό τέρμα του Αγκιρίμπα, όμως η φάση που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε στο 37', όταν ο Προβατίδης αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Οι φιλοξενούμενοι στη συνέχεια κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και με το τέρμα του Ζουρούδη στο 51' πήραν τον βαθμό της ισοπαλίας.

Δύσκολα ο ΟΦΗ
Πολύ ωραίο παιχνίδι στο Ηράκλειο, όπου ο ΟΦΗ υποδέχθηκε τη Βέροια. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έκλεψαν τις εντυπώσεις, καθώς έχασαν πάρα πολλές ευκαιρίες για να πετύχουν ένα γκολ. Οι Κρητικοί όμως ήταν αυτοί που χαμογέλασαν στο τέλος, καθώς πήραν σημαντική νίκη με 2-0 με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αγρίτη στο 61', σε μία φάση που ο Μπάρμπας είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε, ενώ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και με τους Βεροιώτες να έχουν βγει στην επίθεση, ο ΟΦΗ πέτυχε και δεύτερο τέρμα με τον Μανούσο, «καθαρίζοντας» το παιχνίδι.

Νίκες για τους γηπεδούχους
Το παιχνίδι στην Ηλιούπολη δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, με τους γηπεδούχους να παίρνουν τη νίκη απέναντι στον Αγροτικό Αστέρα με 1-0 και να ανασαίνουν βαθμολογικά, σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι πλέον μπαίνουν σε περιπέτειες. Το γκολ που έδωσε τη νίκη στην Ηλιούπολη πέτυχε ο Ουρόσεβιτς στο 32', μετά από λάθος του Γουναρίδη.

Στο Ελληνικό, ο Εθνικός μπήκε πιο δυνατά από τον Πιερικό στο παιχνίδι και ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων από νωρίς. Η υπεροχή των γηπεδούχων καρποφόρησε στο 13' με τον Περέιρα να βρίσκεται μόνος του στη μικρή περιοχή και με κεφαλιά να ανοίγει το σκορ. Ο Εθνικός ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, όμως ο Πιερικός με γκολ του Γκουγκουλιά, ύστερα από ολιγωρία της άμυνας των γηπεδούχων, στο 70' έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη, καθώς ο Φαρινόλα με εξαιρετική ατομική ενέργεια στο 84' έκανε το 2-1 και έδωσε τους πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του.

Ο Ιωνικός πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα με τη νίκη του επί του Θρασύβουλου με 2-1. Οι γηπεδούχοι, που αγωνίστηκαν ξανά σε κενές εξέδρες, καθώς η Εφορία δεν σφράγισε τα εισιτήρια, ήταν καλύτεροι και προηγήθηκαν στο 24' με ωραίο γκολ του Άλβες, ενώ διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 53' με τον Ντε Φαρία να σκοράρει με διπλή προσπάθεια. Στο 84' οι φιλοξενούμενοι ξαναμπήκαν στο παιχνίδι, με τον Τσιλιγκίρη να εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο το λάθος του Αρβανίτη και να μειώνει σε 2-1, όμως δεν υπήρξε συνέχεια.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής

Σάββατο (15/01)
Καλλιθέα – Δόξα Δράμας 0-1
(90' Μοσχάκης)

Κυριακή (16/01)
Τρίκαλα – Παναιτωλικός 2-0
(49' Τελκίνσκι, 82' Κόρμπος)
Ηλιούπολη – Αγροτικός Αστέρας 1-0
(32' Ουρόσεβιτς)
Εθνικός – Πειρικός 2-1
(13' Περέιρα, 84' Φαρινόλα – 70' Γκουγκουλιάς)
Ιωνικός – Θρασύβουλος 2-1
(24' Άλβες, 55' Ντε Φαρία - 84' Τσιλιγκίρης)
ΟΦΗ – Βέροια 2-0
(61' πεν. Αγρίτης, 90+3' Μανούσος)
Διαγόρας – Λεβαδειακός 1-1
(22' Αγκιρίμπα - 51' Ζουρούδης)
Δευτέρα (17/01)
Αναγέννηση Καρδίτσας – Εθνικός Αστέρας (15:00)
Πανθρακικός – ΠΑΣ Γιάννενα (18:00)

Η βαθμολογία
1. ΠΑΣ Γιάννενα 42*
2. Παναιτωλικός 38
3. Διαγόρας 35
4. ΟΦΗ 33
5. Λεβαδειακός 30
6. Δόξα Δράμας 28
7. Τρίκαλα 27
8. Θρασύβουλος 23
9. Ηλιούπολη 23
10. Βέροια 21
11. Πιερικός 21
12. Πανθρακικός 21*
13. Εθνικός Αστέρας 21*
14. Αγροτικός Αστέρας 20
15. Εθνικός 20
16. Ιωνικός 18
17. Αναγέννηση Καρδίτσας 11*
18. Καλλιθέα 10

*Οι ομάδες έχουν παιχνίδι λιγότερο.

Επόμενη αγωνιστική
Παναιτωλικός – Αγροτικός Αστέρας
Λεβαδειακός – Τρίκαλα
Πιερικός – Ηλιούπολη
Θρασύβουλος – Διαγόρας
ΠΑΣ Γιάννενα – Εθνικός
Δόξα Δράμας – Ιωνικός
Βέροια – Πανθρακικός
Εθνικός Αστέρας – Καλλιθέα
Αναγέννηση Καρδίτσας - ΟΦΗ

Πηγή: gazzetta

Δεν υπάρχουν σχόλια: