Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2008

Το agrinionews, τα blogs του νομού και ο τοπικός τύπος.

Όπως θα έχετε παρατηρήσει στους 8 και πλέον μήνες ζωής που αριθμεί το agrinionews ουδέποτε αναφερθήκαμε στην επισκεψιμότητα της σελίδας μιας και αυτό μπορεί να γίνει ευκόλως αντιληπτό τόσο από τα σχόλια όσα και από τη συχνότητα των θεμάτων που αναρτώνται.
Αυτή τη φορά όμως αισθανόμαστε πραγματικά χρέος μας να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που αυτό το χρονικό διάστημα επισκέπτεστε ανελλιπώς το blog μας, είτε συμφωνείτε είτε διαφωνείτε με όσα γράφονται εδώ μέσα. Και επειδή μας αρέσει να μιλάμε με αριθμούς σας ενημερώνουμε ότι τις τελευταίες 15 μέρες επισκέπτονται το ιστολόγιό μας περισσότεροι από 300 μοναδικούς επισκέπτες καθημερινά, με βάση τα στοιχεία από το google analytics που έχουμε στη διάθεσή μας!!!
Αυτό το γεγονός μας γεμίζει με αισιοδοξία, γιατί πολύ απλά δείχνει ότι ένα σημαντικό κομμάτι των πολιτών μας ενδιαφέρεται για όσα συμβαίνουν στον τόπο του, αγωνιά για τα αναπτυξιακά ζητήματα της περιοχής και κυρίως μέσα από τις απόψεις που εκφράζει αποδεικνύει ότι έχει γνώση και κρίση για όσα τον απασχολούν. Ιδιαίτερα μας γεμίζει χαρά το γεγονός ότι η μπλογκόσφαιρα της Αιτωλοακαρνανίας μεγαλώνει συνεχώς. Στην πλειονότητά τους τα ιστολόγια της περιοχής ενημερώνουν και σχολιάζουν με καυστικό τρόπο τα κακώς κείμενα, μένοντας μακριά από κάθε είδους σκοπιμότητα, έχοντας ως κοινή συνισταμένη την αγάπη για τον τόπο που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν οι διαχειριστές τους!
Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να κάνουμε μια σημαντική διευκρίνιση. Σε καμία περίπτωση δε θεωρούμε ότι τα blogs δημιουργήθηκαν για να αντικαταστήσουν τον τοπικό τύπο. Σε μια εποχή όπου ο έγγραφος τύπος απειλείται από τον ηλεκτρονικό, εμείς οφείλουμε να τονίσουμε ότι οι εφημερίδες του νομού ήταν αυτές που κρατούσαν τα σκήπτρα της ενημέρωσης σε χαλεπούς καιρούς κάτω από αντίξοες συνθήκες! Μπορεί να είμαστε bloggers αλλά είμαστε υποστηρικτές της είδησης επί χάρτου, κάτι το οποίο δυστυχώς οι νέες γενιές αγνοούν…
Υ.Γ.: Και επειδή αρκετοί από εσάς υποστηρίζετε ότι η είδηση πρέπει να έχει ταυτότητα, απλά σας ενημερώνουμε ότι σε λιγότερο από ένα μήνα θα αναρτηθεί στο ιστολόγιό μας το προφίλ μας!

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπαρχουν αιτωλοακαρνανικα sites πολλα χρονια στο κουρμπετι και δεν εκαναν ουτε μια φορα αναφορα σε επισκεψιμοτητα, παροτι εχουν απιστευτα μεγαλη.
Ενω τα blogs βλεπω συναγωνιζονται ποιο θα παραβγει σε επισκεψιμοτητα, βλεπω πολλες ανακοινωσεις τελευταια. Εγινε της μοδα μαλλον...

Ανώνυμος είπε...

Σιγά ρε φίλε, πάνω από 6 μήνες παρακολουθώ το συγκεκριμένο blog και δεν έχει κάνει ποτέ αναφορά! άσε που σε αυτό το post μέσα σε τόσο μεγάλο κείμενο μια σειρά αναφέρεται σε επισκέψεις. ήμαρτον!

Ανώνυμος είπε...

Emeis sas euxaristoume gia thn kalh sas douleia!

Ανώνυμος είπε...

epiteloys na mathoyme poioi krybontai pisw apo to blog xaxaxa

rodon

:))

zeidoron dtsoukas είπε...

Αλλη η μαγεια των blogs κι αλλη η χαρη των εφημεριδων.Των παλιων κλασικων εφημεριδων που μυριζαν μελανι κι αφηναν και μαυριλα στα χερια.Της εποχης που κυριαρχουσε το ρεπορταζ μετα το κυριο αρθρο,οι επιφυλλιδες και το χρονογραφημα.Υστερα ηρθαν τα ιδιωτικα ραδιοφωνα κι οι τηλεορασεις και καταντησαν την εφημεριδα μπαγιατικη.Μετα ηρθαν και τα blogs και τις αποτελειωσαν.Ο Βλασης Γαβριηλιδης ελεγε καπου στα 1900 οτι "οταν κι ο τελευταιος καραγωγεας κυκλοφορει καθε πρωι με την εφημεριδα στο χερι τοτε θα μπορουμε να πουμε πως ειναι πολιτισμενος τοπος η Ελλαδα".Τι θαλεγε αληθεια σημερα βλεποντας τις εφημεριδες γεματες DVD και κουτσομπολια;Κι ομως υπαρχει χωρος και για τις εφημεριδες και ειδικα τις τοπικες.Αρκει να επικεντρωθουν στην ερευνα και στην αναδειξη τοπικων θεματων-προβληματων.Η ειδηση εχει πεθανει για τον τυπο,οπως και το Αστυνομικο δελτιο.Μπορουν ομως να ψαξουν τις αιτιες που προκαλεσαν τα γεγονοτα.Αυτα για τις εφημεριδες.Τα blogs τωρα ειναι κατι καινουργιο για την Ελλαδα και πολυ χρησιμα.Αμεση ενημερωση και αμεσοτατη συμετοχη και των αναγνωστων.Κατι που δεν γινεται με κανενα αλλο μεσο ενημερωσης.Οι διαχειριστες μονο πρεπει να φροντιζουν και για την αξιοπρεπεια αλλα και για την αξιοπιστια εκαστου blog.Εσεις μια χαρα τα πατε ως agrinionews,συγχαρητηρια και ναστε παντα καλα να μας ενημερωνετε και να μας κρατατε σε επαφη με την πατριδα.Αγρινιωτες υπαρχουν παντου,ζωη ναχουμε.Την ταυτοτητα σας δεν ξερω αν πρεπει να την αποκαλυψετε.Ειναι κι αυτο μια απο τις μαγειες των blogs.

Ανώνυμος είπε...

apo mesologgi kali synexeia paidia,ena eyxaristo gia tin enimerosi kai panta na eiste yper tis eleyteris ekfrasis kai toy dimokratikoy vimatos..

Ανώνυμος είπε...

μια αναρτηση την ημερα δεν πιστευω πως ειναι δυνατον να συναγωνιστει τις τοπικες εφημεριδες. Αυτες με την σειρα τους και κυριως οι καθημερινες δεν διαβαζονται, δεν ασχολουνται με τοπικα θεματα αλλα ειναι ολο διαφημισεις και αναπαραγωγη αρθρων μεγαλων αθηναικων εφημεριδων.

Ανώνυμος είπε...

μια αναρτηση την ημερα δεν πιστευω πως ειναι δυνατον να συναγωνιστει τις τοπικες εφημεριδες. Αυτες με την σειρα τους και κυριως οι καθημερινες δεν διαβαζονται, δεν ασχολουνται με τοπικα θεματα αλλα ειναι ολο διαφημισεις και αναπαραγωγη αρθρων μεγαλων αθηναικων εφημεριδων.

Ανώνυμος είπε...

Σεβασμος στο τοπικο τυπο!
Ειδικα αν ειναι σαν τις Αιτωλοακαρνανικες, σαν την Αιχμη του Μεσολογγιου, εκει να δειτε ορθη και αντικειμενικη ενημερωση!

http://www.youtube.com/watch?v=AfOGEtjRrZY

Η εφημεριδα Αιχμη του Μεσολογγιου, ο εκδοτης της, ζητα προκηρυξεις απο τον αντινομαρχη Αιτωλοακαρνανιας, για να γραφει στην εφημεριδα του θετικα σχολια για την νομαρχιακη αυτοδιοικηση.
Δωσε λεφτα για να γραφω καλα.
Αυτο θα πει αντικειμενικη ενημερωση απο τον τοπικο τυπο.