Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2008

Πόσο ασφαλής είναι τελικά η επιστροφή από τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης;

Το προηγούμενο Σαββατοκυριάκο δύο τροχαία ατυχήματα συνέβησαν λίγα χιλιόμετρα έξω από τη πόλη μας ( στο 6ο χιλιόμετρο περίπου), στα οποία δυστυχώς χάθηκαν νέοι συνανθρωποί μας.
Δεν είναι η πρώτη φορά που τροχαία ατυχήματα συμβαίνουν κατά την επιστροφή από τη καλοκαιρινή νυχτερινή διασκέδαση.
Και αυτό γιατί οι παράδρομοι οι οποίοι οδηγούν προς και από τα νυχτερινά κέντρα είναι στενοί, βρίσκονται σε ύψος χαμηλότερο της εθνικής οδού, με αποτέλεσμα η ορατότητα να είναι ακόμα πιο περιορισμένη, καθώς ο οδηγός αδυνατεί να δεί με ευκολία από πόση απόσταση έρχονται τα αμάξια από τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και να υπολογίσει με ακρίβεια την έξοδο του. ΄
Επίσης δεν υπάρχει η απαραίτητη σήμανση στην είσοδο των παραδρόμων που οδηγούν στα νυχτερινά κέντρα, με αποτέλεσμα ο διερχόμενος οδηγός που απλά περνάει από τη πόλη μας να αιφνιδιάζεται όταν βλέπει αυτοκίνητα να στρίβουν ξαφνικά επί της εθνικής οδού προς σε αυτά ή να "πετάγονται" αμάξια από τις παραδρόμους στην εθνική οδό, με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνει να ελλατώσει ταχύτητα και ο κίνδυνος να είναι μεγάλος.
Ωραία είναι η νυχτερινή διασκέδαση στο σημείο εκείνο. Οι περισσότεροι από εμάς την τιμούμε δεόντως. Ας ληφθούν όμως επιτέλους μέτρα για να μη χάνονται έτσι ανθρώπινες ζωές.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο δρόμος αυτός έχει πολλές κακοτεχνίες κι ελλείψεις. Όταν όμως κάποιος καβαλάει τη μοτοσυκλέτα και τρέχει με 240 χλμ/ώρα δε φταίει μόνο ο κακός ο δρόμος αν φάει το κεφάλι του...