Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

Κατεδάφιση επικίνδυνων παλαιών κτιρίων στο κέντρο του Αγρινίου.

Παρέμβαση τηε Δημοτικής αρχής στο κέντρο της πόλης με την κατεδάφιση παλαιών κτιρίων
Κατεδαφίστηκαν σήμερα επικίνδυνα κτήρια με παρέμβαση του Δήμου στην οδό Κύπρου και Ι.Σταίκου. Όπως ανάφέρει επίσημα ο Δήμος : "Εκτός από την επικινδυνότητα των κτιρίων, που είχε αποφανθεί η αρμόδια επιτροπή Επικινδύνων Ετοιμόρροπων Κτισμάτων, στην περιοχή υπήρχε έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα καθώς η θέση των κτιρίων, που ήταν ρυμοτομούμενα, εμπόδιζε την ορατότητα των οδηγών και πεζών με αποτέλεσμα την πρόκληση πολλών τροχαίων ατυχημάτων. Με την παρέμβαση του Δήμου Αγρινίου αφενός μεν, επιλύεται το κυκλοφοριακό πρόβλημα αφετέρου δε, αναβαθμίζεται ουσιαστικά το εμπορικό κέντρο της πόλης, σε συνδυασμό με τα έργα που είναι σε εξέλιξη στην οδό Ι.Σταίκου, Κύπρου και πλατεία Δημοκρατίας.".
Το σχόλιο μας: ¨Εχουμε κατά καιρούς αναφερθεί από εδώ για τα παλιά κτήρια που έχουν μείνει αναξιοποίητα. Σημασία θα είχε ιδιαίτερη αν μπορούσαν να διασωθούν γειτονιές. Αυτό δεν κατέστη εφικτό και είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιας τακτικής του δεύτερου μισού του 20ου αιώνα. Τώρα τα κτίσματα αυτά όντως ήταν επικίνδυνα για τη δημόσια ασφάλεια και πολλές φορές ακούγονταν μικρά αντικείμενα να πέφτουν στο δρόμο. Σε άλλα σημεία της πόλης δεν έχει χαθεί ακόμα όμως το τρένο της αναπαλαίωσης..

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποιός να τα αναπαλαιώσει τα παλιά κτίρια όταν οι ιδιοκτήτες τους δεν ενδιαφέρονται και μοναδικός τους σκοπός είναι να τα βγάλουν σεισμόπληκτα για να τσεπώσουν την αποζημίωση;

Ανώνυμος είπε...

paranoma ktiria pou prokaloysan problimata.kala ekane o dimos.

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδια το κτηριο που ηταν στην σταικου ηταν ετοιμοροπο και αστια μολυνσης.καλα εκαναν και το γκρεμισαν ,ανοιξε και λιγο ο χωρος εκει.

Matinα-Mariam είπε...

Δυστυχώς χρειάζεται να κατεδαφίζονται όταν δεν αναπαλαιώνονται... Έτσι καταστράφηκαν τόσα και τόσα όμορφα σπίτια... Αν είχαν διατηρηθεί, το Αγρίνιο θα είχε άλλο χρώμα! Σήμερα δεν θυμίζει με τίποτα την πόλη των παιδικών μου χρόνων. Θυμάμαι είχα πάει στο σπίτι της Μαρίας Δημάδη, κάπου το 1992, όταν πήγαινα ακόμα σχολείο και τράβηξα φωτογραφίες από την αυλή του σπιτιού! Αυτό το υπέροχο σπίτι τουλάχιστον, έπρεπε να το διατηρήσουν!

Δυστυχώς το Αγρίνιο προσπαθώντας να δείξει ένα ανανεωμένο πρόσωπο προς τα έξω, καταστρέφει διαρκώς την μοναδική ομορφιά που είχε στο παρελθόν! Αν αυτή η ομορφιά είχε διατηρηθεί θα μπορούσαμε να μιλάμε για ένα μαγνήτη νέων προσώπων και εξελίξεων! Η ομορφιά θα σώσει το κόσμο... είπε ο "ποιητής", αλλά εμείς εκεί κάτω προσπαθούμε να κάνουμε ότι μπορούμε για να την εξαφανίσουμε!

Τα θερμά μου συγχαρητήρια για τη δουλειά που κάνετε!

Σας ευχαριστώ για την ενημέρωση που προσφέρετε σε εμάς τους "πρόσφυγες"...

Καλό σας απόγευμα,
Μ.Β.