Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008

Που βρίσκονται τα έργα της σχεδιαζόμενης εκτροπής του Αχελώου

Και ενώ τα ευρωπαικά δικαστήρια και τo συμβούλιo της επικρατείας συνεχίζουν να βγάζουν παράνομη την εκτροπή, αυτό δεν εμποδίζει καθόλου τη συνέχιση των έργων της εκτροπής. Το φράγμα της Συκιάς και οι σύρραγγες μεταφοράς νερού προς τη πεδιάδα του Μουζακίου Καρδίτσας συνεχίζονται κανονικά. Τα έργα γίνονται με λεφτά από τη τσέπη μας, από τους εθνικούς πόρους, τα οποία εξασφαλίζει ο Σουφλιάς εκταμιεύοντας τα από τον οικονομικό προυπολογισμό. Αντίθετα τα "παράπλευρα" έργα, που θα φέρουν δηλαδή το νερό στο δοχείο που λέγεται φράγμα Συκιάς ( Πολύ χοντρικά το εξηγούμε) δεν είναι ούτε καν στο στάδιο της μελέτης.
Είναι σα να λέμε ότι έχει φτιαχτεί ήδη το κεφάλι και το σώμα του τέρατος της εκτροπής, ενώ τα χέρια και τα πόδια τα αφήσαν για το τέλος..
Αυτή είναι η αλήθεια και ας μην κοιμόμαστε.
Το σύνθημα Όχι στην εκτροπή να αντικατασταθεί με το : Να σταματήσουν τα έργα της εκτροπής ΤΩΡΑ!

5 σχόλια:

o Ξερόλας είπε...

Ας τα βλέπουν αυτά οι ξιφήρεις κάτοικοι των δύο πόλεων που ερίζουν για μία τρύπα στο νερό (Εφετείο)κι΄αφήνουν το σαρακατσάνο να παίζει στο γήπεδο χωρίς αντίπαλο.ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ, ΚΙ ΌΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΤΟ ΣΤΕΡΕΊ, ΥΠΟΘΗΚΕΎΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ...Ας ξυπνήσουμε επι τέλουςκι ας δουμε το πραγματικό συμφέρον μας.Και στην τελική, μιά γεμάτη λίστα αντισταθμηστικών αναπτυξιακών έργων με όραμα, ας συνοδεύει τους εκπροσώπους μας καθε φορά που θα τίθεται εφεξής θέμα εκτροπήςτων νερών του Αχελώου.Η στείρα άρνηση και η επίκληση ΜΟΝΟ περιβαλλοντικών αιτιάσεων,δεν ιδρώνει φαίνεται το αυτί κανενός κοντόφθαλμου πολιτικάντη.Αςεπωφεληθούμε τουλάχιστον κι εμείς σε κάτι.Ας μην πολωνόμαστε διχαστικά ρίχνοντας νερό στο αυλάκι όσων απεργάζονται τήν πραγματική αφαίμαξη του όμορφου και προικισμένου τόπου μας,επενδύοντας στη διχόνια των δύο πόλεων.

Ανώνυμος είπε...

apisteyti aliteia toy soyflia kai ton prokatoxon toy..ntropi..

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗς ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΚΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΑ ΜΟΝΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑς ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗς ΑΛΛΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟς ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΔΕΝ ΣΥΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ..ΟΥΤΕ ΚΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΜΑΤΣΟΥΚΑ ΜΕ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΠΕΝΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟς...ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΤΗ ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΗ ΦΟΡΑ..ΒΕΒΑΙΑ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑ ΑΝΕΔΕΙΧΘΗ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΓΓΛΙΚΑ ΚΑΙ ΟΝΤΩΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΛΥΚΕΙΟΥ..ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ?ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΤΡΟΠΗΣ?

Ανώνυμος είπε...

θα κάτσουν τώρα οι βουλευτες να χαλάσουν τη καλή τους;
Φταίει και ο κόσμος που δεν το ενδιαφέρουν αυτά τα πράγματα.
Καταδικασμένοι σαν ανθρωποι σε όλους τους τομείς και μετά όταν το θυμηθούνε θα πουνε γιατί έγινε αυτό.
Εχει άλλη νοοτοποία ο κόσμος σε σχέση με τη θεσσαλία ,εκεί τα θεωρούν όλα δικά τους και απιτούν έως αηδίας και νομίζουν ότι όλοι τους χρωστάνε.
Πρέπει να γίνουμε και εμείς έτσι , δηλαδή άπληστοι τοπικιτές;;;;;;

Αν ήθελαν οι δήμοι,κοινότητες,νομαρχία θα κάναν κάτι και θα είχε τελειώσει η δουλειά.Αλλά όλοι αυτοί οι κύριοι γιατί δε συπσειρώνουν τον κοσμο;;;Οπως είπα πιο πάνω , σιγά μη κατσουν να χαλάσουν τις καρδιές τους.Δε τους συμφέρει.
Δεν έχω δεί και απο μέσα ενημέρωσης κάτι της προκοπής:Ενα αφιέρωμα ,ένα ντοκιματερ ισως κάποιοι το δούν αλλιώς μετά απο αυτό.
Ο κόσμος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του σίγουρα που μενει άπραγος αλλά αναρωτιέμαι στο μέλλον όταν θα αναγνωρίσει τα λάθη του θα κάνει τίποτα;;;;
Η θα λέει ότι είναι το μαυρο πρόβατο της ελλάδας όπως γίνεται τώρα σε άλλα τόσα θέματα.

Ανώνυμος είπε...

Καλημερα κυριοι,
Ειμαι κι εγω ενας Αγρινιωτης της '' διασπορας'' ο οποιος εδω και αρκετα χρονια μενω στην Θεσσαλια ( κατοικια στο Βολο επαγγελματικη απασχοληση στη Λαρισα. Για το φλεγον θεμα της εκτροπης θα ηθελα να καταθεσω και τις δικες μου αποψεις μιας και λογω εντοποιοτητας αλλα και αλλων ενασχολησεων νομιζω οτι ειναι βασιμες.
Οι θεσαλλοι στην δεκαετια του 50 επι Καραμανλη πρεσβυτερου αποξηραναν την λιμνη Καρλα για να την κανουν χωραφια και να κονομανε .Σφαλμα και του Καραμανλη που δεχτηκε το αιτημα τους αυτο. Βλεπεις η θεσσαλια εχει ψηφους , ειναι ο σιτοβολονας της Ελλαδος.Ηρθε ομως η ωρα που τα υδατικα αποθεματα στερεψαν και τωρα χτυπανε γεωτρησεις στα 350 μετρα για νερο ( λογω της υδροβορας καλλιεργειας του βαμβακιου ).Εν πασει περιπτωσει την καρλα την ξαναφτιαξαν εδω και 5 χρονια αλλα δεν εχουν κανει εργα ουτως ωστε να την τροφοδοτησουν με νερο . Καπακι σε αυτα τα εξοδα κανουν και την εκτροπη του Αχελωου ( η εκτροπη των δισεκατομυριων ). Με αυτα τα λεφτα ( του αχεωλου) θα μπορουσαν να γινουν δυο μεγαλα εργοστασια αφαλατωσης ( η θαλασσα ειναι διπλα ) και με αυτο το νερο να τροφοδοτησουν τον καμπο επ'απειρον. Αυτο ομως τους εργολαβους δεν τους συνεφερε . Ηθελαν των Αχελωο για κονομα. Και οι εργολαβοι και οι εκαστοτε πολιτικοι υπευθυνοι.Αντι λοιπον οι πολιτικοι ταγοι του νομου μας να κανουν στειρες αντιπολιτευτικες ενεργειες εναντια στην εκτροπη θα πρεπει να προτεινουν και λυσεις αφοπλιστικες για τον Σαρακατσανο.Μερικες φορες οι περιβαντολογικες μας ειαισθυσιες ειναι περαν των λογικων οριων με αποτελεσμα ο κοσμος να γελαει.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΒΡΑΧΩΡΙΤΗΣ