Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου: Το "ζωντανό κύτταρο" της πόλης


Η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου είναι μια αξία διαχρονική για τη πόλη μας, με τεράστια πολιτιστική και αθλητική προσφορά. Πέρα από την ιστορία που έχει η ΓΕΑ κρατάει ζωντανά πολλά αθλήματα στη πόλη μας ( Μπάσκετ και ειδικά στίβος), ενώ στο Παπαστράτειο Μέγαρο λειτουργούν ειδικά τμήματα ρυθμικής & ενόργανης γυμναστικής, αερόμπικ & μπαλέτου και μοντέρνου χορού. Η ΓΕΑ δεν υστερεί ούτε σε πολιτιστική προσφορά: Διαθέτει άρτια οργανωμένο τμήμα λαογραφικού ομίλου και παραδοσιακών χορών, ενώ πραγματοποιεί πολυήμερες εκδρομές στο εξωτερικό και στο εσωτερικό, με πιο πρόσφατη εκείνη στην Μόσχα και Αγία Πετρούπολη. Η ΓΕΑ δίνει μια σημαντική διέξοδο στο νέο ( και όχι μόνο) που μένει μόνιμα στη πόλη μας, να ασχοληθεί με επιπλέον δραστηριότητες.
Το Αγρίνιο δεν είναι μόνο η πόλη του καφέ..!
Περισσότερα για την ιστορία της ΓΕΑ στο επίσημη ιστοσελίδα της http://www.geagr.gr/ . Εκεί βγαίνουν τακτικά δελτία τύπου με τις εκδηλώσεις, τις δραστηριότητες καθώς και για τα τμήματα που δημιουργούνται. Πιο πρόσφατο νέο η δημιουργία τμήματος εκμάθησης λαικών οργάνων: Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της:
"ο Λαογραφικός Όμιλος της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου από της ιδρύσεώς του πρωτοστατεί στη διάσωση και διάδοση των Ελληνικών παραδοσιακών χορών από όλες της περιοχές της Πατρίδας μας. Με το χορευτικό του τμήμα συνοδευόμενο από αυτοδίδακτους λαϊκούς οργανοπαίχτες με τις εμφανίσεις του είχε καταξιωθεί στον ελλαδικό χρόνο για πάνω από 15 χρόνια ήταν ένας από τους κυριότερους αντιπροσώπους της Χώρας μας στα Διεθνή Φολκλορικά φεστιβάλ.Τελευταία επειδή οι λαϊκοί αυτοδίδακτοι οργανοπαίχτες αρχίζουν να σπανίζουν, η Επιτροπή του Λαογραφικού Ομίλου, θέλοντας να καλύψει το κενό αυτό, από εφέτος δημιούργησε Τμήμα εκμάθησης Λαϊκών Οργάνων.Ειδικευμένοι Καθηγητές Μουσικής και αυτοδίδακτοι οργανοπαίχτες έχουν αναλάβει να παραδίνουν μαθήματα μια φορά την εβδομάδα στους χώρους του Παπαστρατείου Μεγάρου.Τα όργανα που θα διδάσκονται, σε πρώτη φάση, είναι : Κλαρίνο, Νταούλι και Κρουστά."

1 σχόλιο:

agrinionews είπε...

Ως συντακτική ομάδα του agrinionews θα θέλαμε να τονίσουμε, ότι σε καμία περίπτωση το παρών ιστολόγιο δεν δημιουργήθηκε για να αποτελέσει βήμα λόγου των προσωπικών διαφορών ορισμένων με πολιτικά πρόσωπα και όχι μόνο. Οι επιθέσεις για την ιδιωτική ζωή δημοσίων προσώπων αλλά και οι αήθεις χαρακτηρισμοί δεν μας βρίσκουν σύμφωνους. Το ορθότερο είναι να κρίνουμε τους εκπροσώπους μας στο κοινοβούλιο με βάση το έργο τους και το ενδιαφέρον τους για την αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας. Εάν κάτι δε μας αρέσει μπορούμε να το εκφράσουμε με κόσμιο τρόπο, δίχως να θίγουμε την ανθρώπινη προσωπικότητα. Γι αυτούς τους λόγους δεν πρόκειται να δημοσιεύουμε σχόλια τα οποία αντίκεινται σε όσα προαναφέραμε.