Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

Κατεδάφιση ενός ακόμα επικίνδυνου κτιρίου στη πόλη μας.

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής στο εμπορικό κέντρο της πόλης. Χθές, (Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2008) έγινε κατεδάφιση παλαιού και επικίνδυνου κτιρίου στην οδό Αλεξάνδρου Υψηλάντη αρ. 74. Εκτός από την επικινδυνότητα του κτιρίου, για την οποία είχε αποφανθεί η αρμόδια Επιτροπή Επικίνδυνων Ετοιμόρροπων Κτισμάτων, η κατεδάφιση του, θα συμβάλει ώστε να ολοκληρωθεί η λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση σε μια ευρύτερη περιοχή που περιλαμβάνει τις οδούς: Ι.Σταίκου, Υψηλάντη και Αγίου Χριστοφόρου, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες ανάπλασης και διαμόρφωσης πεζοδρομίων και κοινόχρηστων χώρων.

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ξερει κανεις ποτε θα γινει η αναπλαση της κεντρικης πλατειας και τι θα περιλαμβανει και τι θα γινει με το παλιο κτηριο στην σπ.τσικνια(πρων τσαλδαρη) γιατι ειδα οτι κατι ετοιμαζουν εκει.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς το Κυριτσαίικο στην Τσαλδάρη, από τα σημαντικότερα παλιά κτίρια της πόλης μας αφήνει χρόνους για να γίνει πολυκατοικία...

Ανώνυμος είπε...

DEN EXETE AFISEI NEOKLASIKO GIA NEOKLASIKO ORTHIO..TOSO POLY SAS PIEZOYN OI ERGOLAVOI?

Ανώνυμος είπε...

Μην απορούμε γιατί χάθηκε ( γιατί αυτό έχι γίνει προ πολλού ) η ταυτότητα της πόλης. Υπάρχει τόσος χώρος,τόσα οικο΄πεδα,τόση έκταση γύρω από το κέντρο που θα μπορούσαν να είχαν διασωθεί όλα τα νεοκλασικά,αυτά που γκρεμίστηαν την τελευταία εικοσαετία. Όλες οι πόλεις που ήθελαν να διατηρήσουν και να αναδείξουν το παρελθόν τους το κατάφεραν ( Χανιά,Ξάνθη,Δράμα και αρκετές άλλες ). Και τέρμα οι δικαιολογίες τύπου ήταν όλα ετοιμόρροπα,γιατί δεν πιάνουν. Τα αφήσανε κι έγιναν ετοιμόρροπα. Όποιος θέλει βρίσκει τρόπους να διατηρήσει αυτό που πρέπει ( εξάλλου τόσα πακέτα από την Ευρωπαική Ένωση έχουν έρθει ).Μην κοροιδευόμαστε.
Τώρα κάτι νεοκλασικά που διατηρήθηκαν λόγω τραπεζών κι ένα της ΔΕΗ..Αυτά είναι να τα βλέπεις και...διηγώντας τα να κλαις και να λυπάσαι. Ακόμα και τις καπναποθήκες Παναγόπουλου γκρέμισαν. Ο καπνός,η ιστορία της πόλης,ο βασικός λόγος ανάπτυξής αυτής της πόλης. Ούτε μια δεν έπρεπε να "φύγει".

Ανώνυμος είπε...

ayta kanete stin poli sas kai theloyn na ta kanoyn kai oi ergolavoi sas sti diki mas sto mesologgi..otan milao gia sevasmo gia tin taytotia mias polis ayto enoo..na anadeixete to palio stoixeio..alla sas afinoyn ta skoyriasmena myala kapoion? ....artemis

Ανώνυμος είπε...

Αγρινιο.
Ο παραδεισος των εργολαβων.
Τι επαγγελεται ο κ.Μοσχολιος ειπαμε?
Μηπως πολιτικος μηχανικος?

Μετα μην σας πειραζει οταν ακουγεται οτι το Αγρινιο ειναι σαν μια πολη διχως ιστορια, λες και ξεκινησε το 1960.

Ανώνυμος είπε...

αγρινιαρα για μια ζωη.θα πρεπει να πλαινουν τα ποδια τους οι μεσολογγιτες πριν μπουν στην πολη μας,για να μην πω να τους απολυμαινουμε καλυτερα μην μας κολλησουν και καμια γυφτοαρρωστια.αυτοι βλεπουν φαναρια και ρωτανε τι ειναι αυτα με τα πολυχρωμα φωτακια;;;χωριατες,γυφτοι,υποαναπτυκτοι,μιζεροι και κομπλεξικοι μια ζωη.

Ανώνυμος είπε...

μπραβο ρε αρτεμις εκανες και ενα σωστο σχολιο.
σου βγαζω το καπελο.
οσο για το σχολιο του 8:48 ειναι προσβλητικο και δεν αξιζει απαντησης απο κανεναν.

Ανώνυμος είπε...

Είναι ντροπή για την πόλη μας αυτή η συνεχιζόμενη κατεδάφιση "επικίνδυνων κτιρίων"!

Ανώνυμος είπε...

μερικα κτηρια παλια ηταν επικυνδινα για τον κοσμο και καλα γκρεμιστηκαν.το κτηριο της εθνικης τραπεζας απο την μερια της χ.τρικουπη που ειναι τοσα χρονια παρατημενη και δεν αναβαθμιζεται πρεπει να μας απασχολει περισσοτερο νομιζω.πιστευω πως η πεζοδρομηση ολης της παπαστρατου θα εδινε αλλη οψη και χαρακτηρα στην πολη μας.ειναι τολμηρο σχεδιο αλλα και αλλες πολεις που το τολμησαν βγηκαν κερδισμενες(αρτα,τρικαλα,βολος,λαρισα,λαμια κ.α)

Ανώνυμος είπε...

φιλε 12.19 ειναι οντως τολμηρο αυτο που προτεινεις αλλα πιστευω οντως οτι θα εδινε αλλη πνοη στην πολη.εχω επισκευτει αρτα και βολο και οι δρομοι που ηταν η κεντρικη τους αγορα εγιναν πεζοδρομοι και κινουντοσαν τα αυτοκινητα περιφεριακα του κεντρου με ελεγχομενα σταθμευση.το ιδι και στην λαρισα.ας φτιαξουν πρωτα την κεντρικη πλατεια που ειναι χαλια τοσα χρονια και βλεπουμε για τα αλλα.

Ανώνυμος είπε...

πεζοδρομηση ολου του κεντρου αμεσα.

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΡΙΝΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΖΕΙΤΕ ΣΤΟ 60? ΕΣΥ ΠΟΥ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΠΟΥ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΚΡΕΜΙΖΕΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΣΠΙΤΙ ΕΝ ΕΤΕΙ 2008 ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΛΑΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΙΑ ΑΝΤΙΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΡΠΑΞΕΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΑΣ? ΞΥΠΝΗΣΤΕ, ΣΥΝΕΛΕΘΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΤΕ ΟΛΑ ΟΠΩΣ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΚΛΑΙΝΕ! ΑΛΛΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.