Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Με το βλέμμα στραμμένο στην 7η Ιουνίου...


Σε 10 μέρες από σήμερα οι Έλληνες πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν τους αντιπροσώπους τους για την Ευρωβουλή. Στην πολιτική αντζέντα κυριαρχούν τα παπαγαλάκια, η βαρβαρότητα, η οικολογία ( εδώ έχουμε ξεχάσει να σας αναφέρουμε τον πατριώτη μας ΚΑΤΜΑΝ!!!), η ''δικέφαλη'' εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ και πολλά άλλα...Αλήθεια μήπως πήρε το αυτί σας πουθενά τίποτα για ευρωπαϊκα ζητήματα; Αν ναι σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε...Και μετά αναρωτιόμαστε για πoιο λόγο αναμένεται αύξηση του ποσοστού της αποχής, απ τη στιγμή που τα ίδια τα πολιτικά κόμματα απαξιώνουν με τη στάση τους την εν λόγω εκλογική διαδικασία, λησμονώντας τον ευρωπαϊκό χαράκτηρα της, προτάσσοντας παράλληλα τον εθνικό ή καλύτερα την ''ψηφοθηρική'' της εκδοχή!

Αλλά καλύτερα μην εισχωρήσουμε σε βαθύτερες αναλύσεις κινδυνεύοντας να γίνουμε κουραστικοί και ας έρθουμε στα του οίκου μας. Τα κομματικά επιτελεία φαίνεται ότι δίνουν μεγάλη βαρύτητα στο νομό μας ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουνίου και για αυτό το λόγο και οι δικοί μας κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι τρέχουν και δε φτάνουν. Όπως ενημερωθήκαμε πριν από λίγο τελικά ο κ. Σουφλιάς έρχεται αύριο στις 11 το πρωί, προκειμένου να εγκαινιάσει την παράκαμψη Αγρινίου, ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη θα επισκεφθεί την Κυριακή το πρωί τη Λευκάδα και εν συνεχεία το απόγευμα θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Αγρίνιο στο Παπαστράτειο. Τη σκυτάλη παίρνει την Τετάρτη 3 Ιουνίου στις 7:30 μ.μ. στο Μεσολόγγι ένα ακόμη μέλος της κυβέρνησης. Πρόκειται για τον Αιτωλοακαρνάνα υφυπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά, ο οποίος θα πραγματοποιήσει ομιλία στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης. Οι επιτελείς της Ριγίλλης στοχεύουν μέσα από την παρουσία των συγκεκριμένων τριών προσώπων που προαναφέραμε την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση των ψηφοφόρων της ΝΔ στην Αιτωλοακαρνία.

Όμως και στο ΠΑΣΟΚ κινούνται με γοργούς ρυθμούς. Μπορεί τελικά ο Παπανδρέου να μην έρθει, όμως θα να τον αντικαταστήσει ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Δημήτρης Ρέππας, καθώς θα πραγματοποιήσει αυτό το Σάββατο το απόγευμα ανοιχτή ομιλία στην κεντρική πλατεία του Μεσολογγίου. Βέβαια και εδώ όπως και στη ΝΟΔΕ, η νομαρχιακή επιτροπή του κόμματος έχει ανακοινώσει πρόγραμμα περιοδειών και στους 29 δήμους του νομού για τους βουλευτές. Όπως προφανώς είχατε αντιληφθεί από προηγούμενη ανάρτησή μας αυτός που κυριολεκτικά τρέχει και δεν φτάνει αυτή την περίοδο είναι ο Θάνος Μωραϊτης, αφού ως μέλος της επιτροπής εκλογικού αγώνα έχει αυξημένες αρμοδιότητες. Και μιας και ο λόγος περί ΠΑΣΟΚ, αξίζει να αναφέρουμε ότι αίσθηση προκάλεσε η μαζική προσέλευση του κόσμου στο πάρτυ που διοργάνωσε ο Χρίστος Βερελής την περασμένη Δευτέρα στην Αθήνα σε γνωστό club της παραλιακής. Τέλος στο ΚΚΕ κλιμάκιο με επικεφαλή το βουλευτή του νομού Νίκο Μωραϊτη πραγματοποιεί διαδοχικές επισκέψεις και ομιλίες σε όλους τους δήμους της Αιτωλοκαρνανίας.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ρε μεγαλε αυτη μονο τρεχουν απο το πασοκ παρε το προγραμμα που εχουν οχι "δημοσιογραφια" του κανεπε και των κολλητων

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΚΑΙΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΟΤΙ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ.ΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΦΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ.

Ανώνυμος είπε...

Σιγά ρε 3:29 που είδες ότι οι Οικολογοι κάνουν τη διαφορά;Μια φούσκα είναι και αυτοί και θα ξεφουσκώσουν σύντομα μετά τις ευρωεκλογές.Κάτι σαν τον Τσίπρα που πριν από ένα χρόνο οι δημοσκοπήσεις του δίναν 20% και τώρα πάει απ το κακό στο χειρότερο.Οι Οικολόγοι είναι ένα κόμμα χωρίς ιδεολογική ταυτότητα είτε σου αρέσει είτε δε σου αρέσει.

Ανώνυμος είπε...

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ - ΠΡΑΣΙΝΟΙ...; Μπα; Σε ποιά θύρα είστε ρε παιδιά; Θ 14;

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 04/04/2001:

«Λαλιώτης σε εγκαίνια τμήματος του έργου, μήκους 26 χλμ.

«Μέχρι του χρόνου το καλοκαίρι (δηλ. το 2002), έτοιμα 300 χλμ. της Εγνατίας»

ΚΑΒΑΛΑ

«Μέχρι το καλοκαίρι του 2002 θα έχουμε δώσει σε οδική χρήση 300 χιλιόμετρα της Εγνατίας Οδού».

Τη δήλωση αυτή έκανε χθες, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της οδικής παράκαμψης της Καβάλας που αποτελεί τμήμα της Εγνατίας Οδού, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του έργου, η παράκαμψη, που έχει μήκος 26 χλμ., κόστισε 40 δισεκατομμύρια δραχμές, (ΣΣ. 26 χλμ. = 40 δις => 1 χλμ = 1,5 δις => 1 μέτρο = 1,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΔΡΑΧΜΕΣ...) ενώ με την παράδοσή της στην κυκλοφορία παρακάμπτεται εξ ολοκλήρου η πόλη, με αποτέλεσμα να μειώνεται ο χρόνος διέλευσης των οχημάτων κατά 45 λεπτά.

Η παράκαμψη εξασφαλίζει εύκολη πρόσβαση στην Καβάλα με τη λειτουργία των ανισόπεδων κόμβων Αγίου Ανδρέου, Αγίου Σύλλα και Ασπρων Χωμάτων.

«Πρόκειται για έργο ζωής για την πόλη, αφού θα την ανακουφίσει κυκλοφοριακά αλλάζοντας άρδην την εικόνα της», δήλωσε ο Κ. Λαλιώτης, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν δύο Ελλάδες αλλά μόνο μία, αυτή της ισόρροπης ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής.

«Είμαστε εδώ», συνέχισε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, «για να διαβεβαιώσουμε ότι από τα 10 τρισεκατομμύρια του Β' ΚΠΣ στην περίοδο 1994-2000 δεν χάθηκε ούτε μία δραχμή. Η Εγνατία Οδός προχωρεί με εντατικούς ρυθμούς και απορροφά πόρους 400 δισ. δραχμών...»

Από το 2000, η ολοκλήρωση της Εγνατίας, πήγε στο 2002...
και έχει και συνέχεια...

ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ Ο ΛΑΛΙΩΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ «ΚΡΙΘΗΚΕ»...

ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΧΝΑΜΕ...

Ανώνυμος είπε...

ΤΣΟΥ-ΚΑ-ΤΟΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

TI OIKOLOGOI KAI M@@@$#$ES!
AYTOI DEN EINAI POU LENE OTI H MAKEDONIA KAI H THESSALONIKH DEN EINAI ELLHNIKH?
TA TOUFEKIA DEN KSERW POTE THA TA PIASOUME NA TOUS PAROUME STO KHNYGI DEN KSERW.

Ανώνυμος είπε...

ti egine re galazia stroymfakia ti elege o mpompos pou exete gia arxhgo h siemens den akoumpaei thn nd 20 ekatomuria marka sta tameia sas apo thn siemens tiegine re paidia ti kanei o arxhgos pou vrisketai se diarkh sugroush me ta sumferonta?

Ανώνυμος είπε...

10:46 TI ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ? ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ?
Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ.
ΤΣΟΥ-ΚΑ-ΤΟΣ!!
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΤΑ ΜΑΡΚΑ ΣΑΣ.

ΑΚΟΥ ΡΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ!!!
ΠΟΙΟΣ? Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ!!!