Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

Συνάντηση Bυζαντινών Xορωδιών στο Αγρίνιο.

Tο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αγρινίου “Στέλιος Τσιτσιμελής» και ο Σύλλογoς Ιεροψαλτών Ν. Αιτωλ/νίας «Άνθιμος ο Αρχιδιάκονος» με έδρα την πόλη του Αγρινίου στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου, προστάτου και πολιούχου της πόλεως του Αγρινίου, σας προσκαλούν στη Συνάντηση Βυζαντινών Χορωδιών, την Τετάρτη 6 Μαΐου και ώρα 7.30 μ.μ. στο «Παπαστράτειο» Μέγαρο Αγρινίου. Στην Συνάντηση θα συμμετέχουν:

-Ο Σύλλογος Φίλων Βυζαντινής Μουσικής «ΤΟ ΕΝΔΟΦΩΝΟΝ» εξ Ιωαννίνων υπό την διεύθυνση του Άρχοντος Υμνωδού της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας & Πρωτοψάλτου κ. Σπυρίδωνος Υφαντή,

-Ο Βυζαντινός Χορός «ΤΡΟΠΟΣ» εξ Αθηνών υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου & Δασκάλου της Ψαλτικής Τέχνης κ. Κων/νου Αγγελίδη και

-Χορός ψαλλόντων του Συλλόγου Ιεροψαλτών Νομού Αιτωλοακαρνανίας «Άνθιμος ο Αρχιδιάκονος» υπό την διεύθυνση του προέδρου αυτού κ. Χρήστου Μουσελίμη, καθηγητού Φυσικών Επιστημών – Βυζαντινής Μουσικής.

Είσοδος Ελεύθερη.

Σχόλιο: Eμείς πραγματικά χαιρόμαστε όταν τέτοιες εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα στην πόλη μας. Ειδικότερα, σε ότι αφορά το Σύλλογο των Ιεροψαλτών του νομού μας, αξίζει να αναφέρουμε ότι συντελείται ένα αξιόλογο έργο και είναι ιδιαίτερα παρήγορο το γεγονός, ότι το νέο Δ.Σ. του που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες του περασμένου Νοεμβρίου, αποτελείται κατ'εξοχήν από νεαρά σε ηλικία πρόσωπα, γεμάτα όρεξη και μεράκι για τη διάδοση της Βυζαντινής Μουσικής στον τόπο μας.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΗΝ 'ΚΑΛΗ ΣΧΕΣΗ' ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ. ΕΧΕΙ ΒΛΕΠΕΤΕ ΑΝΑΓΚΗ ΕΝΟΣ ΑΚΟΜΑ ΜΕΣΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ! ΕΙΜΑΙ ΟΜΩΣ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΕΝΟΣ BLOGG. ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΝΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

Φίλη 2:30 στη συγκεκριμένη ανάρτηση δεν προβάλλεται ο δήμος αλλά η βυζαντινή μουσική στο Αγρίνιο και καλά κάνουν τα παιδιά του agrinionews και το επισημαίνουν στο σχόλιό τους.Τώρα αν εσύ κάνεις τους δικούς σου συνειρμούς πιστεύω ότι είναι δικαίωμά σου.Υπήρξα κάποτε μαθητής του αείμνηστου δάσκαλου Γεράσιμου Πρεβεζάνου ο οποίος πέραν της μουσικής μου δίδαξε και ήθος και του οφείλω πολλά!Η βυζαντινή μουσική είναι πραγματικός θησαυρός και έχουμε ανάγκη από ανθρώπους σαν τα παιδιά του συλλόγου Ιεροψαλτών του νομού. Ας μην συνδέουμε το μυαλό μας με σενάρια ανούσια μόνο και μόνο προς δημιουργία εντυπώσεων.Για εσένα το συγκεκριμένο θέμα δεν είναι σημαντικό και το σέβομαι.Για κάποιους άλλους όμως είναι ΠΟΛΥ σημαντικό!

Ανώνυμος είπε...

2:30 ξεκόλλα!!!

Ανώνυμος είπε...

2:30 ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΕΛΙΑ!Η ΒΡΑΧΩΡΙΤΙΚΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ!

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά ο Δήμος Αγρινίου έχει λίγα ΜΜΕ με το 'μέρος του'...Πόσο όμως βοηθάνε με την πανομοιότυπη προβολή και των πλέον ασήμαντων; Πόσο βοηθάνε με το ίδιο φωτογραφικό υλικό; Αλήθεια γιατί συμβαίνει αυτό;

Ανώνυμος είπε...

mpravo sto sillogo twn ieropsaltwn.auto pou den katalavainw einai gia pio logo exei paei h kouventa allou sxetika me ta mme kai to dimo.

Ανώνυμος είπε...

ερχομαστε και ειμαστε χιλιαδες.....ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΜΙΑ ΖΩΗ!!!