Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

Συνελήφθη ο δράστης της χθεσινής ληστείας

Συνελήφθη τελικά ο δράστης της χθεσινής ληστείας που έγινε στην Τράπεζα Αττικής στο Αγρίνιο. Κίνητρο της ληστείας κατά τον δράστη τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Πριν από κάποια χρόνια αν μίλαγε κανείς για το ενδεχόμενο να γίνει ένοπλη ληστεία στο Αγρίνιο, θα ακούγονταν μόνο ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Τώρα τέτοια φαινόμενα χτυπήσαν την πόρτα της πόλης μας. Σίγουρα είναι έργο της δικαιοσύνης να σκιαγραφήσει το προφίλ τέτοιων ενεργειών και να αποφανθεί αν όντως κίνητρα για τέτοιες πράξεις είναι οι οικονομικές δυσκολίες. Όπως και να έχει όμως τέτοιες ενέργειες ριψοκίνδυνες είναι συνισταμένη πολλών αιτιών. Και αναμφίβολα μια από αυτές είναι η οικονομική δυσπραγία των ημερών, που όμως δεν δικαιολογούν σε κανέναν βαθμό τέτοιες ενέργειες.
Εκείνο που πρέπει να κρατήσουμε ως κοινωνία είναι ότι φαινόμενα τέτοιου τύπου "χτυπάνε" τη πόρτα ακόμα και επαρχιακών πόλεων. Κατά πόσο είναι η πολιτεία έτοιμη να ελέγξει τέτοιες καταστάσεις;
Και το βασικότερο από όλα, κατά πόσο μπορούν να χτυπηθούν τα αίτια τέτοιων ενεργειών" εν τη γενέσει τους";
Αυτό είναι και το πιο σημαντικό, διότι δεν αρκεί μόνο η καλύτερη αστυνόμευση, αλλά χρειάζεται ψυχραιμία και μεθοδικότητα από πλευράς πολιτείας και θεσμών..

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλά έκανε ο άνθρωπος αφου είχε και τα κοτσια να το κάνει.
Ουτε σκοτωσε ουτε βίασε μονο μια τράπεζα έκλεψε την ώρα που αυτες σκοτώνουν ,κλέβουν και καταστρέφουν ζωές.

Γιαννης ς είπε...

..μ@λ@κ@ς θα τανε , αλλιως θαχε και τα ''κοτσια'' να κρυφτει. Αν τον λυπασαι να του πας τσιγαρα στη στενη που θα βρισκεται τωρα.

Ανώνυμος είπε...

den einai periergo pou egine sto Agrinio listia, tha doume kai ales sigoura, opos pane ta pragmata oso ploutizoun oi trapezes kai apo tin ali iparxei kosmos pou den exei leuta gia tis vasikes tou anages...

Ανώνυμος είπε...

Γιαννάκη επειδή λες παπαριές έυχομαι να σαι το πρώτο άτομο που θα σου κλέψουν ότι έχεις και δεν έχεις μόνο και μόνο επειδή έχεις το ίδο μυαλό με τις τράπεζες.

Ανώνυμος είπε...

ti na kanei o anthrwpos?
fantasou se ti shmeio tha eixe ftasei gia na kanei lhsteia. giannaki les malakies agori mou.

Ανώνυμος είπε...

ερχομαστε και ειμαστε χιλιαδες.....ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΜΙΑ ΖΩΗ!!!

Γιαννης ς είπε...

-Δεν φταιτε εσεις ρε. Φταινε οι τραπεζες που μοιραζουνε καρτουλες και κονομησατε και φτηνο PC, για να χετε να γραφεται κοτσανες. Πηγε ενας χαζος κλεφτοκοτας να διαρηξει την τραπεζα,,,και νομισατε πως εκανε Επανασταση,, χαζουληδες. _ ΚΑΙ ΜΕΙς ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΑΛΛΑ ΔΕ ΠΑΜΕ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΡΑΠΕΖΕς.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά μη ξεχνάτε πως ο ικανός για ληστεία είναι ικανός ΚΑΙ για πιο σοβαρά εγκλήματα (και όχι μόνο έν δυνάμει..).Σκεφθείτε μόνο να ήταν μέσα στην τράπεζα η γυναίκα και το παιδί σας..