Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Οι φοιτητικές εκλογές σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι.

Την ερχόμενη Τετάρτη οι φοιτητές όλης της χώρας ψηφίζουν προκειμένου να εκλέξουν τα όργανα εκπροσώπησής τους. Η κατάσταση λίγο πολύ γνώριμη. Τραπεζάκια, αφίσες, μουσική στη διαπασών και συνθήματα με οπαδικές επιρροές. Όσο για τα αποτελέσματα…προβλεπόμενα! Ο καθένας ανακοινώνει τα δικά του και μένει ευχαριστημένος! Ας όψεται η έλλειψη ομοφωνίας για τη συγκρότηση της ΕΦΕΕ.

Όσον αφορά το νομό μας τα πράγματα είναι πιο υποτονικά, αν και πέρυσι όπως θα θυμόσαστε σημειώθηκαν επεισόδια στο Αγρίνιο μεταξύ ΔΑΠ και ΠΑΣΠ. Σχετικά με την Πανεπιστημιακή Σχολή της πόλης μας οι δαπίτες χρησιμοποιούν ως προεκλογική σημαία την πρόσφατη αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων του τμήματος περιβάλλοντος από το ΣΑΠΕ. Μάλιστα επιστράτευσαν μέχρι και τον υφυπουργό Παιδείας κ. Ταλιαδούρο, ο οποίος θα μιλήσει την Κυριακή στο Παπαστράτειο. Το θέμα βέβαια είναι τι θα μας πει και περί αυτονόμησης, αφού η πρόσφατη άπαντησή του σε σχετική ερώτηση του Θάνου Μωραΐτη κρίνεται ως γενικόλογη. Στο αντίπαλο στρατόπεδο δε χρειάζεται να γίνουν και πολλά, καθώς η ΠΑΣΠ φαίνεται ότι θα διατηρήσει σχετικά εύκολα τις δυνάμεις της. Μία από τα ίδια και στο ΤΕΙ του Μεσολογγίου. Η εσωστρέφεια των δαπιτών αφήνει ελεύθερο πεδίο δράσης στους πασπίτες για την επίτευξη θετικού αποτελέσματος . Εδώ αξίζει να αναφέρουμε τη δυναμική που παρουσιάζει η Αριστερή Ενότητα (πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ) η οποία πέρυσι συγκέντρωσε ποσοστό 16% περίπου και εμφανίζει ανοδική πορεία. Τέλος, απ την πλευρά των Αιτωλοακαρνάνων βουλευτών στο χορό των φοιτητικών εκλογών μπαίνει ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, καθώς αύριο θα είναι κεντρικός ομιλητής της ΔΑΠ-ΤΕΙ στην Πάτρα, κατόπιν σχετικής προσκλήσεως των εκπροσώπων της.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΔΑΠ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΦΕΤΟΣ ΟΧΙ ΛΟΓΩ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΦΘΟΡΑΣ ΑΛΛΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ...

Ανώνυμος είπε...

KYRIE ADMIN , ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΙΣ , ΟΧΙ ΣΥΛΛΗΒΔΗΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ...

Ανώνυμος είπε...

Ένα ποτάμι με ποδήλατα αναμένεται να πλημμυρίσει την προσεχή Κυριακή 10/5 τους δρόμους του Μεσολογγίου αφού η ποδηλατούπολη της Ελλάδας δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από την Πανελλαδική Ποδηλατοδρομία, για την ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση του ποδηλάτου στην πόλη για τις μετακινήσεις τους.
Με σύνθημα «Ορθοπεταλιά στο Όνειρο», από τις 10 και μισή το πρωί της Κυριακής οι ποδηλάτες και ποδηλάτισσες του Μεσολογγίου θα ξεκινήσουν να συγκεντρώνονται στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, απ’ όπου στις 11 πμ. θα αρχίσει η ποδηλατοδρομία.
Ειδικά για το Μεσολόγγι η πρωτοβουλία αυτά αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού σε όλους είναι γνωστό ότι το ποδήλατο είναι συνυφασμένο με την καθημερινή ζωή των κατοίκων. Σύμφωνα με μετριοπαθείς υπολογισμούς στο Μεσολόγγι υπάρχουν περισσότερα από 40.000 ποδήλατα!!!
Ταυτόχρονα θα δοθεί η δυνατότητα περαιτέρω ανάδειξης της αναγκαιότητας της χρήσης του ποδηλάτου αλλά και του σεβασμού που θα πρέπει να επιδεικνύουν οι οδηγοί των ΙΧ στους ποδηλάτες.
Την οργανωτική ευθύνη της Ποδηλατοδρομίας έχουν από κοινού ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, το ΤΕΙ Μεσολογγίου, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Μεσολογγίου, ο Σύλλογος Φίλων του Ποδηλάτου και η Κινηματογραφική Λέσχη Μεσολογγίου.
Όσον αφορά την συμμετοχή συλλόγων και φορέων της περιοχής αυτή καθημερινά διευρύνεται και ήδη μέχρι και την Τετάρτη 6/5 την συμμετοχή τους στην ποδηλατοδρομία δήλωσαν ο Σύλλογος «Φίλοι της Λιμνοθάλασσας» και ο Σύλλογος «Οι Φίλοι του Ραδιοφώνου», ενώ τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής πραγματοποιούν ενημερωτικές επισκέψεις σε όλα τα σχολεία του Μεσολογγίου.
Έτσι ο κατάλογος των υποστηρικτών της Ποδηλατοδρομίας διαμορφώνεται ως εξής: Δικηγορικός Σύλλογος Μεσολογγίου, Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου, Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αιτωλοακαρνανίας, Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου, Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών, Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ Μεσολογγίου, Γυμναστικός Σύλλογος «Λόρδος Βύρων», Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Μεσολογγίου, «Φίλοι της Λιμνοθάλασσας», Σύλλογος «Οι Φίλοι του Ραδιοφώνου».



Αναρτήθηκε από Messolonghi News Ηλεκτρονική Εφημερίδα Μεσολογγίου στις 5/07/2009 02

Ανώνυμος είπε...

40.000 ποδήλατα!!! ????? sta oneira sou

Ανώνυμος είπε...

40000 podilata = 80000 sampreles..Exete polles trompes ekeis sto messologi!!!xxaxaxaaaxaax

Ανώνυμος είπε...

12:37 εύστοχο το σχόλιο!! Υπολόγισε και 1 σέλλα λιγότερη γιατί ο αρτεμης θα την έχει βγάλει για να χαίρεται τις βόλτεσ του στις λακούβες του Μεσολογγίου. :-)

Ανώνυμος είπε...

Mallon den ta 3erete katholou kala h dap den katevike me kamia shmea gia thn anagnorish epaggelmatikwn dikeomatwn tous tmhmatos ap'to sape.Giati polu apla den ekane tpt alla kai pali h pasp leei oti o agwnas htan sulogikos kai kataktithike apo olous tous foitites kai as etre3e perisotero apo olous.Fusika kai gia auton ton logo pire 3 autodunamies gt paragei ergo