Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Στο φουλ οι κομματικές μηχανές ενόψει Ευρωεκλογών.


Έντονη κινητικότητα και στην Αιτωλοακαρνανία παρατηρούμε τις τελευταίες ημέρες απ όλα τα πολιτικά κόμματα ενόψει των Ευρωεκλογών. Οι πολίτες βέβαια όπως όλα δείχνουν γυρίζουν την πλάτη τους στο πολιτικό σύστημα επιδεικνύοντας πρωτοφανή αδιαφορία με αποτέλεσμα η ΑΠΟΧΗ να φαντάζει ως ο πρωταγωνιστής αυτών των εκλογών. Με γνώμονα τα ανωτέρω οι επιτελείς σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επιλέγουν το δρόμο της πόλωσης προκειμένου να πετύχουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση των ψηφοφόρων τους. Σε αυτή την προσπάθεια επιστρατεύονται όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη.

Έτσι η Ντόρα Μπακογιάννη θα μιλήσει αυτή την Κυριακή στο Αγρίνιο στο Παπαστράτειο, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Μεσολόγγι και Ναύπακτο. Απ την πλευρά του ΠΑΣΟΚ αρχικώς είχε ειπωθεί ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα μιλούσε σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Αγρίνιο, όμως κατά πάσα πιθανότητα αυτό το σενάριο δε θα ευδοκιμήσει καθώς οι ιθύνοντες στην Ιπποκράτους θεωρούν δεδομένο το προβάδισμα στην Αιτωλοακαρνανία. Όσον αφορά το ΚΚΕ ενημερωθήκαμε από σχετικό δελτίο τύπου ότι ''Εξ’ αιτίας του προγραμματισμού για την πραγματοποίηση της τηλεοπτικής συζήτησης των πολιτικών αρχηγών την Πέμπτη 28/5, η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Κ.Ο. Αιτ/νιας του ΚΚΕ για τις Ευρωεκλογές θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29/5 και ώρα 20:30 στο Αγρίνιο στον Πεζόδρομο της οδού Χαρ. Τρικούπη (Δημαρχείο), με ομιλήτρια την Ελένη Μπέλου, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε''. Ο ΣΥΡΙΖΑ αναμφισβήτητα δεν έχει αφήσει παραπονούμενο το νομό μας, καθώς τόσο ο αρχηγός του Αλέξης Τσίπρας όσο και η υποψήφια ευρωβουλευτής κ. Σωτηρίου ουσιαστικά εγκαινίασαν την προεκλογική τους περίοδο από αυτόν. Και ο Γιώργος Καρατζαφέρης όμως επισκέφτηκε την Αιτωλοακαρνανία την περασμένη Παρασκευή, ενώ και οι Οικολόγοι Πράσινοι που αναμένεται να κάνουν την έκπληξη πραγματοποίησαν μια σειρά σημαντικών συναντήσεων με εκπροσώπους θεσμικών φορέων.

Υ.Γ.: Όσον αφορά τους βουλευτές του νομού μας θα ασχοληθούμε σε επόμενη ανάρτησή μας. Το μόνο που μπορούμε να σας πούμε προς το παρόν είναι για την κινητικότητα και τα σχέδια δύο εξ αυτών που ανήκουν σε διαφορετικά κόμματα. Ο μεν πρώτος πηγαίνοντας κόντρα στα σημεία των καιρών που θέλουν τους πολίτες αμέτοχους και απογοητευμένους από το πολιτικό σύστημα, έχοντας όμως να επιδείξει αυτή την περίοδο μια έντονη δραστηριότητα, ετοιμάζει ομιλία ενώπιον πολυπληθούς κοινού στην πρωτεύουσα του νομού. Μάλιστα το κόμμα στο οποίο ανήκει βασίζει πολλά σε αυτή για τη δημιουργία θετικού κλίματος και κυρίως για τη συσπείρωση των ψηφοφόρων του στην Αιτωλοακαρνανία! Ο άλλος έχει αναλάβει σημαντικές αρμοδιότητες στο συντονισμό και στον προγραμματισμό του προεκλογικού αγώνα του κόμματός του και για αυτό το λόγο είναι σε καθημερινή σχεδόν επικοινωνία με τον Πρόεδρό του. Απ ότι μαθαίνουμε δεν είναι λίγες οι φορές που φεύγει από την Ιπποκράτους (εδώ είμαστε αρκετά αποκαλυπτικοί) μεταμεσονύκτιες ώρες λόγω φόρτου εργασίας! Περισσότερες λεπτομέρειες προσεχώς…

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

panai ole a ethniki thelw na se dw kai na trelathw....

Ανώνυμος είπε...

kwstoula filiko me tin aem kane sto mesologgi....

Ανώνυμος είπε...

filiko mesa sto mesologgi....

Ανώνυμος είπε...

Είναι η ευκαιρία να χτυπηθεί ο δικοματισμός!!! Στις ευρωεκλογές που δεν υπάρχει κάποιο προσωπικό όφελος για να ψηφίσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ψηφίστε ότι άλλο κόμμα θέλετε εκτός από αυτά. Πρεπει να καταλαβάνουν οι λαοπλάνοι πολιτικοί μας ότι οι Αιτωλοακαρνάνες δεν είμαστε πλέον(;) ζώα. Το μνμ αυτό απευθύνεται σε αυτούς που ψηφίζουν τα δυο μεγάλα κόμματα για ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ συμφέρον και όχι για το καλό του τόπου. Μια φορά στη ζωή σας ψηφίστε κατά συνείδηση!!!! Έλεος πια...

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι μας θυμούνται προεκλογικά και έρχονται να αρμέξουν ψήφους απ' το ποίμνιο! Μακριά από τα λαμόγια των δύο μεγάλων και το πολύχρωμο πανηγυράκι των μικρότερων κομμάτων. Προσέλευση στις κάλπες σημαίνει συναίνεση στο υπάρχον σύστημα. ΑΠΟΧΗ, εκτός αν πιστεύετε ότι όλοι αυτοί που ζητάνε να τους ψηφίσετε νοιάζονται για σας!...88

Ανώνυμος είπε...

ΩΡΑΙΑ, ΕΝΤΑΞΕΙ, ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΟΚ.
ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ. ΠΑΛΙ ΤΑ 2 ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ.
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Εάν σήμερα η διαφορά στη δημοσκόπηση είναι 2,8%, η Ν.Δ. έχει την νίκη στο τσεπάκι.
Από το 20% των αναποφάσιστων τουλάχιστον το 70% είναι Νεοδημοκράτες. Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ 80% ΤΕΛΟΣ. Η ΝΔ ΑΠΟ 55% ΜΟΛΙΣ ΠΑΕΙ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΣΤΩ 70% ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΦΟΥΝΤΟ Ο ΧΑΖΟΤΖΕΦΡΙ. ΘΑ ΤΟΝ ΒΑΛΕΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΝΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.
Κάτι μου λέει λοιπόν ότι σύντομα θα έχουμε συνέδριο εκλογής αρχηγού στο πασόκ.
Άντε να τελειώνουμε γιατί πολύ κράτησε το ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΖΟΤΖΕΦΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ. ΑΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΑΝΑΜΕΤΡΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΜΟΙΟΝ ΤΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΜΑΝ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΝΙΚΗΣΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΤΟΥΣ ΤΑ ΛΕΝΕ ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΝΕ. Ο ΚΑΤΜΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΟΔΟ. ΧΙ ΧΙ ΧΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΤΜΑΝ ΜΕ ΤΟ ΧΑΖΟΓΙΩΡΓΟ;

ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΓΑΛΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΚΡΟΦΩΝΑ ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ ΑΛΛΑ.... Ο ΚΑΤΜΑΝ ΠΡΟΟΔΕΥΣΕ. Ο ΒΛΑΚΟΤΖΕΦΡΙ ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΚΟΜΑ. ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΙΤΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ. ΜΕΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑ. ΧΙ ΧΙ ΧΙ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΣ. ΑΛΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ ΑΛΛΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ, ΑΛΛΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ... ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΟΠΩΣ ΠΧ Ο ΜΑΡΓΑΡΗΣ.
ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΙΔΙΟΤΥΠΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ "ΦΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ, ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΛΙΓΝΙΤΗ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΞΕΝΩΝ ΥΛΙΚΩΝ, ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΔΑΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ, ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΣΤΙΣ ΜΚΟ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟΥ, ΚΛΠ.
ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ. ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΔΥΝΗΡΟ. ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ, ΝΑΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ. ΕΛΛΗΝΕΣ, ΞΥΠΝΑΤΕ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Έχει τό θράσος ό Γιώργος κι οί συντάκτες τών λόγων του, νά επικαλούνται αναφορές τού Καστοριάδη (σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα). Καί τούς διακρίνει τό θράσος κι ή ασέβεια στήν μνήμην εκλιπόντων ήρώων, διότι ό Καστοριάδης ήτο ένας από τούς διανοητές,πού είχε πέσει ΘΥΜΑ, μαζί μέ άλλους επτά περίπου συντρόφους του (ομάδα Τροσκιστών /Ψυχικό / 10τία΄30), μεταξύ τών όποίων κι ό αδελφός τού γνωστού μας Λεωνίδα Κύρκου, είχαν πέσει θύμα λέω, τού ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ό όποίος άν κι ηγετικό μέλος τής γνωστής αυτής ομάδος, τούς κατέδωσε στίς τότε διωκτικές αρχές.
Καί συνελήφθησαν απαξάπαντες, έκτός φυσικά τού ΑΝΔΡΕΑ, ό οποίος έτσι, μέ τήν αισχρή του αυτή πράξη, είχε εξαγοράσει τήν φυγήν του, πρός ΗΠΑ, όπου καί παρέμεινε μέχρι τό 1961.Τό ίδιο επανέλαβε καί κατά τήν περίοδο τού Παπαδόπουλου, όπου εξαγόρασε τήν φυγήν του, πάλι πρός ΗΠΑ, κάνοντας καί τήν ΙΣΤΟΡΙΚΗ αναφορά, κατά τήν παραλαβή τού διαβατηρίου του από τόν ίδιο, προσωπικώς, τόν ΠΑΤΤΑΚΟ!!
""...έχετε δίκαιο διά τήν πράξιν σας (τήν επανάσταση τής 21ης).
Ευχαριστώ διά τήν άδεια εξόδου.'Ο θεός νά σάς ευλογή....""!!!
Έχετε ποτέ διερωτηθή, διατί άραγε ό Καστοριάδης, άν καί κατά τό παρελθόν σύντροφος τού ΑΝΔΡΕΑ, ΠΟΤΕ δέν θέλησε νά συναντηθή μαζί του είτε στό εξωτερικό είτε στό εσωτερικό;;; Μέ τό θράσος τού Γιώργου καί τών συντακτών τών λόγων του, νά κάνουν αναφορές σέ γραπτά κείμενα ή μή τού Καστοριάδη,τό μόνο πού πετυχαίνουν, είναι νά προσβάλλουν καί τήν μνήμη τού Καστοριάδη καί τών υπολοίπων φυλακισθέντων συντρόφων του, αλλά καί νά προκαλούν τήν αηδία (τουλάχιστον σέ όσους γνωρίζουν).
ΔΙΑΣ

Ανώνυμος είπε...

mia apo ta idia ksana oi ekloges..pame gia mpanio kalytera!!

Βραχωρίτης είπε...

12:18, ξέχασες να αναφερθείς στο κάταγμα που υπέστη ο Ανδρέας σαλτάροντας από το παράθυρο κατά την απόπειρα φυγής του, αμέσως πριν τη σύλληψη και εξαγορά του διαβατηρίου του από τον Παττακό. Αργότερα, σε μια προσπάθεια προβολής του αντιδικτατορικού του "αγώνα", απέδοσε τον τραυματισμό του στο δίλημμα που του έθεσαν οι αστυνομικοί κατά τη σύλληψη, να βουτήξει στο κενό αλλιώς θα εκτελούσαν το γιο του, Γιώργο!