Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Γιατί το μπάσκετ να μην ακολουθεί το ποδόσφαιρο..;

Στην σκιά της μεγαλειώδους επιτυχίας του Παναιτωλικού πέρασε η ήττα της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου από τη Βόνιτσα που ηττήθηκε μέσα στο γήπεδό της με 79-80. Η Βόνιτσα κατάφερε τα τελευταία λεπτά να ανατρέψει την εις βάρος της διαφορά των 8 πόντων και να είναι τελικά αυτή που θα πάρει το εισιτήριο ανόδου για τη Γ Εθνική.
Σε αντίθεση με το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ δυστυχώς στο Αγρίνιο δεν μπορεί να προχωρήσει πέρα από το τοπικό επίπεδο της ΕΣΚΑΒΔΕ. Μπορει να γίνονται φιλότιμες προσπάθειες σε μικρότερες ηλικίες , όμως είναι καταδικασμένες λόγω της απουσίας ισχυρών επενδυτών και κυρίως λόγω της έλλειψης γηπέδου μπάσκετ σε μια μεγάλη πόλη όπως το Αγρίνιο.

Πως το τοπικό μπάσκετ θα παράγει παίκτες, αν δεν υπάρχουν εκείνες οι υποδομές που θα τραβήξουν μικρότερες ηλικίες κοντά στο άθλημα αυτό;

Πως νέα παιδιά θα "επενδύσουν" σε αυτό συναισθηματικά και αθλητικά πόσο μάλλον επαγγελματικά;

Αν όλες οι συνθήκες ήταν τελείως διαφορετικές, τότε οι ομάδες της πόλης μας, τόσο ο Παναιτωλικος όσο και η ΓΕΑ, θα είχαν σαρώσει προ πολλού τις τοπικές κατηγορίες και θα ήταν εδώ και χρόνια τουλάχιστον στη Γ ΕΘνική. Προς το παρόν αυτά αποτελούν όνειρα θερινής νυκτός.

Για την ώρα ας απολαύσουμε αθλητικά και όχι μόνο τη μεγαλειώδη ποδοσφαιρική επιτυχία του Παναιτωλικού και ας γίνει η γαλαζοκίτρινη ποδοσφαιρική ομάδα παράδειγμα προς μίμηση σε θέματα υποδομής και διακρίσεων για το αγρινιώτικο μπάσκετ.
( φώτο από παλαιότερο αγώνα: http://olatagoal.blogspot.com/)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

τι να πω!! Θα ηθελα να ανεβει η ομαδα ΓΕΑ στην Γ εθνικη!!Ολη την διαρκεια του πρωταθληματατος ητανε πρωτη!!