Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Κουρδικό ζήτημα στην... Αιτωλοακαρνανία!


Ζήτημα φαίνεται ότι προέκυψε με τις κατασκηνώσεις της Μπούκας και τη φιλοξενία σε αυτές ανήλικων Κούρδων λαθρομεταναστών από την Πάτρα, με πρωτοβουλία της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας. Συγκεκριμένα, σε τοπικό blog (amfiloxia-news) αναφέρεται ότι οι κάτοικοι του χωριού έχουν αντιδράσει σε αυτή την κίνηση φοβούμενοι μήπως στην περιοχή δημιουργηθεί αντίστοιχο πρόβλημα με αυτό της Αχαϊκής πρωτεύουσας. Το άρθρο επισημαίνει ότι ''οι Κούρδοι,την επόμενη μέρα της εγκατάστασης τους σε οποιαδήποτε κατασκήνωση θα έχουν βρει τον τρόπο να ξαναφύγουν για την Πατρα, καθώς μόνο τους όνειρο είναι να καταφέρουν να φύγουν για την γειτονική Ιταλία!'', ενώ για τους κατοίκους τονίζει ότι ''οι Μπουκιώτες διαμηνύουν με κάθε τρόπο πως δεν τίθεται θέμα να αφήσουν την εγκατάσταση των λαθρομεταναστών σε μία κατασκήνωση που είναι 500 μέτρα από την κεντρική πλατεία του Χωριού!''

Απ την πλευρά του κ Σαλμά διευκρινίζεται ότι διασφαλίστηκε το ποσό των 650.000 ευρώ για τις κατασκηνώσεις εκ των οποίων τα 400.000 ευρώ για τη δημιουργία νέων υποδομών και τα 250.000 για τη φιλοξενία των ασυνόδευτων παιδιών. Ειδικότερα αναφέρει πως το εν λόγω πρόγραμμα , για το οποίο είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον αρκετές μη Κυβερνητικές Οργανώσεις , πέραν της τόνωσης που θα επέλθει στην τοπική οικονομία , θα παρέχεται στα ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά στέγαση, σίτιση, παροχή νομικής προστασίας, διερμηνεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Η φιλοξενία που θα είναι διάρκειας 3 μηνών , δεν θα επηρεάσει κατ΄ ελάχιστον το πρόγραμμα των κατασκηνώσεων και φυσικά δεν τίθεται θέμα γκετοποίησης των ασυνόδευτων παιδιών. Τέλος είναι αυτονόητο , ότι το παραπάνω κοινωνικό πρόγραμμα θα προχωρήσει με την συμφωνία και την στήριξη της τοπικής κοινωνίας .

Σε καμία περίπτωση οι κάτοικοι της Μπούκας δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ούτε ως ξενοφοβικοί ούτε ως ρατσιστές. Όμως το ''φαινόμενο'' της Πάτρας είναι λογικό να γεννά αμφιβολίες και διλήμματα, αφού η εικόνα που παρουσιάζει η συγκεκριμένη πόλη στο λιμάνι της το τελευταίο διάστημα, είναι αντιαισθητική και κυρίως επισφαλής για την υγεία των πολιτών. Γι αυτή την κατάσταση φέρει ευθύνη η πολιτεία και κυρίως όλες οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης οι οποίες απέτυχαν να συγκροτήσουν μια οργανωμένη μεταναστευτική πολιτική, που θα προσέφερε ισότιμες ευκαιρίες κοινωνικοοικονομικής ανέλιξης στους μετανάστες. Δυστυχώς, τώρα πλέον είναι λίγο αργά…Οι όποιες καλές προθέσεις θα προσκρούουν πάντα στην (δικαιολογημένη εν μέρει) αντίδραση των πολιτών για το φόβο μπρος το ''άγνωστο''. Φόβο για το χρώμα, την εθνικότητα, τη θρησκεία, τη… Φόβο που ''κληροδότησαν'' οι αρμόδιοι, ελλείψει οράματος και μακροπρόθεσμης πολιτικής. Είναι αυτό που λέμε ''ότι σπείρεις θα θερίσεις…''

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΗΡΘΕ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ.

Ανώνυμος είπε...

xaxa wraios.... 12.58

Ανώνυμος είπε...

Η απόπειρα εξαγοράς των πολιτων με τα 650 χιλιαδες ευρω είναι τουλαχιστον αισχρή απο το Υπουργείο!Ενα υπεροχο ψαροχώρι στον αμβρακικο θαναι καταστροφικό να γκετοποιηθεί!και τα περι τριών μηνων ποιος τα πιστευει...και μετα που θα πανε?λυθηκε το προβλημα?

Ανώνυμος είπε...

Diladi fovaste pos oi Kourdoi tha egatastathoun stin Bouka? Na kanoun tiiiiiiiii???? Tha minoun stin Boouka adi gia tin Patra????

Xenofovia kai ratsismos apla...
Prepei na erthoume stin thesi auton ton anthropwn kai na afisoume tis xoriaties.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΑΝΗΛΙΚΟΙ, ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΝΙΩΣΕΙ ΠΑΙΔΙΑ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΣΤΕΡΗΣΟΥΜΕ, ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ;;; ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΦΓΑΝΟΙ, ΟΧΙ ΚΟΥΡΔΟΙ

Ανώνυμος είπε...

kala entaksei 5.48 an thes pare tous spiti sou kai ase ta peri ksenofovias.... den einai sovares lyseis aytes....

Ιουβενάλιος είπε...

Τα περί ξενοφοβίας και ρατσισμού να τα πείτε καλύτερα στους Πατρινούς που αναγκάζονται να υφίστανται τη βρώμα (και όχι μόνο, αλλά δε θα μπω σε πικάντικες λεπτομέρειες)των χιλιάδων λαθρομεταναστών που έχουν μαζευτεί στο λιμάνι τους. Δε νομίζω ότι θα 'ρθουν Κούρδοι στη Μπούκα, αλλά οι πολιτικοί έχουν δείξει στο παρελθόν πόσο σέβονται αυτό το νομό και θα 'θελαν πολύ να μεταφέρουν το πρόβλημα από την Αχαΐα στους "χωριάτες" (τα εισαγωγικά αν θέλετε τα βγάζετε) Αιτ/νες. Μην καλοδέχεστε τέτοιες πρωτοβουλίες, καμία τοπική κοινωνία δεν ωφελήθηκε με αυτό τον τρόπο.

Ανώνυμος είπε...

ερχομαστε και ειμαστε χιλιαδες.....ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΜΙΑ ΖΩΗ!!!

Ανώνυμος είπε...

koyrde 8.50 ela..alla ela me fora...artemis

Ανώνυμος είπε...

Αρτέμη;Μέχρι και ο Παναιτωλικος σε πειράζει και σε τσούζει;Σου έχω εισητηριάκι για το μπαραζ;Να δείς η Αγρινιάρα τι κόσμο έχει και τι ένδοξη ομαδα έχει καταφέρει να έχει αναγνωρισμένη σε όλη την Ελλαδα.

Επίσης κρεμάλες στα εθνικια στους φασίστες και στους ρατσιστές!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Είδηση της τελευταίας στιγμής:

τους αφγανο-κούρδους θα τους φιλοξενήσει το Μεσολόγγι μπας και βγεί από την αφάνεια και ασχοληθεί επιτέλους κάποιος με την ύπαρξή του!

Αγρίνιο Πρωτεύουσα-Πόλις

Ανώνυμος είπε...

6.26 ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΣΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ... ΡΟΖ ΑΠΟΧΡΩΣΗΣ.ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ Ή ΝΑ ΘΕΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ!ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΣΙΧΑΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ.ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΜΕ ΔΕΞΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ ΔΕ ΠΑΕΙ...

Ανώνυμος είπε...

11.15 άντε καμαρι μου απο δω πέρα.
Εγώ έκραξα τους φασίστες τους ρατσιστες και τα εθνικια.
Τι σχέση έχουν οι λύσεις με αυτό που είπα;
Μήπως σε πείραξε γιατί σου έθιξα αυτό που σε χαρακτηρίζει.
ΚΑι με ποιον να κάνω κουβέντα με σένα;
Φωτια φουρνέλο στου σπίτι του καθε φασίστα.ΝΑ πεθανετε όλοι.

Ανώνυμος είπε...

οποιος ειναι πατριωτης και αγαπαει τον τοπο του ειναι φασιστας και εθνικια οπως το λεει ο 6:26 .
οποιος ειναι αναρχικος , καιει ξενες περιουσιες, βριζει, καιει την ελληνικη σημαια, gay,bi, les και ολα αυτα που βλεπουμε σημερα στα καναλια ειναι προοδευτικος .
ετσι καταντησαμε σε αυτη την χωρα να ειμαστε.
δεν υπαρχει και κανεις λοχιας σημερα...κριμα!

Ανώνυμος είπε...

ναι 4:14 όποιος είναι πατριώτης δε θέλει πολύ να γίνεις εθνίκι και φασίστας.
Σαν εσένα που για μάθεις τι γίνεται στο κόσμο περιμένεις να το δείς απο τα καναλια.Τα ρουφιανοκαναλια που το μονο πράγμα που ξέρουν να κάνουν είναι προπαγανδα και να δέιχνουν ότι τους λένε τα κόματα.
Ε κατι τύπους σαν εσάς και να σας καψουν το σπίτι θα έιναι ότι καλυτερο μήπως ξεβρωμίσει ο τόπος.

Ανώνυμος είπε...

12:15 το δικο σου το σπιτι να καψουν καλυτερα.
εμενα αμα ερθουν για το δικο μου θα παρω και καμια δεκαρια μαζι μου παρεα και σενα. τι τα εχουμε τα οπλα ? για κορνιζα?
τραβα στο εξωτερικο να καψεις την σημαια τους και αμα δεν σε αρπαξουν σε 2 λεπτα να σε κανουν μαυρο στις σφαλιαρες θα σου πω εγω μετα! οχι σαν εδω που καθομαστε και τους κοιταμε. η πολυ δημοκρατια κανει και το παιδι μαλακα! εδω στην ελλαδα μονο καταχρηση της κανουμε.μολων λαβε 12:15.