Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

H ..πράσινη λεωφόρος!




Όπως βλέπετε και στις παραπάνω εικόνες στο κομμάτι της υπάρχουσας εθνικής οδού που περνάει έξω από το Αγρίνιο ( από το ύψος της αερογέφυρας περίπου έως το κόμβο Σταδίου) έχουν τοποθετηθεί δέντρα στο διαχωριστικό των δύο λωρίδων κυκλοφορίας. Αυτά τα δέντρα όταν μεγαλώσουν θα δίνουν μια πρώτη πράσινη εικόνα στον επισκέπτη καθώς εισέρχεται στο Αγρίνιο.
Από αυτό το Blog έχουμε αναφερθεί κατά καιρούς για την έλλειψη πρασίνου, τοσο εμείς όσο και οι αναγνώστες στα σχόλια τους. Την συγκεκριμένη κίνηση τη βρίσκουμε αντικειμενικά καλή και καλαίσθητη.
Βέβαια τα δέντρα αυτά θέλουν περιποίηση και αρκετό νερό, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες για να μεγαλώσουν και να εξωραΐσουν την περιοχή παράλληλα απλώνοντας και την σκιά τους στην τωρινή εθνική οδό που λειτουργικά θα αποτελεί μια κεντρική λεωφόρο της πόλης μας.
Προσδοκούμε ανάλογες "πράσινες" κινήσεις να γίνουν και σε πιο κεντρικά σημεία.

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Kifisias giname!!!
Alithia to prasino lipei apo tous dromous tis polis. An eixan merimnisei kapoioi edw kai xronia i poli mas tha edixne poli pio orea twra. Distixos exei poles asximies pou tha tis ekrivan ta dentra adikimenika. Alithia giati omws argise tosa xronia i dentrofiteusi sto sigekrimeno dromo?

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΕΡΔΕΥΕΤΕ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ. ΕΚΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ

Ανώνυμος είπε...

Poly prasino re paidia po po xehilise

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλό, θα ομορφύνει η είσοδος της πόλης, αλλα προσοχή στα νερά που φαίνονται στις εικόνες, γιατί υπάρχει κίνδυνος υδρολίσθισης και ποιος αρχίζει τα ανάποδα τιμόνια...

Ανώνυμος είπε...

h perifereia na kanei koumanto ston dromo mas?
a re ellada athanath!
na perimenw egw dhladh ton patrino na erthei na mou ftiaksei ton dromo h' to pezodromio....
prepei na teleiwnoun auta.
tha prepei epitelous na ginoume UNITED STATES OF GREECE(omospondiako kratos) na ginoume autonomoi telws pantwn.

pane ole arrwstia!

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΘΕΤΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΝΗΣΙΔΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΛΛΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ.Η ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΜΕ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ.

trixonidanews είπε...

Δόθηκε στην κυκλοφορία η παράκαμψη Αγρινίου.
Αγώνας για να κατασκευαστούν οι κατάλληλες προσβάσεις στους Α/Κ Χαλικίου και Κουβαρά με προδιαγραφές ίδιες με της υπόλοιπης Ιόνιας Οδού.

Ανώνυμος είπε...

1,55 Η ΕΙΣΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ Η ΚΑΚΟΒΟΥΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΑΝΤΑ ΕΙΧΕ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΛΑΓΙΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΟΜΟΡΦΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΑΜΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΘΑ ΔΕΙΞΗ

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΟΥ...
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΠΛΑΤΕΙΑ...
Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΕΖΟΔΡΩΜΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΣΤΕΝΕΜΑ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΚΑΘΙΣΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΣΗΣ....
ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΑΘΑΙΝΩ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ...
ΚΑΝΕΝΑ ΑΜΑΞΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ.....

Ανώνυμος είπε...

Μέχρι χθές λέγατε ότι ο Καραμανλής είναι κουρασμένος.
Είπε και αυτός τώρα να σας δείξει ότι ξεκουράστηκε.
Θα καεί το πελεκούδι.
Δεν το ξέρατε ότι το θράσος του Γιωργάκη θα έπρεπε να έχει και ένα όριο;
Δεν το ξέρατε ότι εάν βάλεις τον άλλο με την πλάτη στο τοίχο θα αντιδράσει οπωσδήποτε;
Όσο μετριοπαθής και να είναι ένας πολιτικός έρχεται η στιγμή που θα πεί «μπάστα, δεν πάει άλλο».
Τρεχάτε ποδαράκια μου τώρα, φίλοι του Γιωργάκη, να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα.
Να δικαιολογήσετε τον Τρεπεκλή, τον Τσουκάτο, το Μαντέλη, τα TOR-M1, το Κτηματολόγιο, τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών, ατέλειωτη είναι η λίστα της ντροπής σας.
ΘΑ ΒΑΡΕΘΕΊΤΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΑΡΤΗ.

Ανώνυμος είπε...

ΣΙΓΑ ΤΟ ΕΡΓΟ. ΠΕΝΤΕ ΔΕΝΔΡΑ ΕΒΑΛΕ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ΘΕΜΑ. ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ.

Ανώνυμος είπε...

λειπει η φαντασια παντως απο οσους ασχολουνται με το πρασινο στο δημο.
ακριβως κατω απο την αερογεφυρα εχουν βαλει κυπαρισακια που οταν θα μεγαλωσουν θα βρουν τσιμεντο.
απλα να καλυψουμε καποια εξοδα και να εχουμε να λεμε:100 δεντραΧ30 ευρω=3000 για φυτα μισα μισα μεταξυ μας και ολοι να βολευτουν και να λεμε οτι ειμαστε ευαισθητοι για το πρασινο.
με λιγοτερα χρηματα μπορεις να κανεις πιο ωραια πραγματα απο τα καθιερωμενα..
και για να μην γκρινιαζουμε απο το τιποτα καλυτερα που κατι γινεται.

ΛΕΝΑ είπε...

θα συμφωνησω κι εγω οτι η πολη μας χρειαζεται πρασινο και θα επιμεινω στο θεμα του νερου
να ποτιζει τα δεντρα κι οχι το δρομο τοσο για να προλαβουμε τα ατυχηματα, οσο και γιατι θα πουμε το νερο νερακι σε λιγα χρονια.

ΓΙΑΝΝΑ ΦΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΥ είπε...

Οι μηχανισμοί του δήμου μας(Αγρινίου),μου θυμίζουν μια νοικοκυρά η οποία ούσα αφιλόξενη όταν υποχρεώνεται να δεχθεί επισκέπτες προθυμοποιειται να τους τρατάρει τη στιγμή που φεύγουν.Εννοώ πως ολόκληρα συγκροτήματα πολυκατοικιών φυτεύτηκαν στην ιστορική μας πόλη χωρίς καμία ρύθμιση,πρόβλεψη από τη μεριά του Δήμου για παρουσία πράσινου στοιχείου.Η πόλη με το τσιμεντολίφτινκ μετατρέπεται σιγά σιγά σε μια σύγχρονη,τραβηγμένη οικιστική φιγούρα χωρίς ρυτίδες,δηλ.γραμμές προσωπικότητας.Θέλω πίσω ,παρακαλώ,αγαπητοί διαχειριστές της ζωής μου τις ρυτίδες-σημεία αναφοράς- της πόλης μου.Τελειώνοντας να αναφέρω ότι τα δεντράκια της λεωφόρου με βρίσκουν ασυγκίνητη.Θα μπορούσα να τα φυτέψω κι εγώ με τη βοήθεια των μαθητών μου.Από το Δήμο μου περιμένω να δω όλο το έργο και όχι μια περίληψη αυτού.

orthodontist είπε...

Ευπρόσδεκτη η αισθητική αναβάθμιση της νησίδας αλλά νομίζω ότι εξίσου αναγκαία είναι και η τοποθέτηση διαχωριστικών μπαρών καθώς το χαμηλό κράσπεδο είναι αναπαρκές.

Ανώνυμος είπε...

ΩΡΑΙΑ (;) ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ. ΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΟΜΩΣ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ, ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ. ΒΡΩΜΑΝΕ. ΠΛΗΡΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ. ΤΟΣΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΡΝΑΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

καλα εκανε και δενδροφυυτευσε. ομως κατι πρεπει να γινει αμεσα με την πεζοδρομηση μεσα στο αγρινιο. πρεπει και μεις οι μαναδες που εχουμε μικρα να μπορουμε ανετα να κυκλοφορουμε με τα καροτσια και οχι να κανουμς αλματα για να περναμε