Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Oι μεταμορφώσεις του μηδενός


Κυκλοφόρησε το βιβλίο του Γιάννη Υφαντή, ΟΙ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ*, εκδόσεις ΑΧ, 2009, δεύτερη έκδοση συμπληρωμένη, σχήμα 21Χ14, σελίδες 530.

Σε όλα τα βιβλιοπωλεία της χώρας.
Κεντρική διάθεση: «Βιβλιοβάρδια», Αριστοτέλους 8, τηλέφωνο, φαξ: 2310-220415, info@vivliovardia.gr και yannisyfantis@yahoo.gr

_______________
*ΟΙ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ: Όλες οι ποιητικές συλλογές, κι ακόμη, όλα τ’ ανέκδοτα ποιήματα του Γιάννη Υφαντή, σ’ έναν τόμο.Οι μεταμορφώσεις του Μηδενός· επειδή όλοι οι αριθμοί κι όλα τα γράμματα είναι μεταμορφώσεις αυτού του μαγικού σχήματος που λέγεται Μηδέν· επειδή όλα τα ποιήματα κι όλα τα όντα, είναι μεταμορφώσεις του Μηδενός (δηλαδή του Κανενός), όντας όψεις της Μάγια, της Μεγάλης Ψευδαίσθησης, μέσα στην οποία ζούμε, είτε το συνειδητοποιούμε είτε όχι, «Κάτω απ’ το εικόνισμα των άστρων», ανάμεσα στις «Μάσκες του Τίποτε».

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε Αρτεμάκο - Τζανετάκο, μεγάλε συλλέκτη φάπας και ροχάλας, τα μόνα κείμενα που διαβάζεις εσύ αφορούν στην έξοδο, τον επερχόμενο Καποδίστρια 2-3-4 που ίσως αναβαθμίσει το χωριό σου σε πόλη και συνταγές για χέλια (με πολύ ξυδάκι όμως, μην ξεχνάς, χαχαχα). Τι μπλέκεσαι με ξένα θέματα; Αλλά όπως είπε κάποιος για το επίπεδό σου:

"μάλλον ο αρτέμης δεν έφυγε και έμαθε τα γράμματα από τους Αλβανούς του χωριού του, γι' αυτό και γράφει greeklish ο καημένος. Εκτός αν ανήκει στην μεσολογγίτικη πλειοψηφία των γύφτων και προωθεί το διεθνές Ρομά αλφάβητο. Ποος ξέρει..."

Ανώνυμος είπε...

Επαναλαμβανόμενες είναι οι καρπαζιές που τρως όπου γράφεις, κατακαημένε ψαρόμυαλε. Δε βρέχει αρτεμάκο, σε φτύνουνε!Μη μου ξινίζεις όμως, σε θέλω ακμαίο να μας φτιάχνεις τη μέρα. Πάντως με απογοητεύεις! Να διαβάζεις και Αγρινιώτες; Δεν το περίμενα!
Τώρα για γυφταλβανούς άστα, σας έχουν πάρει μυρωδιά (ή καλύτερα βρώμα) και οι ξένοι. Μη μετράς κεφάλια, σπερμοεισπράκτορα, είπαμε, εδώ είναι πόλη, όχι χωριό, έχει πολύ κόσμο. Ποσοστιαία έχετε πολλούς περισσότερους. Δεν ξέρω αν σας περνάει το Άργος και η Ζαχάρω, πάντως στο νομό είστε πρώτοι και γυφτοδήμαρχο βγάζουν αν οργανωθούν! Μια βόλτα στο κέντρο του Μεσολογγίου θα σε έπειθε, σκέτο Κάιρο. Όχι ότι είναι απαραίτητα κακό, δίνουν ένα χρώμα στο χωριό σου. Ουστ ψωριάρηδες, κάντε τα εμβόλιά σας!

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΤΕΜΗ,

"ΟΙ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ" ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ ΕΣΕΝΑ! ΔΙΟΤΙ ΕΣΥ ΑΥΤΟΜΗΔΕΝΙΖΕΣΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΟΥ.

ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΕ!

ΙΟΒΟΛΟΣ ΑΓΡΙΝΙ-ΟΦΙΣ

Ανώνυμος είπε...

αρτεμης ενα ονομα μια φιρμα
αποβλητο της ντουρλιδας
ονομα πασιγνωστου χαφιε
ψαρομυαλος και πισωγλεντης
διασκεδαστης της καρπαζιας και ψωλοβροντης.....

Ανώνυμος είπε...

κρίμα κύριοι του agrinio-news που αποφασίσατε να γίνετε η πλατφόρμα του Αρτέμη. όλες οι αναρτήσεις καταλήγουν σε κόντρα Αγρινίου Μεσολογγίου. έλεος!!! Είχατε πει πολλές φορές ότι θέλετε το διάλογο, ε αυτό που γίνεται μόνο διάλογος δεν είναι! απορώ πως ανέχεστε το μαλάκα το Αρτέμη να γαμάει τη συζήτηση! το σχόλιο του Αρτέμη βρίζει και τον ίδιο τον ποιήτη! ή μήπως δεν το καταλαβαίνετε;;; κρίμα! την ωραία σας προσπάθεια να την καπελώνει ένας Αρτέμης!!! στο τέλος θα καταλήξετε κάτι σαν τη Λαμπρίρη του Αγρινιου να βγαίνουν στα παράθυρά σας όλοι οι κομπλεξικοί! αλλά αφού επιλέγετε με αυτόν τον τρόπο να χάνετε αναγνώστες και να αποκτάτε κομπλεξικούς "επισκέπτες" με γεια σας και χαρά σας!!!!!

Ανώνυμος είπε...

agrinio-news εχεις καλο μπλογκ μην το ευτελιζεις με βακειες. Σας δουλεύει ο Αρτέμης με τα δηθεν ψευδωνυμα και σου τιναζει τ αρχ....

Ανώνυμος είπε...

βριζει ο αρτεμης τον ποιήτη,για δες που απεκτησε το αγρινιο ποιητικοτητα και θιγεται με υποτιθεμενες προσβολες.ποιητής ομως ειναι ο ανθρωπος

Ανώνυμος είπε...

artemi μην γ...ας συνεχεια τις αποψεις με τα βλαχοσχολια σου περι κτηνοτροφων και βοσκων ,ελεος το εμπεδωσαμε και εχει καταντησει αηδια πλεον σε καθε αναρτηση να διαβαζουμε για το ποσο βλαχοι ειναι οι αγρινιωτες.
αν εχεις να πεις κατι σοβαρο και να σχολιασεις καντο.

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδια μην ασχολειστε με τον αρτεμη.ο ανθρωπος το εχει αποθυμενο φαινεται που δεν ειναι αγρινιωτης γιατι ολα τα σχολια του εχουν να κανουν μονο με το αγρινιο.για το γυφτοχωρι του ουτε κουβεντα,τσιμουδια.εχουμε και σοβαροτερα πραγματα να ασχοληθουμε απο τον καθε αρτεμη.το αγρινιο παει μπροστα και ειναι φυσικο να ενοχλει μερικους σαν και αυτον που στον αντιποδα βλεπουν την περιοχη του να μενει στασιμη ολα αυτα τα χρονια και να βρισκεται στην σκια του αγρινιου.αφηστε τον επομενως στην πικρα του τον ανθρωπο και δειξτε λιγη κατανοηση

Ανώνυμος είπε...

8.44 min pas poly mprosta kai vreis stin ionia odo poy se parakamptei....zito i apomonosi toy agrinioy...s ayto to sxolio den milisa gia provata alla gia midenika san ayta poy troei o yfantis kathe mera stin mapa...ti nomizete diladi oti o antropos einai eyxaristimenos me to agrinio kai toys katoikoys toy poy paizoyn tyflomyga kai vlepoun to agrinio os sydney?opos kathe antropos poy skeftetai tha pnigetai ston eparxiotismo kai ti vlakeia pou mas dernei olous..kai mesologgites alla propanton agriniotes....artemis

Ανώνυμος είπε...

υποτιθεται οτι εκφραζουμε γνωμη για το εργο του κ. Υφαντη σ' αυτη τη σελιδα???????? τι νοημα εχουν αυτα τα σχολια??? προσωπικα συγχαιρω το κ. Υφαντη για τη συνεχιζομενη προσπαθεια του ! εχω διαβασει τα βιβλια του "ο κηπος της ποιησης" και "οι μυστικοι της ανατολης" ΤΕΛΕΙΑ !

Ανώνυμος είπε...

Τ' αυγό σας και στην τρύπα σας αρτέμηδες του κWλου. Μέχρι και αυτό το ποστ μαγαρίσατε, ψαρόμυαλοι!! Ουστ!

Ανώνυμος είπε...

O YFANTHS EINAI O POIHTHS T0Y KAIROY MAS KAI OLON TON KAIRON

Βραχωρίτης είπε...

Συμφωνώ με τον 5:45. Agrinionews, η κατάσταση με αυτόν τον κομπλεξικό τύπο έχει ξεφύγει. Μπορείς να μας πεις γιατί σε κάθε δημοσίευση που διαβάζουμε είναι απαραίτητο να υποστούμε και τα σχόλια του αρτέμη; Σε όλες, μα όλες, τις δημοσιεύσεις που έχω παρακολουθήσει ως τώρα, τα πρώτα ή δεύτερα από τα σχόλια είναι τα κατεβατά του. Μετά ακολουθούν αναπόφευκτα οι απαντήσεις άλλων και το θέμα εκτρέπεται. Δε λέω όποιος γράφει κατά του Αγρινίου να λογοκρίνεται, αλλά ο τύπος είναι ένας προκλητικός υβριστής που γράφει ΠΑΝΤΑ εκτός θέματος και αποκλειστικά για να προκαλέσει. Δεν τίθεται πρώτη φορά εδώ αυτό το πρόβλημα· άλλα blog το έχουν λύσει ακολουθώντας έναν απλό κανόνα: τα προκλητικά, υβριστικά ή εκτός θέματος σχόλια κόβονται. Και καθώς κάποιοι θα μασήσουν τη γνωστή καραμέλα « περί ελευθερίας λόγου» (αυτή ακριβώς που χρησιμοποιούν και τα μεγάλα ΜΜΕ για να δικαιολογήσουν τα καραγκιοζιλίκια τους), να πω ότι η ελευθερία αφορά στην έκφραση απόψεων, όχι στην ανταλλαγή ύβρεων και προσβολών! Αυτά γιατί το agrinionews από ειδησεογραφικό blog κινδυνεύει να γίνει παιχνιδάκι και πλατφόρμα του κάθε αρτέμη. Εκτός βέβαια αν προτιμάτε το κλίμα κερκίδας στα σχόλια των ειδήσεων.

Ανώνυμος είπε...

4.05 pou eisai o idios pou epaineis ta idia sxolia pou egrapses pio pano..analamvano ego na sou apantiso dioti eimai kai amesa thigomenos...katarxin i logokrisia kai i eleyterostomia einai antihthtes ennoies kai an i deyteri einai deigma dimokratias i proti ypo tin proaspisi dimosioy dikaiomatos einai proagogos kai yperaspistis eleyteris ekfrasis ypo toy prisma toy anagkaioy,efiktoy kai dimokratika sevomenoy..i logokrisia loipon kataxorymena apagoreyetai stin sygrafi dioti dinei to dikaioma epilogis sto na grapseis oti thes..akomi kai akraies vomoloxies...ypo to prisma ton meson epikoinonias kai sto vatmo pou propagandizoun mporoun na dextoun elegxo apo armodia organa kai epistimonika katoxyromeno logo...ta blog ekmetaleyomena tin anagi gia eleyteri ekfrasi se ena pedio enimerosis pou diamorfonetai apo symferonta prospathisan na diegeiroun to aisthitirio toy politi me eidiseis,sxolia kai episimanseis mi dioxeteyomenes kai patronarismenes....poles fores de aytes pasxoun apo proxeirotita kai eleipsi diastayrosis....ayto isxyei gia tis anartiseis..sta sxolia dinetai eleytero pedio ekfrasis apo osous theloun na poun ti gnomi toys,ne niosoun eleyteroi,na poun alitheies kpp..se polla megala blogs sta sxolia den yparxei kanenas elegxos...kai den elleipoyn oi vomoloxies..epeidi edo poy grafo ego apofeygo tis vomoloxies kai den prosfeygo se sykofantikes ektimiseis plin genikologion den mporei na daimonopoiieitai i diegersi toy topikismoy kapoion..ego proaspizomai ta tis polis mou,diogono to provlima toy agrinioy,tin kontra ton poleon,kano xioumor kai polles fores frenaro ton aney ypovatroy sovinismo ton geitonon..an kapoioi apoprosanatolizontai provlima toys...an theoroyn oti prepei na kovontai ta sxolia moy na vgoun me ti svastiga kai to moustaki toy adolfoy exo na toys paroume koloferatza...fasistomoutra,antidimokrates,anikana gleiodi ypokeimena kykloforoyn gyro mas pollla..alimono an toys dosoyme erisma...artemis

Ανώνυμος είπε...

4.05 ΕΔΩ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΕΡΚΙΔΑ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΕ Η ΚΕΡΚΙΔΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ?ΜΕΓΑΣ ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ ΕΙΣΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ

Βραχωρίτης είπε...

3:10 μη με βάζεις να απολογηθώ για την κατάσταση στην οποία κάποιοι(και συμπολίτες μου)έχουν καταντήσει τα σχόλια του Blog με αφορμή τον Παναιτωλικό. Ούτε εμένα με ενδιαφέρει καθόλου το θέμα "ποδόσφαιρο". Όμως αυτοί σε 2-3 μέρες θα εξαφανιστούν, ενώ το οπαδικό κλίμα Αγρίνιο vs Μεσολόγγι θα συνεχίσει να διατηρείται από τον γνωστό κομπλεξικό. Έτσι δεν καταλήγει κάθε δημοσίευση; Πάντα εκτός θέματος και με αντεγκλήσεις της πλάκας, ο αρτέμης να βρίζει τους Αγρινιώτες και στη συνέχεια καμιά δεκαριά Αγρινιώτες να βρίζουν τον αρτέμη! Το blog φέρει την τελική ευθύνη των σχολίων που δημοσιεύονται εδώ και δυστυχώς έχει αφεθεί να γίνει το βήμα του κάθε κομπλεξικού προβοκάτορα. Φαίνεται ότι το κλίμα κερκίδας αρέσει σε κάποιους. Ας το κρατήσουν μαζί με τον αρτέμη και τα 15χρονα που του απαντάνε.