Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Επιστολή για τον Οδικό άξονα Αγρίνιο-Αγγελόκαστρο ( Ιονία Οδός)-Πλατυγιάλι


ΚοινοποΚοινοποίηση: - Νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας

- Δήμος Αγρινίου

- Δήμος Αγγελοκάστρου

ΟΔΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ

ΑΓΡΙΝΙΟ – ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟ (ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ) – ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙ

Όπως είναι γνωστό έχει δοθεί στην κυκλοφορία τμήμα της Ιονίας Οδού, η λεγόμενη παράκαμψη Αγρινίου.

Δυστυχώς όμως για την πόλη του Αγρινίου και την ευρύτερη περιοχή η πρόσβαση στο νέο αυτό δρόμο δεν είναι ούτε άμεση ούτε ασφαλή (πολλές επικίνδυνες στροφές).

Όλοι πλέον αναγνωρίζουν (Νομαρχία, Δήμοι και πολίτες) ότι χρειάζεται ένας κάθετος άξονας που θα ενώνει το Αγρίνιο με την Ιόνια Οδό, μία μεγάλη ευθεία, Δυτικά της πόλης, η οποία θα καταλήγει στο Κόμβο του Αγγελοκάστρου.

Πράγματι, ο νέος αυτός δρόμος, αν πραγματοποιηθεί θα είναι στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη της πόλης και την ευρύτερη περιοχή, αφού:

1. Θα ενώσει την πόλη με το νέο δρόμο με ασφάλεια και σε σύντομο χρόνο (12 περίπου χλμ.).

2. Θα είναι το πρώτο τμήμα για τον άξονα Αγρίνιο – Πλατυγιάλι, συνέχεια του δεύτερου τμήματος, που πραγματοποιείται χρόνια τώρα. (Το 2ο τμήμα πραγματοποιείται – Σήραγγα Αγ. Ηλία).

3. Θα αποτελέσει την αρχή της ανάπτυξης της λίμνης Λυσιμαχείας, γιατί θα είναι κοντά στη λίμνη και θα φέρει πιο γρήγορα τους κατοίκους της πόλης, για μια μελλοντική τουριστική ανάπτυξή της, αφού πρώτα γίνει μια στοιχειώδης υποδομή και παρέμβαση (φιλική προς το περιβάλλον) της λίμνης.

4. Θα φέρει τους κατοίκους τους θερινούς μήνες πιο κοντά στις Ακαρνανικές ακτές και στις παραλίες που υπάρχουν στην περιοχή αυτή.

Το ανάγλυφο της περιοχής βοηθάει στην κατασκευή αυτού του νέου δρόμου, αφού θα είναι μέσα στην Αιτωλική πεδιάδα του Αγρινίου. Δεν υπάρχουν δηλαδή φυσικά εμπόδια. Το μόνο που θα χρειαστεί είναι μία μικρή γέφυρα στον λιμνοπόταμο Δήμικο.

Πρόκειται για ένα σημαντικό και αναγκαίο έργο – ένα δρόμο που θα δώσει διέξοδο και μεγάλη προοπτική.

Χρίστος Καραλής

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστό κείμενο στην ουσία του! Δηλαδή στην αναγκαιότητα κάθετης σύνδεσης Αγρινίου-Ιονίας Οδού. Θα ήθελα να ζητήσω από τους διαχειριστές του blog να θέσουν στο ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας το θέμα. Βασικά να μάθουμε ποιες είναι οι 3 προτάσεις-θέσεις του ΤΕΕ για την κάθετη σύνδεση του Αγρινίου. Αναφέρω τον αριθμό 3 γιατί αυτός είχε κυκλοφορήσει πέρυσι από την προηγούμενη διοίκηση. Γενικά δεν υπάρχει η αίσθηση σε μένα, μπορεί και να κάνω λάθος βέβαια, πως το ΤΕΕ Αιτ/νίας απαιτεί, προτείνει, έχει πλάνο για το πού θέλει να πάνε τα πράγματα, αλλά κυρίως δεν κοινοποιεί, δεν ενημερώνει μέσω της ιστοσελίδας του π.χ...
Β.Α.Π

Ανώνυμος είπε...

Poli sosti i epistoli! ALa auto prepei na to skeutei ena politis twra to 2010 pou i Ionia exei perasei poli makria apo to Agrinio agnoodas to edelos? Diladi sto sxediasmo tis Ionias den eixe skeutei kaneis pos tha exipiretithei to Agrinio? Oi Dimarxonomarexes tote pou itan ti kanan? Axristoi

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα δεν είναι τίποτα καινούριο,ούτε και η πρόταση επίσης. Αυτό το θέμα υπάρχει εδώ και 10 χρόνια, από την εποχή που ο Βερελής εντελώς πραξικοματικά κατασκεύασε την παράκαμψη Αγρινίου έτσι όπως την κατασκεύασε για να δημιουργήσει τετελεσμένο. Ο κάθετος άξονας Αγρίνιο-Αγγελόκαστρο ούτως ή άλλως θα γίνει κάποια στιγμή, αλλά δήμαρχοι,ΤΕΕ και διάφοροι φορείς είναι εντελώς αδρανεία, αφού μόνο το ΕΣΠΑ έμεινε από Ευρωπαικά κονδύλια και αυτό παίζεται αν θα το δώσοπυν όλο πλέον λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας. Και αντί να διεκδικήσουν οδικούς άξονες κοιμούνται όρθιοι και επαίρονται για καμιά διάνοιξη δρόμου μέσα στην πόλη.
Κοιμώμενοι άχρηστοι δήμαρχοι μια ζωή.

Ανώνυμος είπε...

Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΙΟΝΙΑΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ


ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ

Ανώνυμος είπε...

Το ίδιο θέλουν να κάνουν τώρα και με τον Δυτικό Σιδηροδρομικό άξονα…. Είναι σχεδιασμένος να περνά μακριά από το Αγρίνιο. Κανένας πολιτικός η Δήμαρχος ή Νομάρχης δεν μιλάει. Τουμπεκί όλοι να μην δυσαρεστήσουν το κόμμα. Αλλά οι εκλογές δεν είναι μακριά………….

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΟΥ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΝΤΑΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΠΛΑΚΩΝΟΥΝ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ.
ΑΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΑΝ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΘΑ ΓΛΙΤΩΝΑΜΕ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ.
ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΥ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΄΄ΦΩΣΦΟΡΙΣΟΥΝ΄΄ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ .

Ανώνυμος είπε...

Aisxos stou Dimarxides kai stous Nomarxides ousttttttt....