Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Ο Συνδικαλισμός ο Κουτρουμάνης και οι κυβερνητικές Καρέκλες .

Η φυσιογνωμία του συνδικαλιστικού κινήματος τα τελευταία χρόνια έχει ν’ αντιμετωπίσει δύο σοβαρότατα ζητήματα : α) την στενή σχέση του με τον κομματισμό (παρατάξεις παραρτήματα των κομμάτων που νέμονται τις διοικητικές θέσεις και λειτουργούν ως προέκταση της κυβερνητικής πολιτικής) και β) την συμπεριφορά των προβεβλημένων συνδικαλιστών ( ΓΕΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ), οι οποίοι εναλλάσσουν αυτόματα τους συνδικαλιστικούς τους ρόλους με τους κυβερνητικούς (Πρωτόπαπας, Κουτσούκος, Κουτρουμάνης)….

Ενώ δεν πρέπει να υποτιμούμε την σοβαρότητα του πρώτου ζητήματος (κομματισμός) πρέπει να ομολογήσουμε ότι την μεγαλύτερη ζημιά στον συνδικαλισμό την προκαλεί το δεύτερο ζήτημα που είναι τα προβεβλημένα στελέχη του, τα οποία απόκτησαν την εμπιστοσύνη των εργαζομένων, λόγω της μακροχρόνιας σχέσης με τις διεκδικήσεις τους και υποτίμησαν προκλητικά την αξία αυτής της σχέσης .

Η θεαματική μετάλλαξη των κορυφαίων συνδικαλιστών που, όταν αναλαμβάνουν κυβερνητικές θέσεις, υιοθετούν αντεργατικές και συχνά επιθετικές πολιτικές προς τους εργαζομένους, τις οποίες όμως κατά την συνδικαλιστική τους θητεία μάχονταν με απεργίες και με υψηλή ρητορική αποτελεί μια απαράδεκτη κατάσταση.

Έτσι σήμερα παρατηρείται ένα φαινόμενο μοναδικό :

Η ΑΔΕΔΥ να προχωρεί σε συνεχόμενες απεργίες που στρέφονται κατά της μείωσης των μισθών, της φτώχειας της μισθωτής εργασίας (λόγω των φόρων και της μείωσης της αγοραστικής δύναμης των μισθωτών) και στο Υπουργείο Εργασίας Υφυπουργός να είναι ο ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ πρώην συνδικαλιστής (μέχρι τον Σεπτέμβριο) της ΑΔΕΔΥ !!!

Δεν θέλει πολύ μυαλό να καταλάβει κάποιος την θεαματική μετάλλαξη του πρώην συνδικαλιστή που από τις πρώτες γραμμές της διεκδίκησης των δικαιωμάτων πέρασε αυτόματα στην άλλη, πρώτη, γραμμή, την σκληρά αντεργατική, την κυβερνητική γραμμή που μάχεται το εισόδημα, τα ασφαλιστικά δικαιώματα, την κοινωνική συνοχή…..

Ο κόσμος είναι βαθιά προβληματισμένος διότι, ενώ είναι χρεωμένος και χάνει το εισόδημά του, εντούτοις βλέπει μπρος του, εκφραστές αυτής της επίθεσης, να είναι πρώην συνδικαλιστές .

Κύριε Κουτρουμάνη, ως συνδικαλιστής δώσατε την υπόσχεση να διεκδικείτε για λογαριασμό των εργαζομένων και είναι μεγάλο λάθος να σβήνετε έτσι το παρελθόν.

Πρέπει λοιπόν να καταλάβετε ότι με την παρουσία σας ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ !

Σε άλλες συνθήκες θα μπορούσατε να προσφέρετε πολλά στο κόμμα σας και στην πολιτική (επειδή είστε ικανότατος) τώρα όμως αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να τιμήσετε την συνδικαλιστική σας πορεία και δείχνοντας συνέπεια να παραιτηθείτε…

Απορώ όμως και με την στάση της ΑΔΕΔΥ σ’ αυτό το ζήτημα .

Γιατί η ΑΔΕΔΥ αποφεύγει να πάρει άμεσα θέση για τον κορυφαίο εκπρόσωπό της μέχρι χτες (τον Σεπτέμβριο) ;

Γιατί κλείνει τα μάτια στις προσωπικές και κομματικές στρατηγικές στον συνδικαλισμό που απειλούν την σχέση συνδικαλισμού - εργαζομένων ;

Ο κύριος Κουτρουμάνης δεν υπήρξε τυχαίο πρόσωπο ούτε θα παίξει ασήμαντο ρόλο, αφού είναι αυτός που θα εφαρμόσει το νέο ασφαλιστικό της φτώχειας, της χαμηλής σύνταξης και των 40 ετών εργασίας ….

Η ΑΔΕΔΥ οφείλει λοιπόν να πάρει θέση και να καλέσει τον κύριο Κουτρουμάνη άμεσα να παραιτηθεί διαφορετικά θα χρεωθεί το κόστος των ενεργειών του και θα δικαιώσει τον κόσμο που γυρίζει την πλάτη στον συνδικαλισμό .

Ο κόσμος στέλνει το δικό του μήνυμα στην ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος και δεν πρέπει να υποτιμηθεί : Αρνείται με τους αγώνες του να φτιάξει κυβερνητικές καρέκλες στους «μαχητικούς» και πολλά υποσχόμενους «συνδικαλιστές»….


ΑΔΑΜΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ efthadamis@sch.gr

ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. Β΄ ΕΛΜΕ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΙ ΗΤΑΝ

Ανώνυμος είπε...

Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΦΙΛΕ 12:37 π.μ. ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΥΤΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΝΑ'ΝΑΙ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΠΩΣ ΚΙ Ο ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

12:37 και 1:19 τα κλασσικα κομματοσκυλα.Ρε δεν εχετε ιερο και οσιο. Διαβαστε και λίγο τα αρθρα που μπηκαν σε αυτο το blog γυρω απο το θεμα.Ειστε για κλαμματα.Ο κοσμος εχει ξεσηκωθει και εσεις προσπαθειτε να υπερασπιστειτε αυτους που μας οδηγησαν στη φτωχεια και στην εξαθλιωση.