Πέμπτη, 13 Μαΐου 2010

Eπιχειρήσεις: Μόλις 46 νέες εγγραφές τον Απρίλιο.

Το υποτονικό κλίμα μέσα στο οποίο κινείται η επιχειρηματικότητα και στο νομό Αιτωλοακαρνανίας έρχονται να επιβεβαιώσουν τα επίσημα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας σε ότι αφορά τις ενάρξεις και τις αναστολές λειτουργίας (διακοπές) των επιχειρήσεων του νομού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, τους τέσσερις πρώτους μήνες του 2010 ενεγράφησαν στo μητρώο του Επιμελητηρίου μόλις 231 επιχειρήσεις ενώ διεγράφησαν 190. Λαμβάνοντας υπόψιν ότι στο νομό το έτος 2009 έγιναν 1018 ενάρξεις λειτουργίας επιχειρήσεων ενώ υπήρξαν και 717 διακοπές και ότι το 2008 είχαμε 1562 ενάρξεις και 694 διακοπές, αντιλαμβάνεται κανείς για ποιο επίπεδο μείωσης γίνεται λόγος. Ειδικότερα πρέπει να τονιστεί το γεγονός των μηδενικών εγγραφών Ανωνύμων Εταιριών και ο καταλυτικός αριθμός των μόλις 46 νέων εγγραφών κατά το μήνα Απρίλιο.

Είναι φανερό λοιπόν ότι η κρίση όπως αποδεικνύουν τα νεότερα στοιχεία εντείνεται. Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας εξακολουθεί να αξιολογεί τα στοιχεία που διαθέτει και να αποτιμά την κατάσταση ευρισκόμενο διαρκώς κοντά στους επαγγελματίες της περιοχής.

Ακολουθεί αναλυτικός πίνακας εγγραφών-διακοπών για όλα τα είδη επιχειρήσεων στο νομό Αιτωλοακαρνανίας

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά αναμενώμενα τα νουμερα αυτά!Κάθε νέος άνθρωπος ακόμα και να σκέφτεται να ξεκινήσει κάτι καινούργιο από την αρχή όλος αυτός ο πανικός που έχει δημιουργηθεί ειδικά από τα ΜΜΕ δεν του το επιτρέπει!Νέος κι εγώ που γύρισα με όνειρα στο σάκο μου, για την διαμονή μου στο Αγρίνιο και έμεινα παρέα με αυτά...

Ανώνυμος είπε...

Χιλιες φορες αυτη η κατασταση παρα ο,τι ισχυε τα προηγουμενα χρονια οταν ο καθε ταλαιπωρος γονιος, που για να μη βλεπει το παιδι του να ξημεροβραδιαζεται στα... διπορτα, πουλαγε ο,τι ειχε και δεν ειχε για να ανοιξει ενα μαγαζακι στον κανακαρη του και να τον κανει "επιχειρηματια".

Ανώνυμος είπε...

Πετσάλνικος και Κακλαμάνης αντιδρούν στο ενδεχόμενο κοινοβουλίου με 200 βουλευτές. Πώς θα βολευτούν όλα τα λαμόγια εκεί μέσα? Μαύρο σε όλους, κατάμαυρο.
Αντιδρούν σε μειώσεις αποδοχών και περικοπή προνομίων αυτών και των συγγενών τους που είναι υπάλληλοι στη Βουλή με 16 μισθούς, τους αφορολόγητους.
Ο κόσμος πλέον ξέρει τί θα πράξει. Όχι μόνο μαύρο, αλλά και χειρότερα.

Ανώνυμος είπε...

13 Μαΐου 2010 8:55 π.μ.

RE FILE XAZOS EISAI?
KAI EMEIS THELOUME NA GYRISOUME ALLA MEGALE DEN MPORW NA GYRISW KAI NA KOITAW TON KAMPO!!!

Γιάννης είπε...

Οι νέες επιχειρήσεις πού ανοιξαν μήπως και αυτές ειναι μπαράκια, καί καφετέριες ?
Ποιός μπορεί να με ενημερώσει?