Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Ένα σημαντικό έργο ύδρευσης για το Αγρίνιο

Την πορεία εξέλιξης των εργασιών του έργου «Αντιμετώπιση επειγουσών αναγκών ύδρευσης – επέκταση και αναβάθμιση διυλιστηρίου ύδατος» στη θέση Σπολάιτα, το οποίο βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο κατασκευής παρακολούθησε σήμερα (Πέμπτη 20 Μαΐου) ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός.

Το εν λόγω έργο συνολικού προϋπολογισμού περίπου 2.000.000,00€ δημοπρατήθηκε τον Ιανουάριο του 2008 και κατόπιν της σχετικής διαδικασίας, ανάδοχος εταιρεία αναδείχτηκε η «Μηχανική Περιβάλλοντος». Η σύμβαση του έργου υπογράφηκε τον Ιούνιο του 2009, αφού προηγουμένως εγκρίθηκε από το αρμόδιο τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ειδικότερα, έχει κατασκευαστεί η νέα δεξαμενή καθίζησης με την οποία θα αντιμετωπιστεί οριστικά το πρόβλημα θολότητας του νερού που παρουσιάστηκε στο παρελθόν, έχει γίνει πλήρης ανακατασκευή του συστήματος εισόδου του νερού, έχει αντικατασταθεί το παλαιό σύστημα απολύμανσης, ενώ τώρα τοποθετούνται τα υπερσύγχρονα συστήματα τηλεμετρίας, αυτοματισμού και ελέγχου των εγκαταστάσεων καθιστώντας την μια σύγχρονη και λειτουργική μονάδα.
O κ.Μοσχολιός τόνισε μεταξύ άλλων ότι τον επόμενο μήνα θα έχει ολοκληρωθεί και θα ξεκινήσει εξάμηνη δοκιμαστική λειτουργία του. Ενός έργου που αναβαθμίζει την παροχή υπηρεσιών ύδρευσης στο Αγρίνιο αλλά και στους Δήμους Νεάπολης, Στράτου, Θεστιέων που υδρεύονται σήμερα από το Σύνδεσμο Ύδρευσης και στους Δήμους Παραβόλας και Αγγελοκάστρου που θα υδρεύονται μελλοντικά από αυτόν, Δήμοι που με το πρόγραμμα «Καλλικράτης» συνενώνονται με το Αγρίνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: