Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Περί σχολίων ο λόγος...

Οι συντάκτες του παρόντος ιστολογίου από την πρώτη στιγμή, έθεσαν ως βασικό όρο λειτουργίας του την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, καθώς και την προάσπιση των δημοκρατικών θεσμών σε συνάρτηση πάντα με το σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Γι αυτό το λόγο και δεν επιτρέπουμε τη δημοσίευση σχολίων που περιέχουν ύβρεις, προσωπικές επιθέσεις άσχετες με το θέμα της ανάρτησης, αλλά και σοβαρές καταγγελίες οι οποίες όμως είναι ανώνυμες δίχως να περιλαμβάνουν και τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία.

Σε αυτό το σημείο κρίνουμε σκόπιμο να αναφέρουμε ότι οι απόψεις που εκφράζουν τα σχόλια δεν σημαίνει ότι υιοθετούνται από τη συντακτική επιτροπή. Η εν λόγω αναφορά γίνεται διότι κάποιοι θέλησαν τελευταία (αλλά και κατά καιρούς), για τους δικούς τους επικοινωνιακούς λόγους, να μας ταυτίσουν με τα αρνητικά (και όχι υβριστικά) σχόλια που αφορούσαν κάποιο συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο. Επίσης κάποιοι άλλοι «καλοθελητές» προσπάθησαν να διαδώσουν ότι δεν δημοσιοποιούμε τα θετικά σχόλια που απέστειλαν στην εν λόγω ανάρτηση, πράγμα που ουδέποτε συνέβη.

Κυρίες και κύριοι πρέπει επιτέλους να καταλάβετε κάποια στιγμή ότι οι κοινωνίες προοδεύουν μόνο όταν οι πολίτες τους έχουν διευρυμένους πνευματικούς ορίζοντες. Όταν δηλαδή ασχολούνται με το ουσιώδες και όχι με το επουσιώδες. Όταν μάθουν να διαλέγονται με όρους δημοκρατίας και όχι μεσημεριανής ζώνης… Όταν εν τέλει πάψει να τους κυριεύει η κουτσομπολίστικη νοοτροπία και τα μικρόψυχα πάθη…

Ίσως λίγο και να σας μπερδέψαμε με τα ανωτέρω. Όμως πιστεύουμε ότι αυτοί που πρέπει να πάρουν το μήνυμα το πήραν. Εμείς, αν και νέοι, έχουμε μάθει πως λειτουργεί το ράδιο αρβύλα σε μια τοπική κοινωνία, όπου ο καθείς καιροφυλακτεί για να μεταφέρει δεξιά και αριστερά τα ευφάνταστα σενάρια του, με απώτερο σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων που κινούνται στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας και μόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: