Κυριακή, 11 Ιουλίου 2010

Ανακοινώσεων συνέχεια...


Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου με δελτίο τύπου που εξέδωσε απαντά στο αντίστοιχο της Νομαρχίας Αιτωλοακαρνανίας σχετικά με την λειτουργία της εταιρείας Καρφουρ-Mαρινόπουλος στην πόλη μας. Απ ότι φαίνεται ανάμεσα στις δύο πλευρές έχει ξεσπάσει ''πόλεμος'' τουλάχιστον σε επίπεδο δηλώσεων. Το εν λόγω δελτίο τύπου έχει ως εξής:


''Με Δελτίο Τύπου της, το οποίο σε μας δεν έστειλε, η Νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας σχολιάζει για πρώτη φορά την 3η ανακοίνωσή μας με τίτλο: «Περί αίτησης της Εταιρείας «Καρφούρ- Μαρινόπουλος Α.Ε.» και πριν περάσουν οι 50 ημέρες».

Το Δ.Σ. του ΕΣΑ τονίζει:

 Είναι κρίμα για την αυτοδιοίκηση και τον θεσμό, η πολιτική ηγεσία να επιλέγει με τερτίπια να διευκολύνει τις επιδιώξεις μιας υπεραγοράς και να αναζητά νομικές προφάσεις για να απεμπολήσει πολιτικές αρμοδιότητες.

 Οι θιασώτες της πρακτικής του Πόντιου Πιλάτου, κυρίως όταν είναι αιρετοί, γίνονται επικίνδυνοι , όταν επιλέγουν αυτή τη μέθοδο, για να διευκολύνουν μεγάλες εταιρείες.

Το Δ.Σ. του ΕΣΑ ρωτά:

 Αφού υποτίθεται ο νόμος την καλύπτει, γιατί η εταιρεία προσέφυγε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο;

 Αφού οι διατάξεις είναι αντισυνταγματικές, γιατί χρόνια τώρα, 2 διαφορετικές κυβερνήσεις δεν τις τροποποιούν;

 Αφού υπάρχει θέμα αντισυνταγματικότητας γιατί τα Νομαρχιακά Συμβούλια στις άλλες Νομαρχίες της Χώρας συζητούν και γνωμοδοτούν επί παρόμοιων αιτήσεων;

 Αφού, έτσι νομίζουν ότι είναι, γιατί το Νομαρχιακό Συμβούλιο στις 7-6-2010 και μετά την 1η μας επιστολή αποφάσισε να συζητήσει το θέμα στην επόμενη συνεδρίασή του;

 Ποιος κρίνει αν ένα θεσμικό όργανο έχει αρμοδιότητα συζήτησης ή όχι πέρα από το ίδιο το όργανο σε συνεδρίασή του;

Είχαμε προσκαλέσει και προκαλέσει την πολιτική ηγεσία της Νομαρχίας να βρει το κουράγιο δημόσια και συνεδριάζοντας, να πάρει θέση για το θέμα και εκεί έντιμα και καθαρά να πουν το ΝΑΙ που θέλουν στην ΚΑΡΦΟΥΡ. Δεν το αντέχουν, προτιμούν, δικηγορώντας να κάνουν το δώρο τους προς τον Εμπορικό Κολοσσό.

Όσο μας εξοργίζει για τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες αυτή τους η αβάντα προς την ΚΑΡΦΟΥΡ, άλλο τόσο μας εξοργίζει και για τον πολιτικό στρουθοκαμηλισμό της και να σκεφτείς ότι θέλουν πολιτική αναβάθμιση, να διοικούν μεγαλύτερη επικράτεια και να κυβερνούν περισσότερους υποτακτικούς, μέσω Καλλικράτη.

ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.Το Δ.Σ. του ΕΣΑ''

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ...ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ "ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ " ΕΧΟΥΜΕ...

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΛΥ-ΠΟΛΥ-ΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΥ ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΣΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΣΕ ΦΤΩΧΕΙΑ,ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΝΑ ΟΡΘΟΠΟΔΗΣΕΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ.
Υ.Γ.ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ,ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΝΙΔΕΟΙ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΙΕΣ.

http://tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B9%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CF%86%CF%84%CF%89%CF%87%CE%BF%CE%AF-%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%AF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82

Κώστας Παπασπύρου-Αγρίνιο

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΠΙΖΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΣ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΚΥΨΕΙ ΣΤΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.

ΑΡΚΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΑΓΡΙΝΙΩΤΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΟΤΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΞΥΠΝΗΣΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΑΘΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΗ ΛΟΓΙΚΗ.

ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ. ΤΟΥΣ ΦΤΥΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΒΡΕΧΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΚΚΕ μυαλό δεν βάζει με τίποτε. Ότι και να πει κανείς θα είναι λίγο. Ελάχιστο μπροστά στο δράμα αυτών των ανθρώπων. Ελπίζουν ακόμη στη διχτατορία του προλεταριάτου (εδω γελάνε δυνατά), ελπίζουν στην γιαυτούς λεγόμενη λαϊκή εξουσία (τρομάρα τους) και ταμπουρώνονται πίσω απο τις όποιες ταμπελές του έχουν απομείνει (πχ. Εμπορικός Σύλλογος, Εργατικό Κέντρο) και μιλούν εξ' ονόματι μιας μειοψηφίας κολλημένων. Αντε βρε παιδιά για κανένα μπανάκι. Σας έχει γυρίσει για πάντα την πλάτη ο λαός στο όνομα του οποίου τολμάτε να μιλάτε ακόμη. Αντε...