Τετάρτη 5 Μαρτίου 2008

Σουφλιάς: Εκτροπή Αχελώου σε 4-5 χρόνια!

Μπορούμε να πούμε ότι διανύουμε την..εβδομάδα Σουφλιά, καθώς ο εν λόγω υπουργός μετά το χωροταξικό σχέδιο που παρουσίασε τις προάλλες, χθες επανήλθε δριμύτερος στο θέμα της εκτροπής του Αχελώου.Και όλα αυτά στο πλαίσιο της προστασίας των υδάτινων χώρων.Ο εν λόγω υπουργός εξακολουθεί να επιμένει ότι τα νερά της Αιτ/νιας περισσεύουν, ενώ τα νερά της Θεσσαλίας λιγοστεύουν.Χθες λοιπόν έκανε την εκτίμηση ότι τα έργα αν προχωρήσουν με αυτούς τους ρυθμούς, σε 4-5 χρόνια η εκτροπή θα έχει ολοκληρωθεί.
Η απόφαση του ΣτΕ( Συμβούλιο της Επικρατείας) τον Οκτώβρη έβαλε φρένο στο σχεδιαζόμενο αυτό έγκλημα και μάλιστα η σύμβουλος του Σ.τ.Ε. κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου τάχθηκε υπέρ της αποστολής προδικαστικού ερωτήματος στοΕυρωπαϊκό Δικαστήριο.Οπότε από δικαστικής πλευράς η εκτροπή έχει να αντιμετωπίσει και το ΣτΕ αλλά και κατά πάσα πιθανότητα το Ευρωπαικό Δικαστήριο.
Τα 4-5 χρόνια δεν έφταναν στους νομάρχες Θεσσαλίας, οι οποίοι τον περασμένο Οκτώβρη ζητήσαν να αποδεσμευτούν χρήματα για να ολοκληρωθεί το έργο σε 7-8 χρόνια όπως οι ίδιοι υπολογίζουν.Αντί αυτού μόνο ένα μέρος κατάφεραν να αποδεσμεύσουν, το οποίο όπως λένε οι ίδιοι θα καθυστερήσει το έργο έως και 25 χρόνια!Βλέπετε κύριοι λεφτά δεν παίρνετε από την Ευρωπαική Ένωση για να γίνει τέτοιο οικολογικό έγκλημα.
Αναμένονται εξελίξεις..

Υ.Γ
Αντίθετα εδώ στην Αγρια Δύση επικρατεί σιωπή..Τα γυαλιά σας έβαλαν σε όλους στο συγκεκριμένο ζήτημα η επιτροπή στον αγώνα κατά της εκτρόπής του Αχελώου και οι αντιεξουσιαστές.Το νου σας γιατί εκεί στη Θεσσαλία το παλεύουν..Πριν είναι πολύ αργά!

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά,εδώ είναι γνωστο τοις πάσι ότι έχουμε να κάνουμε μευπεύθυνους-λέμε τώρα- ΜΟΣΧΑΡΙΑ!!Έτσι,εκεί, ψηφίστε τους

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ ΜΣΚΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ!!!

Ανώνυμος είπε...

Ma fisika oi Adiexousiastes. Pioi aloi tha asxolithoun kai tha palepsoun gia auta ta zitimata? Oi komatikes neolees, oi vouleutes? Rota tous ti lene ta komata tous tous kai an epitrepete na adidrasoun...I topiki koinonia pou koimate brosta stis tileoraseis? Mono i koinoniki autoorganosi borei na mas sosei, ala autoi pou mas exousiazoun exoun frodisei gia auto...

Ανώνυμος είπε...

Egw proteinw na anatinaxthoun ta opoia erga exoun ginei me nyxterines epidromes. Sto telos tha mas ta paroun ola autoi. O karakatsanhs thelei polemo kai tha ton exei.Ston dromo tou Kossovou..ANEXARTHSIA!!..

Matinα-Mariam είπε...

Ειλικρινά σας ευχαριστώ πολύ για τον καλό σας λόγο... Σε εσάς αξίζουν τα συγχαρητήρια... ειναι σπουδαίο αυτό που κάνετε και είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να προβληθεί η πόλη που όλοι αγαπάμε!!
Δυστυχώς λόγω μίας πνευμονίας εχω σταματήσει να πηγαίνω σε σύναυλίες... θα αρχίσω ξανά! θα μείνουμε σε επαφή... Και πάλι ευχαριστώ! Τόσο για το ποστ όσο και για το εξαιρετικό blog σας!

Tα σέβη μου!

Matinα-Mariam είπε...

Πείτε βρε παιδιά!!! Τι θα κάνουμε ειλικρινά δεν ξέρω...
Αυτο με τις νυχτερινές επιδρομές ακούγεται ιδιαίτερη ελκυστική λύση!

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΩΡΑ...
ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ .... ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ...
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ