Πέμπτη 20 Μαρτίου 2008

O Άρειος Πάγος αποφάσισε για το Εφετείο!


Πριν από λίγο ενημερωθήκαμε και το δημοσιεύουμε πρώτοι εμείς, ότι τελικά ο Άρειος Πάγος αποφάσισε για το που επιτέλους πρέπει να δημιουργηθεί το Εφετείο στο νομό μας. Συγκεκριμένα γνωμοδότησε θετικά για ίδρυση πολιτικού-ποινικού στο Αγρίνιο! Αυτό που απομένει από εδώ και πέρα είναι καθαρά τα διαδικαστικά θέματα και οι υπογραφές των σχετικών διαταγμάτων.

Πρόκειται για μία απόφαση απολύτως σωστή, κατά την άποψή μας, παρότι οι φορείς της Ιεράς Πόλεως είχαν ταχθεί εξαρχής αντίθετοι με αυτό το σενάριο. Τελικά οι διαδηλώσεις αλλά και τα διαβήματα διαμαρτυρίας δεν έπιασαν τόπο! Εμείς σας το χαμε πει απ'την πρώτη στιγμή ότι απαιτείται ηρεμία και αποφυγή των ακραίων εκδηλώσεων!

Με το Εφετείο εντάξει...με το Πανεπιστήμιο τι θα γίνει; Για να δούμε τι θα μας πει ο Ταλιαδούρος...

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΗΤΑΝ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ!ΓΙ ΑΥΤΟ Ο ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΖΩΗΣ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΧΑΜΗΛΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ!
ΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΟΤΙ Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ!
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΙ,ΟΧΙ ΠΩΣ ΛΥΣΑΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ...

Ανώνυμος είπε...

Πάρθηκε μια σωστή απόφαση επιτέλους και για το Αγρίνιο και την επικροτούμε.Τα ψευτοεπιχειρήματα που προέβαλλε το Μεσολόγγι ήταν άνευ ουσίας. Το έχουμε εκατοντάδες φορές ότι οι ανάγκες του τόπουείναι πολύ μεγάλες στο Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή του.Εκεί στο Μεσολόγγι ας κάτσουν να ονειροπολούν την έξοδο&εκείνα τα γεγονότα, νατί να κοιτάξουν πώς θα εξελιχθούν κι αυτοί κι όλος ο τόπος γενικότερα. Αν θέλουν να ζήσουν μες στη μιζέρια τους, ας συνεχίσουν να το κάνουν.Τόσους χιλιάδες φοιτητές έχουν και τίποτα δεν κάνουν.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο σας τώρα θα αναπτυχθείτε ως πόλη θα αυξήσετε,τον τουρισμό σας και θα πουλήσετε περισσότερους καφέδες στους εγκληματίες που θα σας φέρνουν!Άντε τη σημερινή μέρα να την καθιερώσετε ως εθνική αργία και να βάζετε στις παρελάσεις σημαιοφόρο το Φούκα και παραστάτες τα αδέρφια Μπλάνη!

Ανώνυμος είπε...

Άσε,μη λες πολλά,γιατί πολλά έχουν γίνει και στην περιοχή Μεσολογγίου κσαι δεν έχουν βγει στην επιφάνεια ή μόνο σε τοπικό επίπεδο. Έχετε κόμπλεξ εκεί κάτω και το δείχνετε με κάθε τρόπο.Εμείς στο Αγρίνιο προσπαθούμε να κρατάμε χαμηλούς τόνους,κρατώντας αξιοπρεπή στάση και οπι δικές σας δημοτικές αρχές δημιουργούν το μίσος ακόμα και σε παιδιά δημοτικού εναντίοξν του Αγρινίου.Αυτές είναι οι παιδαγωγικές σας μέθοδοι, μέθοδοι της Ιεράς πόλης,των γραμμάτων.Να τις χαίρεστε. Φωτογραφίες με παιδιά δημοτικού να κρατάνε πανώ υπέρ της ίδρυσης εφετείου στη μικρή πόλη σας χωρίς να ξέρουν τί γίνεται δείχνουν πολλά...Μπράβο σας και πάλι μπράβο.Τέτοιες τακτικές σας πάνε πολύ πίσω.Το Αγρίνιο ως τώρα ότι έχει καταφέρει το έχει κάνει από μόνο του,η Ναύπακτος είναι μια πολύ γρήγορα αναπτυσσόμενη πόλη,εσείς?? Εσείς μόνο φωνάζετε,μια ζωή φωνάζετε κατά του Αγρινίου.
Αφού έχετε τόσο μίσος κατά του Αγρινίου, γιατί να μη χωριστεί ο νομός, να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος του καθενός.Για να μη νομίζετε ότι οι Αγρινιώτες σας έχουν ανάγκη.Να μη νιώθετε και σεις μειονεκτικά έναντι της μεγαλούπολης του Αγρινίου. Τότε ίσως σας φύγει η κλάψα κατά του "εχθρού" σας που λέγετε Αγρίνιο.Γιατί ως φαίνεται κάθε φορά,έτσι το λογίζετε.

Ανώνυμος είπε...

ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ! ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ! Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ... Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΕΚ ΒΑΘΟΥΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΣ, ΤΟΝ ΚΑΛΟΚΑΓΑΘΟ ΝΟΜΑΡΧΗ ΜΑΣ , ΤΟΥΣ 8 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΗΡΩΙΚΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΕΝΟΣ ΣΤΑ ΑΦΙΛΟΞΕΝΑ ΣΤΕΚΙΑ ΤΟΥ ΚΟΛΩΝΑΚΙΟΥ ΟΠΩΣ ΤΟ JK TO DA CAPO KAI ΑΛΛΑ. ΟΙ ΠΟΛΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ! ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ, ΟΤΙ ΕΙΠΑΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΣΚΙΣΤΗΚΑΝΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΑΞΗ. ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΥΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ! ΔΕΝ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΤΟ ΥΠΟΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. ( ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 100 ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΟΝΟ 5-6 ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΥΤΕ ΑΠ' ΕΞΩ ΔΕΝ ΤΟ ΧΟΥΝ ΔΕΙ ).
ΜΑΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΑΝ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ, ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΝΙΟ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ , ΤΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΜΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΙΓΟΥΡΟ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΑΣ, ΤΟ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ ΜΑΣ ΝΑ ΠΙΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΚΑΖΟΖΑ ΡΕ ΑΔΕΡΛΦΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ! Ε ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΕΚΕΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ...............

Ανώνυμος είπε...

ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΑΛΑ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟ ΜΠΟΤΣΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΠΑΥΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΙΕΡΗ ΠΟΛΗ..... ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕΣΟΛΛΟΓΓΙΤΕΣ ΣΗΚΩΣΤΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΛΑΒΑΡΟ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ, ΖΩΣΤΗΤΕ ΤΑ ΑΡΜΑΤΑ, ΠΑΡΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΜΠΑΡΟΥΤΟΒΟΛΑ, ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΦΥΣΙΓΓΙ ΑΥΓΟΤΑΡΑΧΟ ΜΗ ΣΑΣ ΚΟΨΕΙ Η ΛΟΡΔΑ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ Τ ' ΑΓΡΙΝΙΟ! ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ, ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΜΑΣ! ΠΑΜΕ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΝΟΙΚΙΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ, ΠΑΜΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ, ΚΛΑΜΠΑΚΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΧΟΝΤΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΔΑΞΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ........

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους!Μια σωστή και γενναία απόφαση υπέρ αυτού του ρημαδότοπου που λέγεται Αγρίνιο...

Ανώνυμος είπε...

Ας μη συνεχιστεί -που δεν το βλέπω δηλαδή..- η τοπικιστική αντιπαράθεση.

Εφ' όσον όντως είναι αυτή η απόφαση του Α.Π. και υλοποιηθεί ,πρόκειται για "σολωμόντεια λύση" με την έννοια του "δαιχωρισμού" , αλλά λύση δίκαιη, που δεν περιθωριοποιεί θεσμικά καμία από τις δύο πόλεις και εξυπηρετεί πολύ ευρύτερη περιοχή.

Όμως , ας σκεφτόμαστε όλοι πως η ανάδειξη των Τόπων μας δεν "εξασφαλίζεται" με διοικητικούς θεσμούς.
..και ασφαλώς η διοίκηση οφείλει πάρα πολλά στις Πόλεις μας , αλλά πολύ περισσότερα στη Δ. Ελλάδα.

Όμως οφείλουμε εμείς να καταστήσουμε τους τόπους μας επίκεντρα.
Και αυτό , ανάμεσα στα άλλα γίνεται με δημιουργία πολιτισμού και γνώσης.
Με ΤΕΙ και Πανεπιστήμιο , που μας οφείλονται μεν ολοκληρωμένα, αλλά με διδακτικά αντικείμενα ουσιαστικά , που θα έχουν αντικείμενα εργασίας και έρευνας, που η έρευνα θα προχωράει ΕΔΩ..

Και βέβαια, σε Πόλεις που θα γίνουν αγαπητές στους Φοιτητές , που θα τραβήξουν και ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ και όχι ως αναγκαστικά και πανάκριβα ξενοδοχεία της κακιάς ώρας , από όπου ο καθένας θα θέλει να φύγει μια ώρα αρχίτερα ή θα τα δηλώνει , μόνο από ανάγκη στις τελευταίεςθέσεις των μηχανογραφικών..

Θ.

Ανώνυμος είπε...

μπραβο στην νδ που υλοποιησε εν μερη την υποσχεση της.
φανταστειτε να ψηφηζαμε και δημαρχο και νομαρχη ιδιο τι θα γινονταν.
στις αλλες εκλογες που θα βγει ο τσιπρας εμεις θα ψηφησουμε παπαρηγα.παντα ετεροχρονισμενοι!!!

Ανώνυμος είπε...

Στο Μεσολογγι ετοιμαζονται αντιδρασεις...
δεν θα περασει ετσι απλα...

Ανώνυμος είπε...

Θα πάρουν τα ιερά κουμπούρια τους και θα βγουν στους δρόμους;;

Ανώνυμος είπε...

Ότι αντιδράσεις και να ετοιμάζουν στο Μεσολόγγι ξέρουν πως δεν πρόκειται να γίνει απολύτως τίποτα,γιατί απλούστατα είναι απόφαση του Αρείου Πάγου και δεν μπορούν να προσφύγουν αλλού!Η απόφαση είναι ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ και οριστικώς ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ!Ότι κάνει από δω και πέρα ο Αναγνωστόπουλος είναι καθαρά κινήσεις εντυπωσιασμού και επικοινωνιακής τακτικής για να στηρίξει υποτίθεται το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών του Μεσολογγίου!Απλά δε θέλει να χρεωθεί αυτή την ήττα 100% και θέλει να αποδείξει ότι έπεσε μαχόμενος με όλες του τις δυνάμεις!

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΒΕΡΕΛΗΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΑΝ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΤΩΡΑ ΔΕ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ;ΣΚΟΠΕΥΟΥΝ ΑΡΑΓΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΙΚΟ ''ΛΟΜΠΥ'';ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ''ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ'' ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Α.Π...Ή ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΡΙΒΟΛΟΓΟΥΜΕ ΘΑ ''ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ'' ΤΟ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΜΠΕΚΙ!ΚΑΛΑ Ο ΣΠΗΛΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΟΣ ΚΑΙ ΠΕΦΤΕΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΤΟΠΗΜΑΤΑ...ΕΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΠΩΣ ΠΕΣΑΤΕ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΛΟΥΜΠΑ;ΜΑΛΛΟΝ ΔΕ ΣΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΛΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ...

[gas] είπε...

Το αίτημα για Εφετείο στην Αιτωλοακαρνανία είχε χρονίσει.
Αποτελεί δικαίωση του λαού του νομού.
Το γεγονός ότι διάφοροι θερμοκέφαλοι σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο δυναμίτιζαν κατά καιρούς την υπόθεση δεν έπεισε επιτέλους κανέναν.
Υπήρξε επιτέλους πολιτική βούληση κι αυτή εκφράστηκε με την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας.
Μακάρι να ανοίγει ο δρόμος και για άλλα ζητήματα.

Ανώνυμος είπε...

"Θερμοκέφαλοι" όμως υπήρξαν μόνο στο Μεσολόγγι, για να λέμε και τα πράγματα με το όνομά τους. Είδατε κανέναν φορέα του Αγρινίου να ωρύεται; Όχι βέβαια.

Ανώνυμος είπε...

MEΣΟΛΟΓΓΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΓΡΙΝΙΩΤΕΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΚΑΣΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΤΕ ΕΝΩΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ; Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ. ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΛΟΓΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ Η ΚΙΝΗΤΗΡΙΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΩΝΕΨΤΕΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΨΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΡΙΝ ΣΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Ανώνυμος είπε...

επιτελους κ μια σωστη αποφαση για τον νομο.το κομπλεξ τις νεκρας πολις του μεσολογγιου δεν περασε.ας το παρουν χαμαρι οτι το αγρινιο ειναι η δυναμη του νομου.ας μην ξεχναμε οτι κι=αι ολες οι μεγαλες εταιριες στο αγρινιο ερχονται κ ανοιγουν μαγαζια γιατι εδω ειναι το οικονομικο κεντρο ολου του νομου.το αγρινιο ολο και μεγαλωνει κ εξελισεται μαζι με την ναυπακτο ενω το μεσολογγι εργοσβηνει.

Ανώνυμος είπε...

το Πανεπιστημιο μας να το αφησετε ησυχο....ποσα ανεξαρτητα Πανεπιστημια να εχει πια αυτη η χωρα!ολα για την τοπικη αναπτυξη κ το χρημα κ τιποτα για ουσιαστικη παιδεια!