Τετάρτη 19 Μαρτίου 2008

Έφτασε η αγροφυλακή και στην Αιτ/νία!

Η σύσταση του σώματος της αγροφυλακής προχωράει.Στο νομό μας θα ιδρυθούν δύο σταθμοί αγροφυλακής, ο ένας θα είναι στο Αγρίνιο και ο άλλος στο Μεσσολόγγι.Οι σταθμοί αυτοί θα έχουν 30 άτομα προσωπικό έκαστος.Ας δούμε όμως ποιες θα είναι οι αρμοδιότητες που θα έχουν οι αγροφύλακες του Αγρινίου& του Μεσσολογγίου( και φυσικά και όλης της υπόλοιπης Ελλάδας)
ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ
1. Πρόληψη, καταστολή αξιόποινων πράξεων που αφορούν το αγροτικό περιβάλλον, τα κτήματα, τα αρδευτικά ύδατα και την περιουσία του Δημοσίου και των Ο.Τ.Α. που βρίσκονται στο αγροτικό περιβάλλον. Εκτιμήσεις αγροζημιών, συμβιβαστική επίλυση διαφορών.( Βλέπουμε κάθε μέρα αγροφυλακή Μεσολλογγίου να τρέχει Νεοχώρι, Κατοχή και αλλού)
2. ΄Ασκηση αστυνόμευσης για εφαρμογή διατάξεων που αφορούν:
Πρόληψη πυρκαγιών, λήψη προληπτικών μέτρων αποτροπής τους, μόλυνση, ρύπανση εδάφους και υδάτων.Διάθεση αποβλήτων.Υλοτόμηση, βόσκηση και αυθαίρετη δόμηση. Προστασία φυσικών αγωγών υδάτων. Διατήρηση χλωρίδας και Πανίδας.( Εδώ μάλλον θα πιάσει περισσότερη δουλειά η αγροφυλακή Αγρινίου, καθώς οι ορεινοί δήμοι, Ξηρόμερο & Βάλτος θα έχουν την τιμητική τους)
3. Παροχή συνδρομής σε άλλες διωκτικές αρχές για την:Δίωξη της καλλιέργειας, της διακίνησης και της εμπορίας ναρκωτικών.Δίωξη της λαθρομετανάστευσης.Αντιμετώπιση υποβάθμισης της βιοποικιλότητας.( Αν καταλάβαμε καλά τη νύχτα στους εθνικούς & επαρχιακούς δρόμους μαζί με τα τζιπάκια τη ΟΠΚΕ θα κατεβαίνουν για έλεγχο παρέα και τζιπάκια της αγροφυλακής)

Εμείς έχουμε να σταθούμε σε δύο σημεία:

1) Η αγροφυλακή του Μεσολλογγίου & του Αγρινίου πότε θα προλαβαίνει να πηγαίνει σε μέρη απομακρυσμένα που χρειάζεται μια ώρα δρόμος και πλέον( Μύτικας, Ζαβέρδα, Αστακός) εφόσον λειτουργήσει σωστά ο θεσμός;Να σημειώσουμε εδώ ότι ανάλογο θέμα υπάρχει και με τη πυροσβεστική, ( θα επανέλθουμε ξεχωριστά σε άλλη ανάρτηση).Εκτός αυτού που θα τρέχουν οι 35ρηδες & 35 ρες ( όσοι είναι από τη γενιά του 93) τόσα χιλιόμετρα;

2)Λογικά τέράστιος φόρτος εργασίας θα φύγει από αστυνομία τουλάχιστον τα μέρη μας.Και αυτό το λέμε γιατί οι περισσότερες υποθέσεις στις αστυνομικές διευθύνσεις Αιτ/λίας & Ακαρνανίας έχουν να κάνουν με κτηματικές διαφορές, οι οποίες θεωρητικά τουλάχιστον θα τις πάρει η αγροφυλακή.Λαχείο σας έκατσε αν όλα αυτά ισχύουν!Κεράστε κανά καφεδάκι στα ..Καραπανέικα!

Εμείς ευχόμαστε να λειτουργήσει σωστά ο θεσμός και πάνω από όλα πρακτικά για τη περιοχή μας.Καλό είναι επίσης το ότι 60 περίπου ( στη φάση αυτή) νέοι άνθρωποι θα βρούν δουλειά.

Υ.Γ Όσοι πιστοί προσέλθετε!και ..πείτε τα καλά στη συνέντευξη!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

το πιδιμ έγιννιε ιποπ κι τούρα αγρουφύλαξ.Τα ίπι καλά στη συνέντευξ!!!!

Ανώνυμος είπε...

A A A OK TΩΡΑ ΤΑ ΠΙΑΣΑΜΕ ΤΑ ΛΕΥΤΑ ΜΑΣ. ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΕΡΒΕΡΟΣ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΙΓΕΝΟΥΝ ΠΧ ΤΙΣ ΚΡΥΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΞΥΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΝΟΥΝ ΤΗ ΦΤΩΧΙΑ ΤΟΥΣ. Η ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΓΡΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΣ ΞΕΦΕΥΓΕΙ Η ΓΥΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΜΑΡΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ.ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ; ΤΡΕΛΑΘΕΙΚΕ Η ΔΕΞΙΑ ΛΕΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΜΑΣ ΞΑΝΑΦΕΡΝΕΙ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΤΑΙΖΟΥΜΕ ΤΖΑΜΠΑ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΑ ΓΙΑΤΡΟ ΚΑΝΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ ΑΥΤΟΙ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ...ΑΙΣΧΟΣ.. ΤΑΔΕ ΕΙΠΕ ΓΙΟΣ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΑ.

Σαμπάχ είπε...

Τα μεγάλα και χρόνια προβλήματα που αντιμετώπιζε η πόλη μας σιγά-σιγά βρίσκουν τη λύση τους!!!
Πλέον κοιμάμαι τα βράδια χωρίς φόβο και η ζωή μου έχει γεμίσει ασφάλεια!!
Να είσται καλά κύριοι αγροφύλακες!!

Ανώνυμος είπε...

(1) Να αντικατασταθεί άμεσα το φύλλο στο έμβλημα της Αγροφυλακής και να μπει στη θέση του... μια "φούντα"!

(2) Είμαστε σίγουροι ότι ειδικά στην αστυνόμευση της "βόσκησης" θα δώσει ρεσιτάλ η αγροφυλακή. Ε ρε βοσκή που θα πέσει!