Δευτέρα 17 Μαρτίου 2008

Τάδε έφη..


"Μια ημίωρη διαφορά 35 χιλιομέτρων δεν μπορεί να εκμηδενίσει την Ιστορία και να καταρρακώσει τους Θεσμούς. "

Τάδε έφη ο Δήμαρχος Μεσσολογγίου
Γιάννης Αναγνωστόπουλος,επιχειρηματολογώντας υπερ της δημιουργίας Εφετείου στην Ιερά Πόλη!
Τα σχόλια δικά σας...

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kala autos exei ksefugei entelos! oute kserei ti leei

Ανώνυμος είπε...

ο ακρατος τοπικισμος σε ολο του το μεγαλειο.
για τα επειχηρηματα του Αγρινιου γυρω απο το εφετειο καμια απαντηση ολο ιστορια και θεσμοι.
ποτε ο κυριος δημαρχος δουλεψε θεσμικα για το καλο του νομου ως δημαρχος της πρωτευουσας της αιτωλοακαρνανιας?γιατι τον ρολο αυτο τον αφηνει για αλλους?
και αν θελει ιστορια ας κανει μια βολτα μεχρι το θερμο.

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΕΟΣ!ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΒΓΑΛΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΙΣΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑΣ!ΑΣ ΤΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ!ΑΥΤΟ ΔΕ ΛΕΓΕΤΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΟΜΠΛΕΞΙΣΜΟΣ!

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΕΟΣ!ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΒΓΑΛΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΩΡΑ ΣΕΙΡΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑΣ!ΑΣ ΤΟΥ ΠΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ!ΑΥΤΟ ΔΕ ΛΕΓΕΤΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΟΜΠΛΕΞΙΣΜΟΣ...

Ανώνυμος είπε...

Ωπα ρε αγρινιωτες.
Εχει δικιο.
Για 35 χιλιομετρα αποσταση, καποιοι τα ισοπεδωνουν ολα.
Αυτη ειναι η αληθεια.

Ανώνυμος είπε...

Ωραια θεματακια προτιμα ο διαχειριστης.
Γουσταρει να αναβουν τα αιματα αναμεσα σε μεσολογγιτες-αγρινιωτες.

Παντως, δειχνει αξεστους ανθρωπους(Αγρινιο) να θελουν να επιβληθουν λογω...ογκου/αριθμητικα, σε οτι συμβολιζει στο Μεσολογγι.

Καπως ετσι ηρθε να πατησει το Μεσολογγι κι ο Κιουταχης, με την υπεροχη των οπλων, και πηρε τα...

Δεν μετριουνται ολα με τους αριθμους φιλτατοι...

Ανώνυμος είπε...

Είναι τα ΙΕΡΑ 35 χιλιόμετρα που οδηγούν στην ΙΕΡΑ ΠΟΛΗ!!! Τώρα τι σχέση έχει η "ιερότητα" με τις δημόσιες υπηρεσίες, ο θεός και η ψυχή τους! Ημαρτον πια με τις ψωνάρες!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή η αλήθεια "πονάει"; Είναι αλήθεια ή όχι ότι το Μεσολόγγι είναι η πρωτεύουσα και ότι τα Εφετεία ιδρύονται στις πρωτεύουσες;
Τίποτε άλλο.

Ανώνυμος είπε...

sigoura ola metriounte me ti vlakeia kai to komplex pou sas dernei

Ανώνυμος είπε...

κατω τα χερια απο την ιερη λιμνοθαλασσα μεσολογγιου απο τα ιερα κουνουπια και το ιερο αυγοταραχο.
κατω τα χερια σας και απο τα ιερα συμφεροντα της νομενκλατουρας που δοιηκει τον νομο απο το 1821 και μετα.
εξω οι βλαχοι απο τα ιερα και τα οσια της ιερης μας πολης.
ΒΛΑΧΟΙ GO HOME.

Ανώνυμος είπε...

Εκεί κάτω κύριοι είστε τελικά εντελώς άξεστοι και κομπλεξικοί.
Επειδή το παίζετε ξερόλες, για ρωτήστε να μάθετε ποια ήταν η πρώτη πρωτεύουσα μετά την απελευθέρωση και πιος τη μετέφερε εκεί που είναι,ΑΤΥΧΩΣ βέβαια. Μήπως κάποιος Τρικούπης? Οι εποχές πέρασαν, οι ανάγκες μεγάλωσαν στην περιοχή μας και ιδιαίτερα στρην περιοχήΑγρινίου και στην ίδια την πόλη, αλλά φαίνεται ξεκάθαρα ότι κάποιοι θέλουν την οπισθοδρόμηση στον τόπο μας. ΝΤΡΟΠΗ,ΑΙΣΧΟΣ σε σας που μας αφήνετε πίσω από τις εξελίξεις. Ο κομπλεξισμός που σας διακατέχει δεν πρόκειται να εξαλειφθεί, αλλά ολοένα μεγαλώνει.
Η ιστορικότητα μιας περιοχής δε συνεπάγεται και την απονομή τέτοιου είδους προνομίων που έχουν να κάνουν με την καλύτερη εξυπηρέτηση του μέγιστου πλήθους του κοινωνικού συνόλου που κατοικούν σε μια περιοχή. Ας έχει όποιες άλλες τιμές που πρέπει, αλλά η δημόσια διοίκηση ουδεμία σχέση έχει με την Έξοδο.
Είναι ντροπή που αντιδράτε με το καθετί που πρόκειται να δημιουργηθεί στο Αγρίνιο για την εξυπηρέτηση δεκάδων χιλιάδων πολιτών.
Επιτέλους, δικαιολογήστε τα λόγια της επιγραφής που υπάρχουν στην είσοδο της ΜΙΚΡΗΣ πόλης σας. Αυτά που κάνετε δείχνουν ανθρώπους με κόμπλεξ.

Ανώνυμος είπε...

καλά ασχολείστε με εφετεία και μ******* και στο θέμα του νερού δεν έχετε να πείτε τίποτα;Ρεεε δεν θά χουμε νερό ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

Ανώνυμος είπε...

h lysh einai mono mia. o nomos prepei na xwristei. se aitwlia kai akarnania. dld ti tha ginei me to agrinio? mia zwh tha exoume epanw apo to kefali mas tous gianniwtes tous mesologgites tous patrinous? ftanei re filarakia me esas, mia zwh sas exoume ston zverko mas!! kai sto katw katw ena psaroxwri einai me 10 xiliades nomataious (kai an) kai sthn akrh tou nomou! ANTE NA MHN ODHGITHOUME SE AKRAIES LYSEIS TPT KOSSOVO NA XUPNISOUME KAI TO PSEUDOKRATOS TWN ATHINWN!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο χωρισμός του νομού έπρεπε να έχει γίνει προ πολλού. Νομοί όπως η Ευρυτανία με 25000 κατοίκους συνολικά και η Πρέβεζα με 35000 πώς είναι μόνοι τους? Και δε μπορεί να χωριστει η Αιτωλοακαρνανία? Ντροπή και αίσχοσς.Το χωρισμό υτου νομού ευνοεί τόσο ο μεγάλος πληθυσνός του, όσο και η μεγάλη έκτασή του και η μορφολογία του. Δεν υπάρχει άλλος νομός με πολλές μεγάλες πόλεις όπως ο δικός μας. Εξάλλου, η κυρίαρχη πόλη είναι αντικειμενικά το Αγρίνιο ,μετά η Ναύπακτος, ύστερα το Μεσολόγγι ( πρωτεύουσα!!Γελάστε εδώ ) και τέλος Αμφιλοχία,Αστακός,Βόνιτσα.
Παρ'όλο που θα υπάρξει καποδίστριας 2 για μεγαλύτερες συνενώσεις, αυτό ΔΕΝ εμποδίζει το χωρισμό του Νομού, Αιτωλία με έδρα το "τεράστιο" Μεσολόγγι κι Ακαρνανίας με έδρα το "πολύ μικρό" Αγρίνιο.

Ανώνυμος είπε...

Και στην Αρχαία Αθήνα υπήρχε "Ιερά Οδός" αλλά τώρα φιλοξενεί "Ιέρειες" της πίστας!
Χαιρετίσματα στην... "Ιερά" πόλη!

Και σεις ρε Αγρινιώτες βάλτε τον και λίγο μέσα. Έλεος! Και το κατούρημα καλό κάνει.

Ανώνυμος είπε...

Ψυχραιμία, κατ' αρχάς σε όλους! Ο δήμαρχος Μεσολογγίου τι να πει και αυτός;τους ψηφοφόρους του κοιτάει...