Δευτέρα 10 Μαρτίου 2008

Οπτικά ντοκουμέντα από τον Αμβρακικό


Η σαρακοστή μπήκε στη σκιά της τεράστιας οικολογικής καταστροφής του Αμβρακικού.Οι εικόνες αρκούν για να περιγράψουν την καταστροφή.Το ευρωπαικό ενημερωτικό κανάλι Euronews τις αποδίδει με τον καλύτερο τρόπο, δείχνοντας το έγκλημα αυτό σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.
Εν τω μεταξύ το Σάββατο πραγματοποιήθηκε διαδήλωση στις εγκαταστάσεις της Shell στην περιοχή. Συμμετοχή πάντως περιμέναμε περισσότερη για ένα τέτοιου είδους ζήτημα.Όμως τέτοιες πρωτοβουλίες καλό είναι να ενθαρύνονται από τις τοπικές κοινωνίες.Όπως και να το κάνουμε,αυτά είναι ζητήματα μείζονος σημασίας που πρέπει να κατεβαίνει ο κόσμος!
Μας εστάλη mail όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι "εμείς οι ενεργοί πολίτες, κάτοικοι των τριών Νομών της περιοχής Αμβρακικού κόλπου απαιτούμε από την κυβέρνηση:
Να φύγουν όλες οι δεξαμενές καυσίμων από τον Αμβρακικό
Να αποκατασταθεί η θαλάσσια περιοχή στο Άκτιο από το μπάζωμα για την κατασκευή μαρίνας
Να φύγουν όλες οι ιχθυοκαλλιέργειες από τον κόλπο
Λήψη μέτρων κατά της ρύπανσης του κόλπου
Άμεση χρηματοδότηση για την δημιουργία βιολογικών καθαρισμών σε όλους τους παράκτιους Δήμους
Να εξασφαλισθεί σταθερή και επαρκής ροή νερού από τα φράγματα του Αράχθου και Λούρου για να επανέλθει πάλι η ζωή στον σπάνιο αυτό οικοσύστημα
Προστασία στο εισόδημα των ψαράδων, αγροτών, κτηνοτρόφων, που εξανεμίζεται από την εφαρμογή της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής και Κοινής Αγροτικής Πολιτικής."
Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ στο παρακάτω Link:http://www.skai.gr/master_avod.php?id=75571

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΧΤΑ ΤΗΣ SIEMENS ΚΑΙ ΤΟΥ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΝ ΧΩΡΑ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΑΤ' ΕΜΕ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ! ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ (ΤΗΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ , ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΚΑΙ ΑΡΤΑΣ - ΓΙΑΤΙ Η ΜΟΛΥΝΣΗ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 3 ΝΟΜΟΥΣ-) ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ??????
Η ΑΞΙΟΛΑΤΡΕΥΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΤΗΣ SHELL...........!!!!!!!!!!!!
ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟ ΠΕΡΝΑΤΕ ΣΤΟ ΝΤΟΥΚΟΥ!!!! ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΑΝΕ ΤΟ ΘΥΜΙΟ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΟ.........

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στο euronews Που ανέβασε το βίντεο καιέκανε εκτενές αφιέρωμα..ενώ εμείς εδώ σαν ζώα κοιμόμαστε..που είναι ρε τα κολοκανάλια μας ρε;τι τά χουμε..να μας φουσκώνουν με μαλακίες;