Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Επιτυχημένο το 18ο Αντάμωμα Ξηρομεριτών.


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε παρά τον βροχερό καιρό, το 18ο Αντάμωμα Ξηρομεριτών, στο Άλσος Περιστερίου, το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009 στις 18:30 το απόγευμα, από την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ.) και τους Συλλόγους μέλη της. Η εκδήλωση του Ξηρομερίτικου Ανταμώματος φέτος ήταν αφιερωμένη στα 100 φύλλα της εφημερίδας «ΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ».
Το Αντάμωμα είναι η κορυφαία εκδήλωση της Ομοσπονδίας, γιατί σε αυτήν, στο φιλόξενο περιβάλλον της Αττικής γης, ανταμώνουν οι Ξηρομερίτες της Αθήνας και ζουν ο ένας πλάι στον άλλο λίγες ώρες ξενοιασιάς και διασκέδασης, χορεύοντας και παρουσιάζοντας στοιχεία της πολιτιστικής κληρονομιάς της γενέτειρας .
Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα των παρευρισκομένων από την Οργανωτική Γραμματέα Χριστίνα Βρακατσέλη, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του Κεντρικού Συμβουλίου για την παρουσία τους. Στην συνέχεια το χορευτικό του Λαογραφικού Χορευτικού Συλλόγου Αχαρνών «Ο Κόκκινος Μύλος» παρουσίασε χορούς της πατρίδας μας και καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους για την άριστη εμφάνισή του. Κατόπιν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημήτρης Στεργίου καλωσόρισε με την σειρά του τις Ξηρομερίτισες και τους Ξηρομερίτες, τις φίλες και τους φίλους, που τίμησαν με την παρουσία τους το 18ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΩΝ. Αμέσως μετά ο π. Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χρήστος Κλαδευτήρας μίλησε για τα 100 φύλλα συνεχούς και αδιάλειπτης παρουσίας, της εφημερίδας «Το Ξηρόμερο» της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ) και τόνισε ότι, η εφημερίδα αποτελεί τη φωνή των Ξηρομεριτών, όπου και αν βρίσκονται και έκανε αναφορά στο κύριο άρθρο του πρώτου φύλλου με τίτλο «Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ»
Η Ομοσπονδία, πήρε άριστα σε όλους τους τομείς της εκδήλωσης: στην άρτια οργάνωση, στη φιλοξενία, στην ιδιαίτερη φροντίδα και στο επίπεδο ποιότητας. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συναυλία από την ορχήστρα του Βασίλη Παπαδογιώργου, όπου ακούστηκε για πρώτη φορά ζωντανά στην Αθήνα το τραγούδι «Ξηρόμερο» και με χορό από τους παρευρισκόμενους που κράτησε ως αργά το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: