Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

H νέα γρίπη και η έναρξη της σχολικής χρονιάς



Εδώ και λίγες μέρες ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά. Το πρώτο κουδούνι βέβαια του νέου σχολικού έτους επισκίασε η περιβόητη γρίπη καθώς την ημέρα του αγιασμού δόθηκαν στα σχολεία εσπευσμένα οδηγίες για τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης, τόσο στους μαθητές όσο και στους εκπαιδευτικούς. Πέραν των καθιερωμένων μέτρων ( πολύ καλό πλύσιμο χεριών και προσώπου), σε κάθε σχολείο προβλέπεται ακόμα και ειδικός χώρος (!) σε περίπτωση που παρουσιαστεί κάποια ιδιαίτερα βαριά περίπτωση εντός σχολείου. Οι εντολές δε που υπάρχουν σε περίπτωση που νοσήσει ( σηκώσει δηλαδή έστω και λίγο πυρετό) είναι να εγκαταλείψει το χώρο του σχολείου και να μεταβεί στο κοντινότερο νοσοκομείο ή κέντρο υγείας. Αν δε παρουσιαστεί ύποπτο κρούσμα, το σχολείο κλείνει μέχρι νεοτέρας.
Αυτά λοιπόν ισχύουν πάνω κάτω στις σχολικές μονάδες σχετικά με τον νέο αυτό ιό. Βέβαια το αν είναι υπερβολικά η ελλειπή τα μέτρα αυτά δεν είμαστε αρμόδιοι εμείς να τα κρίνουμε. Δτστυχώς πολλοί συνάνθρωποι μας έχουν νοσήσει και έχουν χάσει τη ζωή τους από αυτόν τον Ιό. Από την άλλη η υστερία είναι ο χειρότερος οδηγός στο να αντιμετωπιστεί μια κατάσταση. Άλλο η ετοιμότητα άλλο ο πανικός. Μακάρι να πάνε όλα καλά και να μη χρειαστεί πουθενά να εφαρμοστούν τα παραπάνω μέτρα..

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΛΟΙΠΟΝ ΕΓΩ ΠΗΓΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ Κ ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΙΛΟΙ Μ ΣΕ ΕΝΑ ΝΗΣΙ...ΟΤΑΝ ΓΥΡΙΣΑ ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ Κ ΟΙ ΦΙΛΟΙ Μ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ, ΕΙΧΑΜΕ ΕΝΑ ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ( ΛΑΙΜΟΣ, ΖΑΛΑΔΑ)...ΟΧΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΜΑΤΑ...Κ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟ ΔΝ ΠΗΓΑ Κ ΣΕ 2 ΜΕΡΕΣ ΗΜΟΥΝ ΕΝΤΑΞΕΙ...ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΙΟ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ Κ ΤΟ ΥΠΕΡΜΕΓΕΝΘΥΝΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ...ΩΣ ΠΟΣΟ ΑΛΛΟ ΘΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ? ΧΑΖΟΙ ΔΝ ΕΙΜΑΣΤΕ...ΕΛΕΟΣ