Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

4η Οκτωβρίου: Η επόμενη μέρα..


Πολύς λόγος γίνεται για τις επόμενες μέρες των εκλογών για τον τόπο μας.
Επί το πλείστον εστιάζεται σε επίπεδο πάντα πολιτικού λόγου στην εκτροπή του Αχελώου.
Από κεί και πέρα..
Τι θα γίνει; Τι σκοπό έχουν τα δύο μεγάλα κόμματα ως προς την ίδρυση του Εφετείου, το οποίο "κόλλησε" λίγο πριν φτάσει προς υπογραφή;
Με το πανεπιστήμιο; Υφίσταται πια πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας στα χαρτιά τουλάχιστον, αλλά λείπουν οι προγραμματικές δηλώσεις σχετικά με την συνέχιση και την μετεξέλιξη του. Για την ώρα οι σχολές περιμένουν τους νέους φοιτητές να εγγραφούν. Όσο για τους τελειόφοιτους: Έχουν την επιλογή να γράφει το πτυχίο τους "Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων η Δυτικής Ελλάδος". Δίλημμα ίσως όχι με ιδιαίτερα εργασιακά αντικρίσματα, καθώς στον εργασιακό βίο το κάθε άτομο επιστρατεύει σύσσωμα τα δικά του χαρακτηριστικά, γνωστικά και ευρύτερα προσωπικά και όχι κατ' ανάγκη τους τίτλους του.
Νεκρή περίοδος και για το πανεπιστήμιο.
Τα παραπάνω ζητήματα όμως είναι τα πιο ασήμαντα ίσως για την ουσιαστική ανάπτυξη του τόπου, ο οποίος έχει προικιστεί με ανεξάντλητες φυσικές ομορφιές. Τι γίνεται με αυτές;
Νέες μορφές ενέργειας βρίσκονται σχετικά σε πρώιμο στάδιο. Αυτό συμβαδίζει με την αντίστοιχη ανάπτυξη στο τομέα αυτό στην Ελλάδα γενικότερα.
Η βιομηχανία και η βιοτεχνία περνά μια παγκόσμια κρίση. Άρα και στο τόπο μας καλείται στο πλαίσιο αυτό να "συγκρατήσει τις δυνάμεις της".
Μεγάλο στοίχημα ο τουρισμός: Επενδύσεις γίνονται , μερικές τολμηρές αλλά μεμονωμένα, μεγαλύτερο άλλοθι η υποδομή. Έργα γίνονται το τελευταίο καιρό. Κατά πόσον όμως αυτά συμπίπτουν με τολμηρές μελλοντικές προοπτικές η με πρόσκαιρες λύσεις για την καθημερινή ζωή των Αιτωλοακαρνάνων;
Μεγάλη έλλειψη οι τολμηρές επενδύσεις; Ας μην περιοριστούμε στον τουρισμό αλλά και σε άλλους τομείς της οικονομίας όπως η γεωργία η κτηνοτροφία; Σπουδαιότερος λόγος; Η έλλειψη επενδυτών. Πολλούς από αυτούς δε επικαλούνται έλλειψη εργατικού δυναμικού, το οποίο θα δουλέψει μακροχρόνια -και εκούσια-στις επιχειρήσεις τους. "Στρατηγοί" υπάρχουν πολλοί, "στρατιώτες" όμως λείπουν αρκετά. κατά την εκδοχή μερικών..
Έχοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω, ας μην αναμένουμε ότι θα αλλάξουν ( αν αλλάξουν) τα πάντα την 4η Οκτωβρίου. Και αυτό γιατί οποιοσδήποτε κρατικός μηχανισμός δεν μπορεί να δώσει λύσεις σε όλα τα παραπάνω μέσα σε μία μέρα. Αν κάτι μπορεί να κάνει, αυτό είναι να δώσει κάποιες ευκαιρίες περισσότερες. Και αυτές -αν δοθούν- θα είναι χωρίς αντίκρυσμα αν πρωτίστως οι παραγωγικές δυνάμεις του τόπου η οι έχοντες την διάθεση αυτή δεν πάρουν σε ιδιώτικο επίπεδο την πρωτοβουλία και τις αξιοποιήσουν. Αλλιώς είναι ίσως αφελές να αναμένουμε θέσεις χρηματοδοτούμενες εις αεί από ευρωπαικά κονδύλια να αναπτύξουν τον τόπο μας. Κάποια στιγμή θα στερέψουν. Και δεν θα υπάρχει επόμενη μέρα, αν οι επιδοτήσεις δεν εκληφθούν ως κίνητρα, αλλά ως μόνιμες λύσεις ( άκρως λαθεμένα).
Συμπέρασμα; Η 4η Οκτωβρίου δεν είναι η "Δευτέρα παρουσία" στην ανάπτυξη του νομού μας. Από κεί και πέρα σαφώς είναι προσωπικό ζήτημα για τον καθένα μας ποια κόμματα η πoια προσωπα μπορούν να της δώσουν περισσότερη ώθηση..
Βασιλιάς Άγριος

42 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΣ ΠΩΣ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΔΙΩΧΝΕΙ Η ΚΑΘΕ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?!

ΠΩΣ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΟΤΑΝ ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΑΓΩΓΟΥΣ, ΟΛΠ, ΟΤΕ, ΟΑ, κτλ.?!ΑΥΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΚΟΒΟΥΝ ΙΣΑ ΠΕΡΑ!ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ

ΠΩΣ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ?ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ!

ΠΩΣ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΟΧΤΑΚΟΣΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΜΙΑ ΑΔΕΙΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΥΛΙΚΕΙΟ?

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΕΛΕΙ FORMAT ΣΤΟΝ ΣΚΛΗΡΟ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΥΡΙΟΙ.
ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ Η ΧΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ.

ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ είπε...

Γραψτε με ελληνικους χαρακτηρες ρε παιδια. Δεν μαθατε ελληνικα στο σχολείο ;;;;;
ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ GREEKLISH .....

(αν δεν εχει ελληνικα ο υπολογιστης σας εγκαταστηστε τα, τοσο δυσκολο ειναι ;;;;;)

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ ΓΡΑΨΤΕ ΚΑΤΙ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ?

Ανώνυμος είπε...

Η διάχυση με γενικολογίες του καυτότερου προβλήματος του τόπου, της εκτροπής, ισοδυναμεί με πέταγμα της μπάλας στην κερκίδα. Μετά απο μερικά χρόνια , τα ξανα λέμε !

Ανώνυμος είπε...

Format στο κεφάλι θάλουν όσοι περιμένουν να τους σώσουν οι επενδυτές . Ούτε μπατηρημένη ομάδα Δ εθνικής να είμασταν.

Ανώνυμος είπε...

11:36 αμφιβαλλεις οτι οι συντεχνιες τα συνδικατα οι βολεμενοι με τα κεκτημενα τους ο δημοσιος τομεας, η γραφειοκρατια ειναι εμποδιο οτι τιποτα να μην γινεται στην ελλαδα και με το να διωχνουν τους επενδυτες?euro δεν πεφτει στην ελλαδα.
ο σωστος πρωθυπουργος ειναι αυτος που θα βγει και θα πει "ναι , ειμαι με τους πλουσιους, με αυτους που παραγουν πλουτο! ελατε εδω!" οσο και αν ακουγεται παραξενο. βαλε λιγο το μυαλο σου να δουλεψει και ψαξτο!

εχεις δικιο, μπατηρημενη ομαδα δ'
εθνικης εισαι, μεχρι και η μπουτσουανα σε περασε σαν χωρα!

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ :
(1) ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΔΩ Κ ΤΩΡΑ Η ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ
(2) ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ Κ ΙΣΧΥΡΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ
(3) ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ Κ Η ΣΥΝΔΕΤΗΡΙΑ ΟΔΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟ-ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ
(4) ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΕΝΑ ΣΥΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΔΕΕΙ ΠΑΤΡΑ-ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ-ΑΓΡΙΝΙΟ-ΓΙΑΝΝΕΝΑ Κ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΔΕΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΙ-ΑΓΡΙΝΙΟ-ΛΑΜΙΑ
(5) ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΕΝΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΔΕΕΙ ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙ-ΑΓΡΙΝΙΟ

ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΕΔΩ Κ ΤΩΡΑ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΑ? ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΚΤΩ Κ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ... ΓΤ ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ...

Ανώνυμος είπε...

παιδια στο πανεπιστημιο δεν χωραμε!παρτε το χαμπαρι!!!δεν ειναι δυνατον να παμε για εργαστηριο στο τμημα τις νεαπολης!το κτιρο που εφτιαξαν που ειναι σαν 3οροφη πολυκατηκια δεν χωραει τιποτα!και η ειρωνια ειναι οτι εκει θα κανουν τα εργαστηρια το τμημα του ΔΕΑΠΤ,αλλα και εκει θα βαλουν και το αλλο τμημα του χρονου!δεν ειναι δυνατον να βαζουν βραδινες ωρες τα μαθηματα για να βολεφτη ολο το πανεπιστημιο απο την ανεπαρκια εργαστηριων και αιθουσων!αν δεν φτιαξουν αλλο κτιριο προβλεπω μαχη σε 2 χρονια!να δουμε και τι θα γινει με την πανεπιστημιουπολη!.....ταπεινος φοιτητης!!!

Ανώνυμος είπε...

αηδιες αρτεμης και όλοι σας. ΑΓΡΙΕ χαλανε το κειμενο σου .Τέτοιους αναγνώστες έχεις;

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΣΤΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ!!!

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΤΑΞΗ!!!

Ο ΝΟΜΟΣ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΛΟΓΟ!!!

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΛΑΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΙΚΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ!!!

ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΒΑΥΑΡΙΚΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ (Τ0 ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΑΤΑΛΟΙΠΟ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΒΑΥΑΡΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΩΝ 10 ΝΟΜΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΣ)ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΟ!!!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΜΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΑΙΚΟ ΠΡΟΟΒΛΗΜΑ. ΕΝΑΣ ΑΓΚΥΛΩΜΕΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ,ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ!!!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ:
Α
Η ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΟ ΣΤΑΤΟΥΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ. Π.Χ.ΗΠΕΙΡΟΥ, ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΚΡΗΤΗΣ.

ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΠΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ!!!

ΙΔΡΥΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ.

ΠΛΗΡΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.

ΙΣΟΡΡΟΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΠΑΡΧΙΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΚΑΙ ΒΑΛΤΟΥ, ΜΕ ΠΛΗΡΩΣ ΕΞΑΚΤΙΝΩΜΕΝΕΣΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.

ΙΣΧΥΡΟ ΚΕΝΤΡΟΜΟΛΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΥΡΩΣΤΙΑ, ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ, ΠΛΗΡΕΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΚΜΑΖΟΥΣΑ ΠΛΗΡΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗ ΕΥΡΕΙΑ ΖΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.

Β
Η ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΟΜΟΡΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ.

Π.Χ.
ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ-ΦΩΚΙΔΑ(25000+25000=50000)
ΞΗΡΟΜΕΡΟ-ΛΕΥΚΑΔΑ(35000+25000= 60000)
ΒΑΛΤΟΣ-ΑΡΤΑ(2500+30000=55000)
ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ-ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ(100000+20000 =120000
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ-ΑΧΑΙΑ(35000+2600000 =295000)
Ή ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ
ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ-ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ( 100000+35000 =135000).

ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΤΕΤΟΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΙ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΚΕΣ ΕΠΑΡΧΙΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΑ ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΘΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΟΜΟΡΩΝ, ΜΙΚΡΟΤΕΡΩΝ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΝΕΠΠΤΥΓΜΕΝΩΝ ΝΟΜΩΝ, ΣΕ ΕΥΡΕΙΕΣ ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΗΜΙΑΣΤΙΚΕΣ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ 150000-50000 ΚΑΤΟΙΚΩΝ.

ΕΞΑΛΛΟΥ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΕΝΟ ΤΟΠΙΚΙΣΜΟ, ΤΑ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ, ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΕΙ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ, ΑΔΙΑΦΟΡΟΝΤΩΝΤΑΣ ΕΝ ΠΟΛΛΟΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΣΤΗ ΚΑΙ ΜΙΖΕΡΗ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!!!

ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ Ή ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΡΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΣ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!!!

Ανώνυμος είπε...

Ότι ο νομός πρέπει να χωριστεί είναι ηλίου φαεινότερον εδώ και πολλά χρόνια. Οι δομές αυτές δε μπορούν να πάνε μπροστά. Ο νομός και οι διαφορές γενικά είναι τεράστιες για να υπάρχει η οποιαδήποτε συνοχή.
Ποιος όμως είχε,έχει ή θα έχει τα καρύδια για να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο. Ένας νομός τεράστιος σε έκταση μένει αγκυλωμένος σε λογικές Μεσολογγίου. Δε γίνεται έτσι προκοπή. Το Μεσολόγγι αποτελεί ουσιαστικά φερέφωνο ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ, ξυπνάτε, δεν τοέχετε καταλάβει τόσα χρόνια. Είμαστε καθηλωμένοι με τα ίδια και τα ίδια και η Πάτρα απέναντι κρυφογελάει,αρπάζοντας όλες τις ευκαιρίες και τα κονδύλια που έπρεπε να έρθουν στο νομό.
Η περιοχή μας όντως πρέπει να σπάσει σε 3-4 τμήματα και κάποια γειτονικά να ενωθούν με τα διασπασθέντα,δε γίνεται αλλιώς.
Συμφωνώ με κάποιον από πάνω να ενωθεί Τριχωνίδα με Ευρυτανία που αποτελεί και φυσική συνέχειά της ( άλλωστε όποιος είναι γνώστης, θα ξέρει πολύ καλά ότι σε παλαιότερες εποχές η Ευρυτανία αποτελούσε περιοχή του νομού ,όπως είναι τώρα ο Βάλτος ή το Ξηρόμερο, και αποσπάστηκε σαν αυτόνομος νομός.Ήμαρτον δηαλδή ).
Η Λευκάδα κακώς υπάγεται στην περιφέρεια Ιονίων νήσων, καθώς η οικονομική της και όχι μόνο δραστηριότητα και συναλλαγή γίενται με εμάς. Μεσολόγγι και Ναύπακτος μπορούν να πάνε μαζί και να ενωθρεί και η Φωκίδα μαζί, με κέντρο τη Ναύπακτο.
Βάλτος και Ξηρόμερο μπορούν να αποτελέσουν ξεχωριστό τμήμα ή να είναι ενωμένα με Τριχωνίδα-Ευρυτανία.

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΠΟΛΗ, ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ, ΟΝΤΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ,[ΝΟΜΟ 230.000 ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΩΝ], ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ 100.000 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΥΣ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΥΝΧΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΙΑ ΠΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΣΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΔΟΙΗΚΗΤΙΚΗ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΟΠΟΥ ΠΟΛΕΙΣ ΣΑΝ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
ΕΤΣΙ Η ΟΠΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΙ ΣΤΙΣ 6 ΟΚΤΩΜΒΡΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΣΟ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ [ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ] ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ,ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΙΩΝ, ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ [ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ,ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ] ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ [ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ,ΒΟΝΙΤΣΑ,ΑΣΤΑΚΟΣ,ΘΕΡΜΟ]ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΡΕΙΝΩΝ,ΗΜΙΟΡΕΙΝΩΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΩΝ [ΟΡΕΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ,ΑΓΙΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ,ΟΡΕΙΝΟΣ ΒΑΛΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ] ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.
ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΛΛΗ ΤΡΟΧΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΘΑ ΕΧΕΙ Π.Χ. ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ [ΜΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΑΝΑΠΤΥΣΟΜΕΝΗ ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΤΡΟΧΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΙΑ ΚΑΙ ΙΤΟΡΙΚΗ ΠΟΛΗ ΟΠΩΣ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΚΑΙ Η ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ ΜΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ.
ΓΙ'ΑΥΤΟ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΠΡΩΤΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΥΡΙΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΗΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΔΟΓΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑΣ, [ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ Η ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ Η ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗΣ ΤΟΠΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ] ΠΟΥ ΕΚΦΕΡΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΛΙΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΙΔΙΟΝ ΩΦΕΛΟΣ.
ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΠΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΑΞΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΟΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Η ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΑΓΚΙΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΛΗΜΑΤΑ ΑΛΛΩΝ ΕΠΟΧΩΝ.ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ Ο ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΚΑΙ Η ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ.Η ΟΤΙ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΗ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ. ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΕΣ ΝΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΤΟΥΜΕ Σ'ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ Σ'ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΣΟΦΙΑ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ
ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

agrinionews είπε...

Ώς συντακτική ομάδα του agrinionews θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι ενδεχομένως έχουμε κάνει κάποια λάθη ως προς τη διαχείριση της δημοσίευσης σχολίων που αφορούν την ''κόντρα'' μεταξύ Αγρινίου Μεσολογγίου. Από εδώ και στο εξής θα είμαστε πιο αυστηροί ως προς την ανάρτησή τους ή μη. Επίσης σχόλια τα οποία είναι άσχετα με το περιεχόμενο των κειμένων δε αναρτώνται. Σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε ούτε επιδιώκουμε την κόντρα μεταξύ των πολιτών των δύο πόλεων.

agrinionews είπε...

Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν είπαμε ότι δεν θα αναρτώνται σχόλια που αφορούν την κόντρα των δύο πόλεων, αλλά ότι αυτά πρέπει να κινούνται σε κόσμια πλαίσια. Επίσης, με το να λέμε ότι δεν επιθυμούμε την πόλωση των δύο πόλεων δε σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουμε τα ''κακώς κείμενα'' ή ότι θα πάψουμε να υποστηρίζουμε τις θέσεις μας (πχ πανεπιστήμιο, εφετείο κλπ...)

Ανώνυμος είπε...

καλά ο 9:36 πρέπει να είνια πολύ του συστήματος.

Ανώνυμος είπε...

ο 2:21 έχει απόλυτο δίκιο και μιλάει με προτάσεις.Είναι 5 πραγματάκια και πρέπει να τα ζητήσουμε και κανένας πολιτκός η υποψήφιος μέχρι τώρα δεν έχει πεί τίποτα απο αυτά και να συμπληρώσω εγώ ένα έκτο που είναι να αναγεννηθεί η αγροτιά με σοβαρές και σωστες για τον τόπο καλλιεργειες.Τόσα χωράφια υπάρχουν που είναι ανεκμετάλευτα και η τραγικη ειρωνία είναι ότι υπάρχει τόσο νερό και και παράλληλα να μας το παίρνουν όπως θα γίνει και με την τριχωνίδα σε λίγο διάστημα.
Βλέπετε ότι τα προβλήματα είνια πάρα πολλά και οι πολιτικάριοι να εξακολουθούν να βγένουν στα ραδιόφωνα και στον ΑχελώοTV και νας μα λένε μαλακίες.Κανενας δε παίρνει θέση για κάποιο θέμα όπως με αχελώo με ιόνια οδό κα ιειδικά με πανεπιστήμιο που τα παιδιά τραβάνε μαρτύριο με την έλλειψη αιθουσών.Ακόμα τι θα γίνει και με το Μεσολοόγγι που είναι τσιράκι της Πάτρας και στέκεται αμπόδιο σε πολλά θέματα.

Ανώνυμος είπε...

ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΙΣΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΤΗΝ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑ.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΠΕΝΤΕ ΚΕΝΤΡΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.

ΒΟΝΙΤΣΑ, ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ, ΑΣΤΑΚΟΣ,ΚΑΤΟΧΗ, ΣΤΡΑΤΟΣ.

ΠΕΝΤΕ ΜΙΚΡΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΟΥΝ ΣΕ ΗΜΙΑΣΤΙΚΑ-ΗΜΙΑΓΡΟΤΙΚΑ, ΜΕ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΩΝ ΑΣΧΗΜΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.

ΑΙΤΩΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

sorry για το of topic
Ρε παιδιά χτες είχε συγκέντρωση το ΚΚΕ στο Αγρίνιο!
Νομίζω ότι ένα ρεπορτάζ θα μπορούσε να γίνει!
Φιλικά πάντα!

Χρήστος.Σ.

Ανώνυμος είπε...

Kύριε Χρήστος.Σ., μπορεις να στειλεις ενα ρεπορταζ να το ανεβασουν οι διαχειριστες του μπλογκ :)))

S . F . T . είπε...

Να τεθουν σοβαρα οσα εθεσε ο 25 Σεπτέμβριος 2009 2:11 μμ !!!!!

ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ, ΝΑ ΕΠΙΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ !!!!!!

ΤΑ ΞΑΝΑΒΑΖΩ ΠΑΛΙ ΕΔΩ:

(1) ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΔΩ Κ ΤΩΡΑ Η ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ

(2) ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ Κ ΙΣΧΥΡΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

(3) ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ Κ Η ΣΥΝΔΕΤΗΡΙΑ ΟΔΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟ-ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ

(4) ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΕΝΑ ΣΥΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΔΕΕΙ ΠΑΤΡΑ-ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ-ΑΓΡΙΝΙΟ-ΓΙΑΝΝΕΝΑ Κ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΔΕΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΙ-ΑΓΡΙΝΙΟ-ΛΑΜΙΑ

(5) ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΕΝΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΔΕΕΙ ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙ-ΑΓΡΙΝΙΟ

S. F. T. είπε...

ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ agrinionews ...
Οταν καποιοι αξιοτιμοι κυριοι γραφουν ιστορικες ανακριβιες, και αποκαλουν τους Αγρινιωτες τουρκοσπορους, εχετε χρεος να μας δωσετε βημα για να απαντησουμε σε αυτά, καθοτι το μπλογκ σας δεν το διαβαζουν μονο Αιτωλοακαρνανες...

Κατα τα αλλα ποτε και εμεις δεν επιθυμουμε αντιπαραθεσεις σε γειτονικό επίπεδο, και ουτε εχουμε δει την ιστορική πόλη με ματι ανταγωνιστικο η καποιας εχθρας, αλλα θα ητο καλό να επισημαινεται η ιστορία και οχι να παραχαρασεται

Ευχαριστούμε για την φιλοξενία !!!

Ανώνυμος είπε...

-- Δήμος Αγρινίου --
Ο δήμος Αγρινίου έχει (πραγματικό) πληθυσμό 54.253 κατοίκους. Στον δήμο περιλαμβάνονται:

Δ.δ. Αγρινίου [44.030]
το Αγρίνιο [42.390]
ο Άγιος Ιωάννης Ρηγανάς [144]
ο Ακροπόταμος [46]
το Βελούχι [44]
το Γιαννούζι [441]
τα Διαμανταίικα [270]
η Ελευθερία [126]
η Λεύκα [181]
τα Λιαγκαίικα [61]
το Μπούζι [109]
το Πυργί [127]
τα Στρογγυλαίικα [43]
ο Σχίνος [48]
Δ.δ. Αγίου Κωνσταντίνου -- ο Άγιος Κωνσταντίνος [5.616]
Δ.δ. Αγίου Νικολάου Τριχωνίδος -- ο Άγιος Νικόλαος [186]
Δ.δ. Δοκιμίου -- το Δοκίμιον [1.760]
Δ.δ. Καλυβίων [1.577]
τα Καλύβια [1.101]
ο Άγιος Γεώργιος [289]
ο Πλάτανος [187]
Δ.δ. Καμαρούλας [718]
η Καμαρούλα [559]
τα Κοκκινοπύλια [159]
Δ.δ. Σκουτεσιάδας [366]
η Ραΐνα [278]
η Σκουτεσιάδα [88]

Ανώνυμος είπε...

καλά ο 9:36 πρέπει να είνια πολύ του συστήματος.

25 Σεπτέμβριος 2009 5:35 μμ

για ποιο συστημα φιλε μου μιλας?
αυτη ειναι η αληθεια στην ελλαδα.
αναπτυξη θελουμε για τον τοπο μας και δουλειες !!!
και οποια κυβερνηση ειναι να βγει ας βγει στις 4 να τελειωνουμε και να μην παμε σε αλλη εκλογικη αναμετρηση . ΕΧΟΥΝ ΠΑΓΩΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ!

Ανώνυμος είπε...

προς 9 και 44
:)))
Χρήστος Σ.

Ανώνυμος είπε...

SFT ΟΙ επισημανσεις σου σωστες και σε συγχαιρω για τον τροπο αντιμετωπισης.Η εδρα του πανεπιστημιου δεν ειναι τοση απλη.Το γεγονος οτι το Αγρινιο κατοχυρωσε τμηματα απο τα γιαννενα σημαινει πολλα αλλα η εδρα ειναι γενικοτερο ζητημα.Το μεσολογγι διεκδικει πανεπιστημιο εδω και 30 χρονια και ανεξαρτητα αν πηρε τει.Θα μπορουσε να γινει απλα μια συννενοηση των δυο πολεων σ αυτα τα θεματα.Θεωρω αδιανοητο να διεκδικει το Αγρινιο εφετειο οπως λεει στο αρθρο.Θεωρω αδιανοητο το κτελ να εχει εδρα στο Μεσολογγι εκ του νομου και το διοικητικο του συμβουλιο να εχουν μεταφερειμε το ετσι θελω ολες τις δραστηριοτητες του και τα γραφεια του στο Αγρινιο.Θεωρω αδιανοητο το Αγρινιο να διεκδικει καθε λιγο και λιγακι εις βαρος του μεσολογγιου που ειναι πρωτευουσα του νομου.Αυτα μονο στην Αιτ/νια γινονται.Ενα πολυ σημαντικο παραδειγμα αποτελει η αργολιδα οπου το Αργος ειναι στο κεντρο του νομου,ειναι αγροτικο και εμπορικο κεντρο εχει πανω απο τον διπλασιο πλυθυσμο απο το ναυπλιο ,ομωσ το ναυπλιο εχει πρωτευουσα,εφετειο,εδρα πανεπιστηιμιου κλπ.Δηλαδη εσεις στο Αγρινιο τι ειστε πιο ξυπνΙοι η τα εχετε μεγαλυτερα?Μετα απορω που εχετε και την απορια γιατι υπαρχει η κοντρα.Τελος σχετικα με την ιστορια που λες και τις ιστορικες ανακριβειες απο που προκυπτει οτι το Αγρινιο ειχε ελληνικο πλυθυσμο.Ολες οι πηγες και οι ιστορικες αναφορες το ονομαζουν οθωμανικο κεντρο διοικησης με τουρκους και εβραιους και καμια αναφορα σε ελληνες.Δεν υπαρχουν παλιες αγρινωτικες-βραχωριτικες οικογενειες.Κατοικηθηκε μετα τη απελευθερωση του απο κατοικους των γυρω περιοχων καθοτι οι εβραιοι και οι τουρκοι σφαγιαστηκαν.Αυτα που λενε οτι πηρε το ονομα αγρινιο το 1835 και οτι ειχε πλυθυσμο μεχρι το 1900 γυρω στους 4.000 δεν αληθευουν?οι ιστορικες αναφορες δεν εχουν το νοημα της προπαγανδας αλλα αποτελουν επιστημονικη τεκμηριωση.

Ανώνυμος είπε...

Τί λες ρε 10¨16,ζώο αμάθειας και σπίλωσης της ιστορίας. Στο Αγρίνιο κατοικούσαν και ΈΛληνες, κυρίως όμως λίγο πιο δίπλα στο Ζαπάντι. Αλλά αυτόδε σημαίνει ότι δεν υπήρχαν Αγρινιώτες στο Αγρίνιο Πρώτο αυτό. Δεύτερο, το γεγονός ότι πολλοί πήγαν να ζήσουν 2-3 χιλιόμετρα πιο δίπλα αποτελεί κάτι ουσιαστικό. Ντροπή και ξεφτίλα στους ψαρόμυαλους που δεν είναι ΚΑΝ Έλληνες, γιατί αν ήξερες ιστορία, θα γνώριζες ότι αυτό το ψαροχώρι δημιουργήθηκε-πρωτοκατηοίθηκε από κάτι Δαλματούς ( νομίζω, πάντως ξένους ) ψαράδες. Εδώ μιλάμε ούτε καν για Ελληνικό αίμα. Γκέγκε ψαρόμυαλε??
Όσο για το Άργος και το Ναύπλιο, οι 2 αυτές πόλεις απέχουν 8-9 χιλι΄μετρα,μια ευθεία δηλαδή, όσο το Αγρίνιο από τη Μακρυνεία ( κόμβος Συκιάς ), οπότε είτε έχει είτε όχι το Άργος τις έδρες δεν έχει και κανένα νόημα, σε 5 λεπτά είσαι στην άλλη πόλη.
Ενώ τα δικά μας 35 χιλιόμετρα κατσικόδρομου και σκοτώστρας είναι πολλά ψαρόμυαλε για να λες ότι πρέπει να δημιουργηθούν εκεί τα κέντρα.
Όσον αφορά την απογραφ'η, 'ελα μέτρα τα ρολόγια της ΔΕΗ,γραμμές ΟΤΕ, επ΄θσημα τις οικογένειες ποπυ μένουν, και θα δεις αν ζουν85-90 χιλιάδες άτομα στην πόλη. Αλλά σας βολεύει να κοιτάτε την απογραφή, που σχεδόν οι μισοί την έχουν λακίσει για Ορεινή Ναυπακτία, Ξηρόμερο, Ευρυτανία και γύρω χωριά για να απογραούν.
Γκαγκάδες.

Ανώνυμος είπε...

@10:16

Φίλε,

κατανοώ το πόνο σου για το τέλμα του Μεσολογγίου αλλά να μου επιτρέψεις να παρατηρήσω ότι τα επιχειρήματά σου είναι καραγέλαστα και δε στέκουν. Σε κανένα σοβαρό κράτος δε γίνεται η πρωτεύουσα να διεκδικεί όσα ΔΙΑΙΩΜΑΤΙΚΑ και αντικειμενικά ανήκουν σε άλλες πόλεις.

Είτε θες να το παραδεχτείς, είτε όχι, το Αγρίνιο είναι μια μητρόπολη 100.000 και πλέον κατοίκων και το Μεσολόγγι μια κωμόπολη 10.000 περίπου κατοίκων.

Δικαιωματικά, λοιπόν,έχει όσα έχει και δικαιωματικά διεκδικεί όσα διεκδικεί.

Πρέπει να το καταλάβετε εκεί κάτω ότι μπορεί κάποτε να γίνατε πρωτεύουσα για κάποιους λόγους όμως τώρα Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ!Πάψτε επιτέλους να ζείτε με το παρελθόν και ελάτε στο σήμερα! Πάψτε, επιτέλους να συμπεριφέρεστε ως πρωτεύουσα της πόλεως Μεσολογγίου και μόνο! Μην διεκδικείτε αυτά που δικαιωματικά ανήκουν σε άλλες πόλεις του νομού!

Μην γίνεστε καταγέλαστοι με το επιχείρημα "αφού εμείς είμαστε η πρωτεύοουσα"! Αυτά δε γίνονται πουθενά στα σοβαρά κράτη! Φαντάζεστε τί γέλιο θα έπεφτε αν η επαρχιώτικη πρωτεύουσα Ουάσιγκτων άρχιζε να διεκδικεί από τη μεγαλούπολη Νέα Υόρκη την έδρα του χρηματιστηρίου ή την έδρα του ΟΗΕ ή .. ή... κλπ;
Ή η Καμπέρα της Αυστραλίας να διεκδικεί τους ολυμπιακούς Αγώνες από το Σίδνευ;

Αξιοποιήστε πρώτα τη λιμνοθάλασσα που την έχετε κάνει σκουπιδότοπο και την έχετε γεμίσει με ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ πελάδες ή τις αλυκές που τις έχετε εγκαταλείψει ή τα ΤΕΙ που φυτοζωούν (ενώ συνεχίζετε να γδέρνετε τους σπουδαστές)! Αφήστε πια την καραμέλα περί πρωτεύουσας!

Είπαμε: Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ!

Αγρίνιο Πρωτεύουσα-Πόλις

Ανώνυμος είπε...

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
-- Δήμος Αγρινίου --
Ο δήμος Αγρινίου έχει (πραγματικό) πληθυσμό 54.253 κατοίκους.
--------------------------------

ΤΙ ΘΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΒΡΕ ΜΗΤΡΟ ????

Ανώνυμος είπε...

Εγώ ψηφίζω Mockus!
Ο Antanas Mockus, είναι ο δήμαρχος που κατόρθωσε το αδύνατο: άλλαξε τον τρόπο σκέψης και τη στάση ζωής των κατοίκων μιας πόλης βουτηγμένης στη ρύπανση, την εγκληματικότητα, τη διαφθορά. Ο Mockus, μαθηματικός και φιλόσοφος, εγκατέλειψε τη θέση του καθηγητή στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Κολομβίας, για να αφιερωθεί στην προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης της πόλης του και πρωτεύουσας της Κολομβίας, Μπογκοτά. Με ανορθόδοξες και ευρηματικές μεθόδους κατάφερε ακόμη και να πείσει 63.000 πολίτες να καταβάλλουν εθελοντικό φόρο για έργα κοινωνικών υποδομών.

Διόρισε μίμους στη θέση των τροχονόμων, οι οποίοι με παιχνιδιάρικο και θεατρικό τρόπο προσπαθούσαν να συνετίσουν τους παραβάτες. Έκανε ντους ζωντανά σε τηλεοπτική εκπομπή για να δείξει στους συμπολίτες του ότι δεν αφήνουμε το νερό να τρέχει την ώρα που σαπουνιζόμαστε. Ζήτησε από τους κατοίκους να του αναφέρουν όποιον καλό και έντιμο ταξιτζή συναντούσαν, με αποτέλεσμα να μαζέψει 150 σωστούς επαγγελματίες, οι οποίοι τον βοήθησαν με ουσιαστικές προτάσεις για τη βελτίωση του κλάδου και της συμπεριφοράς των συναδέλφων τους. Αυτά και πολλά ακόμη «παλαβά» μέτρα είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση των ανθρωποκτονιών από 80 ανά 100,000 κατοίκους το 1993 στους 22 ανά 100,000 το 2003, τη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων στο μισό την ίδια χρονική περίοδο (από 1.300 το χρόνο σε 600). Η σπατάλη νερού έπεσε 40% μέσα σε λίγους μήνες.

Ο Mockus δεν είχε προηγούμενη εμπειρία ως πολιτικός, έχει ωστόσο μια ξεκάθαρη φιλοσοφία: «Η γνώση κινητοποιεί τους ανθρώπους. Όταν οι άνθρωποι γνωρίζουν τους κανόνες και ευαισθητοποιούνται μέσω της τέχνης, με χιούμορ και δημιουργικότητα, μπορούν να δεχτούν πολύ πιο εύκολα την αλλαγή στη ζωή τους.» Το σημαντικότερο για τον Mockus είναι η σημασία στην αξία της ανθρώπινης ζωής. Ο ίδιος λέει: «Σε μια κοινωνία που η ανθρώπινη ζωή έχει χάσει την αξία της, η μόνη προτεραιότητα που μπορούμε να έχουμε είναι η καθιέρωση του σεβασμού στη ζωή ως βασική αρχή και καθήκον των πολιτών.»

Ψηφίζω Mockus λοιπόν!

Ανώνυμος είπε...

Τί λες ρε 10¨16,ζώο αμάθειας και σπίλωσης της ιστορίας. Στο Αγρίνιο κατοικούσαν και ΈΛληνες, κυρίως όμως λίγο πιο δίπλα στο Ζαπάντι. Αλλά αυτόδε σημαίνει ότι δεν υπήρχαν Αγρινιώτες στο Αγρίνιο Πρώτο αυτό. Δεύτερο, το γεγονός ότι πολλοί πήγαν να ζήσουν 2-3 χιλιόμετρα πιο δίπλα αποτελεί κάτι ουσιαστικό Η ΑΝΟΗΣΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΗ.ΥΠΗΞΡΧΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΟΧΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ.ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΒΡΑΧΩΡΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ?ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΟ ΒΡΑΧΩΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ?ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1890 ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΑΤΕ ΤΣΑΡΟΥΧΙΑ ΣΤΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΟ ΒΡΑΧΩΡΙ.ΑΣΕ ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΖΑΜΠΑΝΤΙ.ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΣΤΕ ΕΥΡΥΤΑΝΕΣ(βλεπε σωκο πχ).ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ 53.000 ΣΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ 110.000 ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΤΙ ΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕςΣ ΜΑΣ ΛΕΣ ΒΡΕ ΦΙΛΕ.ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΓΕΛΟΙΟ.ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝΕ ΔΙΠΛΑΣΙΟ Η ΤΡΙΠΛΑΣΙΟ ΠΛΥΘΗΣΜΟ?ΕΧΕΤΕ ΜΙΑ ΤΑΣΗ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΕ ΚΑΘΕ ΤΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΑΝΙΑΤΟΥ ΒΛΑΧΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΚΑΛΟΥΠΙΑ.ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΕ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ,ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ,ΙΣΤΟΡΙΕΣ,ΝΟΜΟΥΣ ΚΛΠ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΟΥ ΣΑΣ ΤΟΠΙΚΙΣΜΟΥ.ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΟΤΙ ΤΟ ΙΔΡΥΣΑΝ ΔΑΛΜΑΤΟΙ ΨΑΡΑΔΕΣ ΩΣ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ.ΕΤΣΙ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΤΟ 1400 Ως ΟΙΚΙΣΜΟ.ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΕΝΗΚΟΝΤΑΕΤΙΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΚΑΤΟΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΡΑΧΩΡΙΤΗ ΚΑΙ ΕΔΕΙΞΕ ΔΕΙΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ ΩΣ ΑΜΙΓΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΟΤΑΝ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΤΟΛΟΥ.ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΤΟΧΩΝ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΙΚΩΝ ΚΑΡΑΒΙΩΝ ΤΟ 1600 ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.ΤΑ ΟΡΛΩΦΙΚΑ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ?ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΞΑΝΑΚΑΤΟΙΚΗΘΗΚΕ ΕΚ ΝΕΟΥ ΑΠ ΟΣΟΥΣ ΑΠΟΜΕΙΝΑΝ ΟΠΟΥ ΞΑΝΑΦΤΙΑΞΑΝΕ ΠΑΛΙ ΣΤΟΛΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΡΑΒΙΩΝ.ΑΥΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821.ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΤΕ ΣΤΟ ΒΡΑΧΩΡΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΦΥΣΤΙΚΙ ΤΟ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΚΑΙ Ο ΦΕΡΕΤΖΕΣ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ.ΕΠΙΠΛΕΟΝ Ο 1.02 ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΚΑΜΠΕΡΑ ΚΑΙ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΚΑΙ ΣΚΑΩΒΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟ ΛΑΚΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΕΦΤΕΙ ΜΕΣΑ.ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ .Η ΓΕΡΟΥΣΙΑ,Η ΒΟΥΛΗ ΚΛΠ ΒΛΑΧΟΦΥΣΙΟΔΙΦΗ?ΣΚΟΠΕΥΕΙΣ ΝΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ,Η ΝΑ ΦΕΡΕΙΣ ΤΟΝ ΟΗΕ?ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΑ ΦΕΡΕΙΣ ΠΑΤΡΑ ΔΕΝ ΤΑ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

Ανώνυμος είπε...

@ 4:54

Είσαι αγενέστατος και αμαθέστατος!

Τα παραδείγματα που σου έφερα τα παραποίησες κατά το δοκούν! Το Αγρίνιο δεν διεκδικεί ούτε έδρα ΟΗΕ, ούτε Ολυμπιακούς! Έχει όσα δικαιωματικά του ανήκουν ως μητρόπολη 100.000 και πλέον κατοίκων: Πανεπιστήμιο, έδρα ΚΤΕΛ, Έδρα Επιμελητηρίου Αιτωλ/νίας Έδρα Τεχνικού Επιμαλητηρίου, κλπ διότι αυτό επιτάσει η πληθυσμιακή και οικονομική πραγματικότητα. Εσείς μπορείτε να κρατήσετε την έδρα του νομού για να παρηγορείστε για το σημερινό σας τέλμα.

Ά, και πού'σε, αφήστε αυτές τις βλακείες περί βλάχων Αγρινιωτών διότι ξέρετε τί παθαίνει όποιος τρίβεται πάνω στη γκλίτσα του βλάχου...

Αγρίνιο Πρωτεύουσα-Πόλις

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ¨4:54 ΔΝ ΣΕ ΠΙΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ...ΛΕΣ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΔΝ ΑΛΗΘΕΥΟΥΝ

Ανώνυμος είπε...

Οι ελληνες που κατοικουσαν στο βραχωρι ηταν γυρω στις 80 οικογενειες κεφαλονιτων που μενανε στις παρυφες της πολης και δουλευαν για τους τουρκους μονο για τρεισ μηνες το καλοκαιρι.Δηλαδη δεν υπηρχε ελληνας αυτοχθωνας βραχωριτης ουτε για δειγμα.μονο εβραιοι και τουρκοι.Τουρκοσποροι ΛΟΙΠΟΝ

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΡΙ ΑΓΡΙΝΙΟΥ-ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΑΜ-ΠΑΠΑΝΤΑΜ ΓΗΓΕΝΗΣ.

ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ.

ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΗΛΘΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΗ, ΤΗΝ ΓΙΓΑΝΤΩΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΛΙΓΕΝΝΕΣΙΑΣ ΤΟΥ 1821 ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΩΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ΟΙΟΝΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΦΕΟΥΔΟ ΚΑΙ ΜΕΡΑΔΙ ΤΩΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ !!!!

ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΩΝ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΡΑΘΥΜΙΑ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ, ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΕΛΑΤΤΩΣΗ, ΑΜΕΣΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΄΄ΥΨΗΛΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ΄΄ ΚΑΙ ΣΘΕΝΑΡΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ ΄΄ΡΑΓΙΑΔΩΝ ΤΟΥΣ΄΄ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!!!

ΑΛΛΑ Ο ΡΟΥΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΗΝ ΜΑΚΡΑ ΤΟΥ ΠΟΡΕΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥΣ.

ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΙΝΙΩΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΕΣ ΠΟΥ ΣΤΕΝΑΖΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΟΤΣΑΜΠΑΤΖΙΔΙΚΟ ΖΥΓΟ ΣΑΣ!!!

ΑΛΛΑ ΄΄ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΟΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΣΙΣ ΔΥΟ ΕΘΝΩΝ, ΚΑΤΟΙΚΟΥΝΤΩΝ ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΠΟΝ, ΟΤΑΝ ΤΟ ΜΕΝ ΔΕΣΠΟΖΟΝ ΔΙΑΜΕΝΕΙ ΣΤΑΣΙΜΟΝ,ΤΟ ΔΕ ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΟΝ ΠΡΟΟΔΕΥΕΙ......
ΔΙΟΤΙ ΟΣΑΚΙΣ Η ΠΑΣΧΟΥΣΑ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΕΝΗ ΤΗΝ ΚΑΚΩΣΙΝ ΤΗΣ ΣΥΝΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΗΣ, Η ΟΡΜΗ ΤΗΣ ΕΙΣ ΒΕΛΤΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΤΑ ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ΄΄.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ, ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ,ΠΡΟΟΙΜΙΟΝ!!

ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΩΝ ΄΄ΚΥΡΙΑΡΧΩΝ΄΄ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΟΙΚΕΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ ΒΡΑΧΩΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΑΓΡΙΝΙΩΤΩΝ!!!!!

Υ.Γ. ΦΙΛΟΙ, ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΤΙ ΞΕΡΩ ΤΙΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΑΠΕΞΩ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΩΤΑ. ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΓΡΑΦΩ. ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΜΙΑ ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΧΙΣΩ ΣΤΟ ΄΄ΒΛΑΧΙΚΟ ΣΤΥΛ΄΄,ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ ΣΕΛΙΔΑ-ΣΕΛΙΔΑ!!!!

ΕΞΑΛΛΟΥ ΚΑΘΕ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΠΕΡΙΤΤΗ ΑΦΟΥ ΄΄ΤΟ ΠΟΘΟΥΜΕΝΟΝ΄΄ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ!!!

ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΑΓΡΙΝΙΩΤΙΚΗ ΡΙΜΑ, ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΗΘΙΚΟΥ ΤΩΝ ΑΓΡΙΝΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΤΕΡΩΝ, ΓΙΑΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΑΓΡΑΦΗ ΑΚΟΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΓΡΑΦΕΙ Ή ΄΄ΣΤΡΟΓΓΥΛΕΥΕΤΑΙ΄΄ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΛΟΓΟΥ:

Η ΠΑΤΡΑ ΠΕΤΡΑ ΝΑ ΓΕΝΕΙ,
ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΝΑ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ,
ΤΟ ΕΡΜΟ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ
Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟ ΦΥΛΑΞΕΙ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩς ΜΕ ΤΟΝ 9.49.ΕΚΝΕΥΡΙΖΟΜΑΙ ΦΟΒΕΡΑ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟ 100.000 ΚΛΠ.ΤΕΤΟΙΑ ΕΜΜΟΝΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΩ ΞΑΝΑΔΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΗ.ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΗΓΑΖΕΙ?ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.ΑΠΛΑ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΦΩΤΕΙΝΑ ΜΥΑΛΑ ΤΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ.Η ΔΙΑΦΟΡΑ 18.000 ΜΕ 54.000 ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΣ.ΑΝ ΟΜΩς ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙΣ 100.000 ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΤΟΤΕ ΤΑ ΨΗΦΑΚΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟΙ.ΔΙΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΩΜΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ.ΕΚΕΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΥΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΑΙΤ/ΝΙΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ.ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΑΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΣΟΒΑΡΗ ΠΟΛΗ Η ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟ,ΝΕΟΒΑΡΒΑΡΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΤΡΟΜΠΕΣ ΟΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΕΣ?
Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΡΕ ΒΟΘΡΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΗ ΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΡΟ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ 21, ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΛΕΣ ΟΤΙ ΜΕΝΑΝ ΜΟΝΟ ΤΟΥΡΚΟΙ! ΕΜΕΙΣ ΨΑΡΙ ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΝ ΑΓΡΙΝΙΟ, ΕΣΑΣ? ΠΟΤΕ? ΟΥΣΤ ΡΕ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΑΣ. ΣΑΣ ΣΙΧΑΘΗΚΑΜΕ!

Ανώνυμος είπε...

ρε 2:07 αφου 100000+ εχει...τι το ψαχνεις?

ΑΓΡΙΝΙΟ - ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ είπε...

φιλε μου 27 Σεπτέμβριος 2009 2:07 μμ , και 18.000 μ 54.000 ναναι οπως λες εσυ, και παλι ειναι ενας προς τρεις .... Οποτε φαεινοτερον ειναι να κουβαλιεται ενας Μεσολογγιτης στο Αγρινιο, και οχι τρεις Αγρινιωτες στο χωριο σας...
ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

9.02 μη το παρακανουμε.Διαβασε στη εφημεριδα εποχη και στην ιστορια του σπυριδωνος τρικουπη.Ελληνες υπηρχαν μονο κεφαλονιτες που εργαζονταν στα κτηματα των τουρκων και αυτοι τρεις μηνες κατα το θερος.

Ανώνυμος είπε...

file 12.48 aytoepistrateftikes prokeimenou na diasoseis to kyros toy meiotikoy agrinitovarvarismou?ftasane sto simeio na se vgaloyne apo tin fylaki opoy exeteies poinh gia paraxaraxi xartonomismaton kai se epistrateysane stin paraxaraxi istorikon gegonoton?dioti ayto poy diapistono einai oti kaneis to epixeirima tragelafo eidika otan les oti irthan se mia poli kai ti gigantosan me ti douleia toys kai oxi me tin ekmetaleysi toy aimatos ton iroon tis etnikis paliggenesias.katarxin gia poia douleia milas gia tin apokleistiki enasxolisi ton neobraxoriton mexri tis arxes toy 1900 me tin kataskeyi tsaroyxion?i to metepeita kathara agrotiko proion tis perifereias toy agrinioy poy ekmetaleytikan kapooioi deontos epi epidotiseon katantontas tin agrotia se xontrompalades potes me mersentes kai thiteia sta koladika kai 20 alvanoys stin doylepsi toys?ton papastato poy apo poli 15.000 se ektoxeyse sto triplasio ton xexnas?ayto itan douleia tis polis sou diladi?tora oloi aytoi oi douleytarades pou doyleyoyn?kai giati einai pio douleytes apo toys psarades tis limnothalassas poy xeroyn apexo ton palama,poy toys skavei i armyra kai to vlemma toys xanetai ston orizonta?kai giati metallasseis lektika tin yperifaneia toy mesou mesologgiti gia ta agia xomata pou pataei se morfi ekmetaleysis?to dikaiomatika to eplase to kratos,ta dedomena kai ti thesmiki proektasi.to mesologgi den epaitei kai den zitaei tipote perissotero ap oti dikaioytai i proteoysa.oi klages ton oplon kai to aima tis exodoy einai mesa se kathe palia mesologgitiki oikogeneia,stis istories,stin mythoplasia,sto drama kai sto klama ton geronton.kai irthes esy to imimathes tseligopoulo na velaxeis dilitiriodos gia kathe mesologgitiki latreia?kapoios se eftase istorika stin exodo me ayta poy parethese apo to 1700 alla esy peri allon tyrvazeis.ti na antipalepseis se istoriki vasi?mono afairetika sximata paraxaraxis kai vlakodous epixeirimatologias.mas evgales ton eyaggelato meiodoti,ton trikoypi agglikano episkopo an kai pairneis apospasmatika kommatia toy ergoy toy gia na dikailogiseis ta adikaiologita.se prokalo se parapompes selida selida eidika tis istorias toy trikoypi.se prokalo episis na mas peis ek neoy poios itan o arxigos tis froyras toy mesologgiou.se prokalo na mas diavaseis tis anafores toy trikoypi gia to vraxori..poioi itan oi progonoi ton simerinon agrinioton?oi mesologgites oplarxigoi toy zygoy?dioti aytoi se apeleyterosan evraiotoyrke.trasytata solareis gia ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΡΑΘΥΜΙΑ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ, ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΕΛΑΤΤΩΣΗ, ΑΜΕΣΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΄΄ΥΨΗΛΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ΄΄ ΚΑΙ ΣΘΕΝΑΡΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ ΄΄ΡΑΓΙΑΔΩΝ ΤΟΥΣ΄΄ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!!!
alimono to trasos soy epaiti panepistimion,epimelitirion,ktel,efeteion,arxaiologikon mouseion kai kathe morfis dioikitikon ypiresion...plagiodos ,ypoylos kai monimos ta agriniotika graikylia synostizontai sta ypoyrgika grafeia, uposkaptontas kai katargontas kathe thesmiki katoxyrosi tou mesologgioy.apleiloyn episimos oti an den mou fereis ayto den exeis psifo apo mena pou eimai perissoteros,pio varys psifothirika kai myrizo kai varvatila eleo geitniasis me poimenika katalymata.Kata ta alla to pneymatiko agrinio kyoforei ena soro xamerpeis koultoyrofrones poy exoyn akouson akouson to trassos na milane gia pneymatiki kai koivoniki rathymia kai viologiki katareysi.sikono ta xeria psila pragmatika eidika otan to toyrkoferto kai braxoroprepes ayto paralirima orgasmika afodeyei rimes.

ΑΓΡΙΝΙΩΤΗΣ είπε...

βρε ανιστορητο μοσχαρι 2:46 μμ, οι Σταϊκεοι ηταν κεφαλονιτες ;;;;;
Για να μην αναφερω τωρα ενα δωρο οικογενειες που υπαρχουν ακομα σημερα ... ανιστορητε που θα μας πεις πως το αγρινιο ειχε μονο τουρκους και κεφαλονιτες ;;;;;
ΣΕΧΟΥΝ ΠΕΙΤΑΞΕΙ ΤΑ ΓΥΦΤΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΧΩΡΙΑΤΟΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΗ !!!!!
ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ !!!!!

Ανώνυμος είπε...

"Οι κλαγγές των όπλων αντηχούν σε κάθε μεσολογγίτικη οικογένεια". Βάζεις και τις γυφτοοικογένειες στο λογαριασμό; Και αυτοί ήρωες της εξόδου ήταν αρτεμάκο; Τόσο ήρωες όσο και οι υπόλοιποι σκατσαπλιάδες που κατεβήκανε απ' τα βουνά και το παίζουν λόρδοι με γαλάζιο αίμα και απόγονοι Εξοδιτών. Ρε ουστ, τρίτοι στο νομό και πολύ σας πάει!!