Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Από τη διάλεξη του Έλληνα καθηγητή του Cambridge Μιχάλη Δαφέρμου στο Αγρίνιο

Ο καθηγητής του Cambridge Μιχάλης Δαφέρμος (δεξιά)
με τον πρόεδρο της Αστρονομικής Εταιρείας κ. Θύμιο Παπαναστασίου


Πολύς κόσμος τίμησε με τη παρουσία του την εκδήλωση


Ο Μιχάλης Δαφέρμος μιλάει για τη "Γενική σχετικότητα κα τη Φυσική΄

Μια πολύ ενδιαφέρουσα διάλεξη πραγματοποιήθηκε τη περασμένη Τετάρτη στο Παπαστράτειο Μέγαρο από τον καθηγητή Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ Μιχάλη Δαφέρμο. Διοργανωτές ήταν Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αγρινίου ΄΄Στέλιος Τσιτσιμελής΄΄ και η Αστρονομική – Αστροφυσική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδος.
Η διάλεξη είχε θέμα "Η γενική σχετικότητα και η Φυσική". Ομολογουμένως αντικείμενο που προαπαιτούσε μεν καλές γνώσεις στα Μαθηματικά και τη Φυσική, όμως ο Μιχάλης Δαφέρμος κατάφερε να μεταδώσει έστω και βασικά στοιχεία σε όσους παρευρέθηκαν για να τον ακούσουν. Μάλιστα κέντρισε το ενδιαφέρον καθώς στο τέλος του υποβλήθηκαν από το κοινό αρκετές ερωτήσεις.
Της διαλέξεως προηγήθηκε χαιρετισμός από την πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου Αγρινίου Κωνσταντίνα Κατσαρή, ενώ το συντονισμό ανέλαβε ο φιλόλογος Λίνος Υφαντής.
Ευχαριστούμε τον φωτογράφο κο Βασίλη Βλάχο για την παραχώρηση φωτογραφικού υλικού από την εκδήλωση.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βέβαια για το οτι ο Αγρινιώτικος λαός στηρίζει πνευματικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΟΥΤΕ 20 ατομα δεν γίνεται λόγος...

Ανώνυμος είπε...

Είναι γεγονός ότι η πόλη μας έχει πάρα πολύ κόσμο που ενδιαφέρεται για τέτοιες εκδηλώσεις. Και όταν τους δίνεται μια τέτοια (σπάνια δυστυχώς) ευκαιρία, πάντα συμμετέχουν. Μακάρι να είχαμε και άλλα τέτοια γεγονότα και όχι μόνο πολιτιστικές εκδηλώσεις της συμφοράς.