Τρίτη 4 Μαρτίου 2008

Agrin(i)o ή...Agrino σκέτο;

Δεν χρειάζονται συστάσεις για το εργοστάσιο παραγωγής ρυζιού της εταιρίας Agrino στο Αγρίνιο, η οποία ιδρύθηκε το 1955 από τους αφούς Πιστιόλα..Η πόλη μας έχει την τύχη να φιλοξενεί μια από τις πιο δυνατές επιχειρήσεις που , αν μη τι άλλο, απασχολούν πολύ κόσμο εργασιακά.Δεν είναι μόνο αυτό αλλά αρκετές φορές η εταιρία Agrino ενίσχυσε ποικίλες δραστηριότητες που είχαν να κάνουν με την περιοχή και είχε μια ευεργετική παρουσία στο τόπο μας.
Στο χθεσινό φύλλο της "Ναυτεμπορικής" διαβάζουμε μεταξύ άλλων ότι στα σχέδια της εταιρίας είναι "<<..η μεταφορά των εγκαταστάσεών της στην Αθήνα στην περιοχή του Αυλώνα, όπου έχει ήδη αγοράσει οικόπεδο, καθώς και η δημιουργία κέντρου διανομής εκτός συνόρων ώστε να ενισχύσει την εξαγωγική της δραστηριότητα..>>Εμείς γνωρίζουμε ότι εγκαταστάσεις παραγωγής η Agrino έχει στο Αγρίνιο και στη Θεσσαλονίκη.Αν η μεταφορά εγκαταστάσεων αφορά τις ήδη υπάρχουσες στο Αγρίνιο, αυτό θα είναι μια απώλεια για την την περιοχή μας γενικότερα.Μας φέρνει στο μυαλό παλαιότερες εποχές, όταν οι Παπαστραταίοι φύγαν από το Αγρίνιο, μεταφέροντας την επιχειρήση τους.
Βέβαια ο κάθε "Παπαστράτος" και η κάθε "Agrino" ακολουθούν τα δικά τους ρεαλιστικά σχέδια όσο και να μας στενοχωρεί αυτό, και φυσικά το κατανοούμε , αρκεί βέβαια μέσα σε αυτά να υπάρχουν έτοιμες λύσεις για τους ήδη εργαζόμενους.Προς το παρών αυτά..

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

tha tin kanei to agrino..kairo to exei skopo na ginei ayto

Ανώνυμος είπε...

Να αντιδράσουμε και να μην κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια...Πρέπει να βοηθήσει και η πολιτεία που " κόπτεται" για τη μείωση της ανεργίας σε περιοχές σαν τη δική μας!!Το ίδιο έκαναν και στο Μεσολόγγι όταν η εταιρεί α ΚΑΛΑΣ ήθελε να μεταφέρει τα γραφεία στην Αθήνα!! Αλλιώς θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας κύριοι....Περιμένω δυναμική αντίδραση από το Δήμο Αγρινίου...Για να δούμε, θα κάνει τίποτα ή θα κοιμηθεί ξανά όπως και σε ένα σωρό άλλα σοβαρά θέματα, όπως κάνει εδώ και χρόνια...

Ανώνυμος είπε...

Τι αντιδράσετε ρε παιδιά; Επιχείρηση είναι, όπου θέλει θα την πάει.Αν εσείς θέλατε να μετακομίζατε,θα αντιδρούσε κανείς;

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΑΠΟΨΗΣ ΔΙΚΤΙΟΥ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΟΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ Η ΑΘΗΝΑ ΣΙΓΟΥΡΑ.
ΟΜΩΣ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΗΣ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ.

ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΕΓΩ ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΩ ΟΣΠΡΙΑ ΩΜΕΓΑ!!!!!!

Σαμπάχ είπε...

Oικονομία της ελεύθερης αγοράς έχουμε...δε μπορεί κανένας Δήμος και καμία Κυβέρνηση να εμποδίσει τη μετεγκατάσταση μίας εταιρίας!!!!
Πάρτε για παράδειγμα τη Βόρεια Ελλάδα,που πολλές επιχειρήσεις έχουν μεταφερθεί στη Βουλγαρία λόγω του χαμηλότερου κόστους...

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΠΟΥ ΑΦΗΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΑΣΠΡΕΣ ΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗ ΓΗ ΤΟ 1990.ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ,ΑΛΙΘΩΡΙΕΣ,ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ,ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΟΞΙΝΗ ΒΡΟΧΗ ΚΑΘΩΣ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΑΕΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΒΡΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ,ΕΚΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ!