Πέμπτη 6 Μαρτίου 2008

Eφετειάδα...


Το γνωστό ερωτικό σίριαλ μίσους και πάθους συνεχίζεται!Αγρινιώτες και Μεσολογγίτες διεκδικούν την καρδιά της ωραίας Ελένης Εφετειάδας,η οποία όμως είναι δύσκολη και αναποφάσιστη!Βλέπετε η κάθε γυναίκα θέλει τα παρακάλια της και το κυνήγι της!Γι αυτό το λόγο και οι δύο μονομάχοι-επίδοξοι γαμπροί κάνουν τα πάντα για την κατακτήσουν,ακολουθώντας ο καθένας τους διαφορετική τακτική!Ο Γιάννης(Αναγνωστόπουλος)είναι διεκδικητικός και επιθετικός,ενώ ο Παύλος(Μοσχολιός)είναι πιο ντροπαλός και ήπιος!Βέβαια ο πατέρας της μέλλουσας νύφης,Άρειος Πάγος,είναι αυτός ο οποίος θα αποφασίσει που θα δώσει την «περιζήτητη» κόρη του…
Αλλά ας αφήσουμε τους μυθικούς έρωτες και ας προσγειωθούμε(δυστυχώς) στην πραγματικότητα.Ενημερωθήκαμε ότι με τον υπουργό Δικαιοσύνης κ.Χατζηγάκη έχει συνάντηση σήμερα ο δήμαρχος Αγρινίου κ.Μοσχολιός.Πρόκειται να του εκθέσει την κατάσταση,αλλά και να ζητήσει εξηγήσεις για την καθυστέρηση της υλοποίησης του αιτήματος της ίδρυσης Εφετείου στο Αγρίνιο.Στη συζήτηση έχουν κληθεί ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ.Ζώης(ο οποίος και θα παραστεί) και οι βουλευτές του νομού,οι οποίοι μέχρι στιγμής είναι άγνωστο για το τι θα πράξουν.Ως γνωστόν εώς τώρα η ειδική γνωμοδοτική επιτροπή(απαρτιζόμενη από έγκριτους νομικούς)έχει καταθέσει θετική πρόταση στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου για δημιουργία Εφετείου στην πόλη μας.Όμως,για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο η συνεδρίασή της εν λόγω Ολομέλειας(η οποία και θα εγκρίνει την πρόταση προκειμένου να υπογραφεί το σχετικό διάταγμα)αναβάλλεται συνεχώς!
Αρκετοί Αγρινιώτες έχουν αγανακτήσει με τις εξελίξεις στο θέμα.Ισχυρίζονται ότι όλο αυτό τον καιρό βλέπουν τους φορείς της πόλης αδρανείς,ενώ απ’την άλλη, οι αντίστοιχοι του Μεσολογγίου έχουν δραστηριοποιηθεί εντόνως,προβαίνοντας σε μια σειρά εκδηλώσεων διαμαρτυρίας,υπερασπιζόμενοι το «καλό» της πόλης τους.
Προσωπικά θα διαφωνήσω με την ανωτέρω άποψη των συμπατριωτών μου.Είναι απ’τις λίγες φορές που απαιτείται να διατηρηθούν χαμηλοί τόνοι.Σε καμία των περιπτώσεων το Εφετείο δεν πρέπει να γίνει σημείο αντιπαράθεσης και προστριβής των δύο πόλεων.Υπάρχουν σημαντικότερα ζητήματα για τα οποία απαιτείται δυναμική κινητοποίηση και απ’τις δύο πλευρές!Μήπως θα ήταν προτιμότερο μία πορεία διαμαρτυρίας για την αδικία που υφίσταται ο τόπος μας στο χωροταξιακό σχεδιασμό;

Υ.Γ.:Προς κ.Αναγνωστόπουλο και τους διευθυντές των σχολείων του Μεσολογγίου: Θα θέλαμε ως νέοι άνθρωποι να σας επισημάνουμε ότι δεν είναι σωστό η μαθητιώσα νεολαία της πόλης να εμπλέκεται σε αυτή τη διαδικασία πόλωσης!Αυτή η τακτική σε καμία περίπτωση δεν συνίσταται,γιατί αποτελεί αντιεκπαιδευτική μέθοδο!Αλήθεια δε θα ήταν προτιμότερο οι μαθητές να συμμετέχουν σε διαδηλώσεις για τη βελτίωση του εκπαιδευτικού μας συστήματος;Ή μήπως και εκεί τα λύσαμε τα προβλήματά μας και μας έμεινε μόνο το Εφετείο…;;;

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν ρωτησετε πανελληνίως τι σχεση εχει το Αγρίνιο με τον πολιτισμό και ποια το Μεσσολογγι, χωρις η διαφορα να ειναι χαώδης, αναρωτηθητε τι θα εισπραξετε.

Στο πρώτο ερωτημα το πιθανότερο ειναι
σφοδρό γελωτα και άκρα ειρωνια.

Και φταιτε!

Το Αγρίνιο εχει αποτυχει οικτρα ως αστικο κεντρο και μητροπολη.

Αισθητικα και πολιτισμικα.

Αντιθετα δρα σαν μια μικρη Αθηνα-μαυρη τρυπα που απομυζει πληθυσμιακα τον νομο
και καρπωνεται χονδρα τα οικονομικα
οφελη εκ της θεσεως της και της δυναμης του πληθυσμου της.

Δεν ειναι αυτη η πόλη που εκφραζει την αιτωλοακαρνανια.

Το Μεσολογγι περαν του αυτονοητου, οτι ειναι πρωτευουσα, ιστορικα και πολιτιστικα και νομικα εκπροσωπευει πληρεστερα και τιμιοτερα το νομο.

Το Εφετειο αβλεπει στο Μεσολογγι ΤΩΡΑ.

Κι ας ειναι το Μεσολογγι μια ωρα μακρυτερα από το χωριο μου..

Αγρινιωτες επαναπροσδιοριστε το ρολο σας.


Συγχαρητηρια παντως για το blog!

Ειναι η μονη κουκίδα που σημαινει κινητικότητα και ζωντάνια στο Αγρίνιο.

Ανώνυμος είπε...

Ναι, εκεί στο Μεσολόγγι, την πόλη της "ελευθερίας" και του "πνεύματος", χρησιμοποιούν μεθόδους "πρότυπες" για τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών...Καλλιεργούν το μίσος με αυτές τις πρακτικές.Πάντα κομπλεξικοί ήταν εκεί,τώρα θ'αλλάξουν??Εξάλλου, ο άνθρωπος δε γίνεται, αλλά γεννιέται.......

Ανώνυμος είπε...

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΕΙ ΩΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ!ΤΕΛΕΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ!ΑΣ ΠΑΨΟΥΜΕ ΝΑ ΤΡΩΓΟΜΑΣΤΕ ''ΠΕΡΙ ΟΝΟΥ ΣΚΙΑ''ΠΟΥ ΛΕΓΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ!ΠΑΝΤΩΣ Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΠΟΙΝΙΚΟ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ.

Ανώνυμος είπε...

Oi gladiators θα μονομαχήσουν πάνω στη γέφυρα .Προσεχώς!

Ανώνυμος είπε...

foveros politismos na xtizoun tis pilotes sto mesologi kai na tis noikiazoun 100 xiliarika se fitites oystoy dioulou!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

pantos o mosxolios ton mono poy vlepo na ton endiaferi einai pos tha konomisoun oi kafeteries tora tis apokries! exei ksamolisi ton orfea na paizei opou yparxoyn kafeteries ΑΙΣΧΟΣ ΑΙΣΧΟΣ ΝΤΟΠΗ ΟΥΣΤ!

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΣΧΟΣ ΑΙΣΧΟΣ ΝΤΡΟΠΗ ΟΥΣΤ!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ναι σε μεγαλε στο πρωτο σχολιο, έκανες ερευνα πανελληνίως και είδες ότι ο κόσμος γελάει με το Αγρίνιο. Πας καλά; Πού πας και τα σκέφτεσαι αυτά;;;

Ανώνυμος είπε...

Aγαπητε πρωτε φιλε.
τι σχεση μπορει να εχει το θεμα του εφετειου με τον πολιτισμο και την αισθητικη των πολεων.

Αληθεια ο πολιτισμος σου και η αισθητικη σου ειναι οι γιορτες πατριδοκαπηλειας-εξοδου ,οπου ο εκαστωτε δημαρχος κλαει σαν κλαμενη χηρα για το καταντιμα του ερμου μεσολογγιου, που το καταπιεζει ολος ο αλλος νομος δλδ οι βλαχοι, και ζηταει εργα στους υπουργους για το καλο τις μπουρζουαρζιας του μεσολογγιου??

Αυτα περι πολιτισμου.αν ξερεις κατι αλλο πολιτιστικο να μας ενημερωσεις...Εκτος και αν εννοεις πολιτισμο τις καφετεριες με τους σπουδαστες...

Το Αγινιο δεν εχει αποτυχει σαν αστικο κεντρο και αποδειξη ειναι οτι μεγαλωνει καθημερινα προς απογοητευση ολων.Και το οτι επιβιωνει το οφειλει αποκλειστικα και μονο στις ιδιες του της δυναμεις δλδ στους κατοικους της που ειναι εγωιστες με το τοπο τους.(χωρις καμια βοηθεια απο την πολιτεια)

Τωρα για το εφετειο θελω να πω οτι ειναι αιτημα του δικηγορικου και νομικου κοσμου του νομου στο αγρινιου απο το 60.Για οσους θελουν να γνωριζουν την αληθεια στο θεμα μπορουν να δουν το ιστορικο του θεματος αυτου και την συμαχια του δημου μεσολογγιου στο δικαιο αιτημα του δικ .συλ. αγρινιου στο epoxi.gr.

Οσο για την κυβερνηση ας υλοποιησει επιτελους τις δεσμευσεις τις στο Αγρινιο και στο νομο.

Επεισης οι κυριοι ΛΙΒΑΝΟΣ ΒΕΡΕΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ που ειναι υπερ του Μεσολογγιου ας ψαξουν για ψηφους στο Μεσολογγι την αλλη τετραετια...

Κλεινοντας ας σταματησουμε να 'παιζουμε ' με την ιστορια.Αν θελετε ιστορια ΤΟΤΕ πρωτευσα το ΘΕΡΜΟ....(αληθεια εχει παει κανενας Μεσολογγιτης εκει..)

ΕΦΕΤΕΙΟ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΤΩΡΑ...

Ανώνυμος είπε...

Πες τα φίλε! Τα εφετεία (και όλες οι υπηρεσίες) γίνονται ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ και όχι για να ικανοποιήσουν την ψευτοκουλτούρα κάποιων "πολιτισμένων"!!

Ανώνυμος είπε...

Μα είναι γνωστό πως το Μεσολόγγι είναι πρωτέύουσα λόγω ιστορικών γεγινότων κι όχι λόγω των όποιων αναγκών έχει μια μεγάλη πόλη όπως το Αγρίνιο!!Και οι ίδιοι αυτό βάζουν μπροστά συνέχεια!Οπότε οι όποιες υπηρεσίες πρέπει να γίνονται για εξυπηρέτηση του συνόλου του πληθυσμού κι όχι γιατί απλά υπάρχει μια ταμπέλα.Αυτό πρέπει να το καταλάβουν και οι αρμόδιοι κάποια στιγμή.Ας γίνονται στο Μεσολόγγι εκδηλώσεις τιμητικές κλπ κλπ, αλλά δε γίνεται στο όνομα της ιστορίας να τα ισοπεδώνουμε όλα..Συμφωνώ απόλυτα ότι χωρίς ιστορία δεν πας πουθενά, αλλά ταυτόχρονα μένοντας προσκολλημένος σε εποχές προ 2 εκατονταετιών δεν προχωράς,μένεις στάσιμος και μόνο με τις ανμνήσεις του παρελθόντος.Αντίθετα, με άρμα αυτά τα γεγονότα πρέπει να γινόμαστε όλοι καλύτεροι και να προοδεύουμε κι όχι να στερούμε από τον τόπο μας τεράστιες ευκαιρίες, που είναι κι ανάγκες ταυτόχρονα.Αυτές οι ανάγκες είναι που αλλάζουν συν τω χρόνω και τα δεδομένα είναι τα αυτά, δηλαδή ότι το Αγρίνιο φιλοξενεί 80000-90000 ανθρώπους συν 30000 στη γύρω περιοχή.
Αν κάθε ελεύθερος άνθρωπος είναι δημότης Μεσολογγίου ,όπως αναγράφει η επιγραφή στην είσοδο της πόλης, τότε πρέπει να να ελευθερώσει τον εγωισμό και να δουλέψει για το κοινό καλό, γιατί οι απαιτήσεις σήμερα άλλα δείχνουν...Και να μην ήμασταν όλοι Αιτωλοί??!!Κι όμως είμαστε, και τί...

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ.
ΑΣ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΚΥΡΗΣΕΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ.
ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ?
ΠΟΙΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ 'ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ'?
ΟΝΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ?

Ανώνυμος είπε...

Απορώ γιατί κάνεις ρητορικές ερωτήσεις!!Ηλίου φαεινότερον!Ποιος να είναι άραγε??Ποιος να είναι??Και μετά αναρωτιόμαστε αν θα πάει ποτέ μπροστά ο τόπος...Ε,δε θα πάει κύριοι με τέτοια μυαλά...Καλύτερα να χωριστεί ο νομός να τελειώνουμε,γιατί άκρη δε βγαίνει έτσι&ανάπτυξη θα βλέπουμε μόνο με κυάλια..Και να πάρει επιτέλους ο καθένας αυτά που δικαιούται!!!Γιατί το πολ΄το Κύριε Ελέησον το βαριέται κι ο Θεός.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΡΗΤΟΡΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ 'ΚΥΡΙΟΥ' ΠΟΥ ΣΠΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΧΟΝΕΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΙΣ ΙΔΙΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ! ΟΝΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΣ Η' ΑΥΤΟΙ ?
ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ..ΘΕΛΩ ΟΝΟΜΑΤΑ..

Ανώνυμος είπε...

Δεν πρόκειται ποτέ να χωριστεί ο νομός... αντίθετα οι νομοί θα μεγαλώσουν. Αλήθεια, στον νέο μεγάλο νομό που θα γίνει στο μέλλον με συνενώσεις, δεν θα είναι πρωτεύουσα το Αγρίνιο λόγω μεγέθους;

Ανώνυμος είπε...

Πρ.ωτα απ'όλα,δεν πρέπει επ'ουδενί η Αιτωλοακαρνανία να ενωθεί σα νομός με καμιά Αχαία...Λογικά ή θα μείνει μόνη της ή θα ενωθεί με Φωκίδα, Ευρυτανία!!Ας είναι τότε σε κάθε επαρχία (*πρώην νομός) πρωτεύουσα αυτή που ήταν και Κεντρική πρωτεύουσα του νέου νομού το Αγρίνιο,γιατί πολύ απλά αυτό επιτάσσουν τα δεδομένα!!Τί να κάνουμε φίλοι μας Μεσολογγίτες,τυχαίνει το Αγρίνιο να κατοικείται από δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων και να έχει στη γύρω περιοχή πολλούς δεκάδες χιλιάδες, επίσης!

Ανώνυμος είπε...

1. ΠΑΝΤΟΥ Σ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΕΦΕΤΕΙΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ. ΕΙΤΕ ΤΟ ΧΩΝΕΤΕΤΕ, ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ.

2. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΟΤΙ ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΠΕΝΤΑΠΛΑΣΙΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗ, ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΑΙΝΕΣΘΑΙ.

3. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΙΣΤΕ "ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΙ" ΑΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΟΥΤΙΔΑΝΟ ΠΛΗΝ ΕΝΔΟΞΟ ΜΕΣΟΛΛΟΓΓΙ.

ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΙΘΕΤΕ ΟΜΩΣ ΜΕ ΠΟΛΕΙΣ ΑΝΑΛΟΓΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΟΠΩΣ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ, Η ΚΑΒΑΛΑ, ΟΙ ΣΕΡΡΕΣ...
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ, ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ.

ΑΡΑ ΘΕΛΕΤΕ ΔΡΟΜΟ ΑΚΟΜΑ...
ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ..

Ανώνυμος είπε...

Πω πω, αυτή η ετοιμότητα του Μεσολογγίου σε όλα τα παραοπάνω μας εκπλήσει!!!Ποιον κοροιδεύετε??Με ψέματα δε γίνεσαι πρωτεύουσα.Οι αναμνήσεις του παρελθόντος σας έχουν καθηλώσει στο 1800, γιάυτό είστε μίζεροι κι όχι το Αγρίνιο που συνεχώς εξελίσσεται ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΜΕΣΑ και με καμια εξωτερική βοήθεια.
Ενώ το Μεσολόγγι έχει στρατό,ΤΕΙ,Νομαρχία,Μητρόπολη και δεν έχει κάνει βήμα μπροστά.Είναι τυχαίο άραγε?Όχι βέβαια,μόνο η μιζέρια κι ο εγωισμός σε κρατάει δέσμιο.Όλα τα υπόλοιπα είναι λόγια του αέρα.
Η καραμέλα ότι λόγω της εξόδου το Μεσολόγγι π΄ρεπει να είναι πρωτεύουσα έχει λιώσει προ πολλού.Η πόλη αυτή δεν έχει να επιδείξει κάτι άλλο κι ο τόπος προχωράει.Όλοι προσπαθούν να κάνουν ένα βήμα εμπρός,κάποιοι όμως επιμένουν να κάνουν αυτό το βήμα μόνοι τους χωρίς τους άλλους & στο τέλους μένουν όλοι πίσω.

Ανώνυμος είπε...

proteuousa foulides den tha ginetai para na xtipatai ton...kato mono an ennothitai me kana karpenisi mono tote

Ανώνυμος είπε...

Προς Μεσολογγίτες :

Χάρη σας κάνουμε που περνάει το ΚΤΕΛ από το χωριό σας και σας πάει στην Πάτρα, στα Γιάννενα, στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις...
Δεν έχετε ΚΤΕΛ, τα Goodys θα κλείσουνε... θέλετε και Εφετείο...
Μήπως να σας φέρουμε και τον Άρειο Πάγο? Το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων? Μήπως να στηθούμε κιόλας???
Μου φαίνεται οτι χρειάζεστε άλλη μια έξοδο για να δείτε και τι γίνεται έξω απο την Πύλη σας και μετά να συγκρίνετε πολιτισμούς και άλλα...
(Για τα δρομολόγια, ρωτήστε στο ΚΤΕΛ ΑΓΡΙΝΙΟΥ)