Δευτέρα 3 Μαρτίου 2008

O λαός ψήφισε...βουλευτές και τοπική αυτοδιοίκηση!

Ολοκληρώθηκε και η δεύτερη ψηφοφορία του agrinio-news,η οποία αυτή τη φορά αφορούσε τους λόγους για τους οποίους ο τόπος μας έχει μείνει πίσω σε ανάπτυξη συγκριτικά με τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας.Συγκεκριμένα σε σύνολο 125 ψηφισάντων,το 51% θεωρεί υπαίτιους της υποανάπτυξης τους εκάστοτε βουλευτές του νομού και το 28% τους εκάστοτε εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι μόλις το 12% ρίχνει τις ευθύνες στις εκάστοτε κυβερνήσεις,ενώ το 8% θεωρεί υπαίτια την έλλειψη ανάληψης ατομικών επιχειρηματικών επενδύσεων.
Απ’τα προαναφερθέντα ποσοστά γίνεται αντιληπτό ότι ο λαός της Αιτωλοακαρνανίας περιμένει περισσότερα απ’τους δικούς του ανθρώπους!Τους ανθρώπους με τους οποίους έχει διαπροσωπική επικοινωνία, που κατάγονται απ’τον τόπο μας και πονούν γι αυτόν περισσότερο απ’τα μέλη της κυβέρνησης.Ένα άλλο στοιχείο που αναδεικνύει αυτή η ψηφοφορία,είναι ότι οι πολίτες του νομού μας πλέον,έχουν μάθει να κρίνουν και να αξιολογούν την υπεύθυνη πολιτική στάση,αλλά και την σταθερότητα των απόψεων των εκπροσώπων μας στο κοινοβούλιο και στην τοπική αυτοδιοίκηση.Δεν ανέχονται άλλο την αλλαγή (ή την αποσιώπηση) των απόψεων τους απ’τη μια μέρα στην άλλη,ανάλογα με την κοινοβουλευτική θέση που κατέχει το κόμμα στο οποίο ανήκουν(χαρακτηριστικό παράδειγμα το πανεπιστήμιο)!Πλέον οι αιτωλοακαρνάνες έχουν αντιληφθεί ότι απαιτούνται πιο δραστικές λύσεις και δεν αρέσκονται μόνο σε μια ερώτηση στον αρμόδιο υπουργό ή σε ένα απλό δελτίο τύπου διαμαρτυρίας.Σας το είπαμε τις προάλλες και σας το ξαναλάμε για να το εμπεδώσετε:

ZHTEITAI EΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ!!!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΛΑΞΤΕ ΣΤΑΣΗ!ΣΑΣ ΜΑΘΑΜΕ!ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΔΕ ΜΑΘΑΜΕ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ''ΑΝΩΜΑΛΙΑ'' ΠΟΥ ΧΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ ΜΑΣ!ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΟΤΙ ΥΠΟΚΡΙΝΕΣΤΕ(ΕΞΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ)ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΤΕ,ΕΜΕΙΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ!ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΙΝΑΙ...ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΜΑΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Από επιστημονική σκοπιά τα συμπεράσματα της ψηφοφορίας δεν μπορούν με τίποτα να γενικευτούν στο σύνολο του πληθυσμού του Αγρινίου. Εκτός του ότι το δείγμα είναι μικρό, δεν είναι αντιπροσωπευτικό καθώς περιορίζεται σε μια μερίδα του πληθυσμού που θα μπορούσε πιθανά να ονομαστεί ‘’ Αγρινιώτες χρηστές του διαδικτύου’’(Αν και εδώ για παράδειγμα δεν ξέρουμε αν όλοι είναι Αγρινιώτες). Επίσης με όρους στατιστικής δεν εξασφαλίζει την απαραίτητη ‘’αξιοπιστία’’ και ‘’εγκυρότητα’’ για να μπορεί να γενικευτεί. Σίγουρα όμως η θέση των ‘’ Αγρινιωτών μπλόκερ’’ είναι ξεκάθαρη. (Ένα σχόλιο: προτιμότερο θα ήταν σε αυτήν αλλά και σε επόμενες ψηφοφορίες να υπάρχει η δυνατότητα βαθμολόγησης των απαντήσεων σε αύξουσα για παράδειγμα κλίμακα. Π.χ. Από το 1 έως το 4, με το 4 να είναι το πιο σπουδαίο να βαθμολογήσετε την ευθύνη που πιστεύεται ότι έχουν οι παρακάτω….Α)Βουλευτές..Β)..Γ) κτλ.. Αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό (από την σκοπιά προγραμματισμού υπολογιστών) ,θεωρώ ότι θα οδηγεί σε πιο αξιόπιστα και έγκυρα αποτελέσματα χωρίς την καθοδήγηση του ερωτώμενου σε συγκεκριμένη απάντηση.)