Τρίτη 4 Μαρτίου 2008

Ηρθε η ώρα να πέσουν λεφτά από το πρόγραμμα "Πίνδος" στην Αιτ/νία!( Ήρθε;)

Οι περιοχές που είναι κατά προσσέγγιση σημειωμένες στο χάρτη σε μπλε κύκλο εμφανίστηκαν παλαιότερα σε χάρτη του προγράμματος Πίνδος ως πιθανές περιοχές υλοποίησής του.Πρόκειται όντως από τις πιο παραμελημένες περιοχές του Νομού.Θα γίνει επιτέλους κάτι;

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, το πρόγραμμα "Πίνδος" θα χρηματοδοτήσει έργα και σε νέες περιοχές δράσης, μεταξύ αυτών και την Αιτ/νια.Στη συνάντηση ήταν και ο υπουργός ανάπτυξης κ.Φώλιας.
Το πρόγραμμα Πίνδος χρηματοδοτεί έργα που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη ορεινών κυρίως περιοχών.Μέχρι τώρα στους νομούς Κοζάνης, Τρικάλων, Ιωαννίνων και Άρτας κ.α που έχει εφαρμοστεί κυρίως έπεσαν χρήματα για ανακατασκευή παλαιών γεφύρων, αναπαλαίωση σπιτιών, παλαιών σχολείων, κατασκευή επαρχιακών δρόμων,μονοπατιών, ενίσχυση τοπικών προιόντων ( π.χ. δημιουργία μονάδας επεξεργασίας καστάνου στην Καστοριά), αλλά και διάσωση ειδών υπό εξαφάνιση (π.χ. επανεισαγωγή ελαφιών!) κ.α.
Η Αιτ/νία τώρα προσκλήθηκε στο πρόγραμμα Πίνδος.Για του λόγου το αληθές έχετε δεί πουθενά στο νομό μας τέτοιες δραστηριότητες σε τέτοια έκταση έστω;Και πως να μπεί η Αιτ/νια στο Πίνδος όταν η πολιτική επιτροπή και η επιτρόπή παρακολούθησης του προγράμματος τόσο καιρό δεν απαρτίζεται από εκπροσώπους του νομού μας, ούτε καν της περιφέρειας μας. Αντίθετα εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης υπάρχουν μόνο από τις περιφέρειες Ηπείρου,Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας και Στερεάς Ελλάδος.Στην πράξη λοιπόν βλέπετε πόσο δύσκολο είναι να εξασφαλιστούν κονδύλια.¨Αρα και η αποστολή του Θύμιου είναι ιδιαίτερα δύσκολη στη περίπτωση αυτή.Παρόλα αυτά θα έχει και αυτός τις ευθύνες που του αναλογούν, αν δε βγεί κάτι καλό από αυτή την ιστορία.Όσο να ναι βέβαια με την Αχαία και την Ηλεία αυτό το καιρό μπορεί να συνενοηθεί κάπως καλύτερα για ευνόητους λόγους..
Σε ένα χάρτη που κυκλοφορεί στην ιστοσελίδα του προγράμματος "Πίνδος"παρουσιάζει τις περιοχές του νομού μας που μπορούσαν να επωφεληθούν του προγράμματος.
Οι βασικότερες είναι :
Το ορεινό τμήμα των δήμων Παραβόλας, Θέρμου και Παρακαμπυλίων από τον Άγιο Βλάση και πάνω, προς τα σύνορα με την Ευρυτανία στις 3 περιπτώσεις.
Κομμάτι του δήμου Ινάχου, μεταξύ Εμπεσού-Περδικακίου ( τα ίδια χωρία δεν περιλαμβάνονται!)
Η περιοχή μεταξύ Κανδήλα-Ζαβέρδα.
Εμείς εκθέσαμε την κατάσταση ως έχει.Στην πράξη θα φανούν τα υπόλοιπα..

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kanoniste tin poreia sas oi vlahodimarxaioi na riksun pali ton ypno tou dikaiou kai na xathun kondylia.

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν, η κατάσταση στα χωριά του Δήμου Θέρμου είναι τραγική!!Το οδικό δίκτυο είναι απαράδεκτο...Κανένα έργο υποδομής...Ο Δήμαρχος Θέρμου , βέβαια, κοιμάται τον ύπνο του δικαίου εδώ και πολλά χρόνια.Η δράση του παντελώς ανύπαρκτη.Ο μόνος ασφαλτοστρωμένος δρόμος είναι μέχρι Δρυμώνα κι από κει και πέρα η μετάβαση στην Ευρυτανία σχεδόν αδύνατη..Ντροπή...Περιοχές, χωριά με ιδιαίτερη ομορφιά και φυσικό κάλλος παραμένουν αποκλεισμένες, λόγω αυτής της αδράνειας, απάθειας θα τη χαρακτήριζα. Είναι κρίμα για τέτοιον τόπο..Πηγαίνετε , μόνοι, μετά το Δρυμώνα να δείτε τί κατάσταση επικρατεί,χάος...Αμβρακία, Αργυρό Πηγάδι, Κοκκινόβρυση (Κοσίνα) περιοχές με δυσχερή προσπέλαση, κι όχι μόνο...Οι μόνες προσπάθειες που γίνονται τόσα χρόνια είναι προς την πλευρά της ορεινής Ναυπακτίας, με συνέπεια την ανισόρροπη ανάπτυξη του νομού..Καιρός να ξυπνήσουν πολλοί "υπεύθυνοι"..Ελπίζω ο νομάρχης να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν περισσότερα κονδύλια..Κι αν δε τα καταφέρει , τότε ίσως πρέπει όλοι μαζί να τα διεκδικήσουμε,κοινή δράση και προσπάθεια, λοιπόν!

Ανώνυμος είπε...

bravo

Ανώνυμος είπε...

bravo

Ανώνυμος είπε...

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΥ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΕΧΕΙ Ο ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΝΟΜΑΡΧΗΣ! ΑΚΟΥΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ! ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΠΩΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΓΡΙΝΙΩΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ! ΟΧΙ ΟΛΟΙ ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ! ΠΗΓΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΜΠΟΣΟΙ ΑΓΡΙΝΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΡΟΣΚΑ ΣΚΟΠΙΑ ΜΕΣΟΚΩΜΗ ΔΟΜΝΙΣΤΑ ΚΛΕΠΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΤΕ ΝΟΜΑΡΧΗ Κ. ΣΤΑΜΑΤΗ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΛΙΓΑΚΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΜΕΣΩ ΚΟΝΙΣΚΑΣ - ΆΝΙΝΟΥ ΠΟΥ ΣΥΔΕΕΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΤΟΥ ΤΑ ΧΑΛΙΑ! Ο ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ... ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΘΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΞΑΝΑΠΗΓΑΝ! ΒΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΣΩΚΟΥ ( Η ΔΟΜΝΙΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΘΥΜΙΟΥ). ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟ ΣΩΚΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΠΑΝ ΤΟ ΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ! Ο ΘΥΜΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΘΑ ΑΚΟΜΑ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ...! ΟΥΤΕ ΓΑΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ - ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ- ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕ Ο ΑΘΕΟΦΟΒΟΣ! ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΕΡΓΟ (ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΔΕΔΟΜΕΝΑ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΑΦΕΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΘΙΑΣΩΤΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΚΟΛΕΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΙΣΜΟΥ ΝΟΙΑΖΟΝΤΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ....... ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΤΕ ΤΙ ΕΝΝΟΩ ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΩ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΛΟΓΟΘΕΤΙΔΗ ΕΝΑΣ ΗΡΩΑΣ ΜΕ ΠΑΝΤΟΥΦΛΕΣ..........