Τετάρτη 19 Μαρτίου 2008

Oργανώνονται οι Οικολόγοι Πράσινοι στην Αιτ/νια.

Οι οικολόγοι πράσινοι ήταν ο αθέατος πρωταγωνιστής των πρόσφατων εκλογών.Μπορούμε να πούμε ότι είναι η πιο σοβαρή οικολογική προσπάθεια που δοκιμάστηκε στις κάλπες ως τώρα στην χώρα μας.Θα θυμάστε ασφαλώς τον Βεργή και άλλους, που δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να τους κατατάξουμε ουσιαστικά στο Οικολογικό Κίνημα.Να υπενθυμήσουμε επίσης ότι στις επαναλαμβανόμενες εκλογικές αναμετρήσεις το 89 και το 90 , είχε εκλεγεί βουλευτής η Μ.Δίζη με το τότε κόμμα των οικολόγων.Το τότε πέρασμα στη βουλή μπορούμε να πούμε ότι συνοδεύτηκε με μια άοσμη κοινοβουλευτική παρουσία.Αυτό έδωσε πάτημα στο τύπο της εποχής( με πρωτοστάτες τους .."αυριανιστές") , οι οποίοι ούτε λίγο ούτε πολύ λοιδωρούσαν την παρουσία των οικολόγων στα έδρανα της βουλής, παίρνοντας μπάλα" όλο το οικολογικό κίνημα, σχεδόν άγνωστο στην τότε κοινή γνώμη.
Το 2007 οι οικολόγοι κάνουν την ολική τους επαναφορά, βγαίνοντας το 6ο κόμμα( αλήθεια πόσοι γνωρίζουν ότι το 6ο κόμμα σε ψήφους στις εθνικές μας εκλογές είναι οι οικολόγοι πράσινοι και όχι ο Παπαθεμελής;), κόντρα στην "μανιώδη" προβολή του Παπαθεμελή και στον εκτοπισμό των οικολόγων πράσινων από το επικοινωνιακό παιχνίδι.Παρόλα αυτά κατάφεραν να σπάσουν το φράγμα του 1% !

Άθελα τους βέβαια οι οικολόγοι πράσινοι έγιναν μπαλαντέρ στο προεκλογικό πόκερ της ΝΔ προκειμένου να εξασφαλίσει την αυτοδυναμία της.Αν τα κόμματα που έμεναν εκτός βουλής μάζευαν μεγάλο ποσοστό, τότε η Ρηγίλης εξασφάλιζε άνετη αυτοδυναμία.Για αυτό πριμοδότησε υπόγεια και σιωπηρά τον Παπαθεμελή και η δημοκρατική αναγγένηση είχεν δυσανάλογη προβολή από τη πραγματική της εκλογική δύναμη.Όμως το ανέλπιστο ποσοστό των οικολόγων πρασίνων ενίσχυσε τα εξοκοινοβουλευτικά κόμματα άρα και την εκλογική αυτοδυναμία της ΝΔ!Να λοιπόν που οι πυργκαγιές αντί να κάψουν, βοήθησαν κάπως από σπόντα τη Ρηγίλης.

Η δυναμική παρουσία των οικολόγων πράσινων τους έδωσε δυνάμεις να οργανωθούν και περιφερειακά.Συγκεκριμένα οι Οικολόγοι Πράσινοι με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες σε όλη την Ελλάδα προχωρούν στην οργανωτική τους συγκρότηση δημιουργώντας τοπικές και θεματικές κινήσεις. Στα πλαίσια αυτά εκλέχθηκε την Κυριακή 16-3-08 συντονιστής της γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων Αιτωλοακαρνανίας η κ. Ιωάννα Ρούσση. Ενώ συνεχίζονται οι προσυνεδριακές συνελεύσεις που θα κορυφωθούν την Κυριακή 23 Μαρτίου με την περιφερειακή συνδιάσκεψη στην Πάτρα.
Το τακτικό και καταστατικό συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 29-30 Μαρτίου 2008, στο ΕΜΠ.

Υ.Γ Οι οικολόγοι πράσινοι έχουν πολύ δουλειά στην Αιτωλοακαρνανία.Εκτροπή Αχελώου, Αμβρακικός, Προστασία λιμνοθάλασσας, τεχνητές λίμνες είναι θέματα που οφείλουν να αναδείξουν, όπως και έχουν κάνει.¨Εχουν βέβαια και πολλές δυσκολίες.Μην ξεχνάμε ότι οι κοινωνίες του Αγρινίου και της Αιτ/νιας είναι δύσπιστες σε νέες κινήσεις και έχουν χαμηλά αντανακλαστικά σε οικολογικά θέματα.Επομένως πρέπει να κάνουν τεράστιες υπερβάσεις στο επικοινωνιακό κομμάτι, αν θέλουν να πετύχουν!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

θυμάστε εποχές που η Αυριανή έλεγε τη Διζη..Βίζη;;χοχοχο

Ανώνυμος είπε...

Ένας είναι ο πρόεδρος μας:Δημοσθένης Βεργής και τα μυαλά στα κάγκελα!!!

Ανώνυμος είπε...

Εκτός από το Θεό-Βεργή υπάρχει και ο Θεός-Πρόεδρος Βασίλης Λεβέντης! Μην ξεχνιόμαστε!

Ανώνυμος είπε...

poly kalo arthro.

kai pragmati thelei tropo

gia na piasoun oi oikologoi

tous aitoloakarnanes,

pou brosta sto "komma"

(nd - pasok ) den dinoun dekara

oute gia axeloo oute gia amvrakiko

oute gia tipota!

komma - vysma - dhmsio!


makari na pane kala, na einai axioi

kai na evaisthtopoihsoun ton kosmo

gia polla....