Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2009

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντίθετος με την εκτροπή!

Εντελώς διαφορετική άποψη από αυτή του κόμματός του εξέφρασε δημοσίως ο βουλευτής Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφορικά με την εκτροπή του Αχελώου. Κατά τη χθεσινή του περιοδεία στο νομό με την Επιτροπή Περβάλλοντος της Βουλής, στην οποία συμμετέχουν και οι δικοί μας βουλευτές Σπήλιος Λιβανός, Θάνος Μωραϊτης και Χρίστος Βερελής ερωτηθείς σχετικά απάντησε: ''H εκτροπή περισσότερα προβλήματα θα δημιουργήσει παρά θα λύσει''. Πραγματικά, πρόκειται για μια θέση που πάει κόντρα με την αντίστοιχη κομματική, συμβαδίζοντας απόλυτα με την κοινή λογική που επιτάσσει την προστασία του περιβάλλοντος και του φυσικού μας πλούτου. Το θέμα είναι και οι δικοί μας κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι (όλοι ανεξαρτήτως) να βρουν το σθένος να εκφράσουν ανοιχτά τη λαϊκή βούληση, δίχως να κρύβονται πίσω από τις επιταγές των εκάστοτε κομματικών τους ηγεσιών ελέω ψηφοθηρίας...!!! Ο νοών νοείτω...

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

afoy einai o kyriakos antithetos sothikame...exoun kanei tin klironomiki diadoxi varysimanto logo..artemis

Ανώνυμος είπε...

Μην ακούω μαλ... Όλοι οι Αιτωλ/νες πρέπει να 'ναι αντίθετοι με την εκτροπή!!!

Ανώνυμος είπε...

Oxi k oloi...ego eimai YPER... Einai ena ergo pou prepei na ginei!!!

Ανώνυμος είπε...

7.40 exeis ektrapei pros tin malakian...artemis

Ανώνυμος είπε...

Euxaristw artemis...

Den apodexese tin diaforetiki apopsi???

Krima fasistaki mou esi...

kostakoutas είπε...

ο κυριάκος είναι κατά τις εκτροπής επειδή το επίθετο του είναι μητσοτάκης και η αδερφή του καίγεται να ρίξει το κωστάκη από τη καρεκλα...Όλα αυτά τα κάνει επειδή πολύ απλά ο σουφλιάς έχει λυσσάξει με την εκτροπή...

Think on it..

Ανώνυμος είπε...

12.08 i apopsi soy moiazei me paidiko paixnidi ...tekmirioseti kai ase ta peri fasismou..fasismos einai i epivoli toy kerdous ton kataskeyastikon etairion poy den sevontai tipote kai me tin syndromi toy kratoys podigetoyntai kai katastratigountai perivallontikes ekfanseis kai dikastikes apofaseis..artemis

Ανώνυμος είπε...

Εκτροπή

«Είναι προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης και όσοι πολεμούν το έργο της μερικής εκτροπής του Άνω Ρου του Αχελώου είναι μακράν τη πραγματικότητας» τόνισε ο Νομάρχης Λάρισας με την ιδιότητα του προέδρου της Πανθεσσαλικής Επιτροπής για τον Αχελώο μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μεσολόγγι.
«Και εκπλησσόμεθα διότι ο θεσμικός τους ρόλος επέβαλε μια καλύτερη και σφαιρικότερη και όχι μια μονομερή γνώση των πραγμάτων.
Ο κ. Μητσοτάκης και όσοι εκφράζουν παρόμοιες απόψεις αγνοούν καταφανώς ότι η μερική εκτροπή του Αχελώου, όπως προωθείται σήμερα είναι το μεγαλύτερο ίσως περιβαλλοντικό έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Και τούτο γιατί, χωρίς να βλάπτει καθόλου τον Αχελώο, αλλά αξιοποιώντας τα περισσεύματα του, θα δώσει ζωή σε μια Θεσσαλία που έχει ήδη αγγίξει τα όρια της ερημοποίησης.
Περιβάλλον δεν είναι μόνο η Αιτωλοακαρνανία, το οποίο εμείς πρώτοι θέλουμε να διαφυλαχτεί. Περιβάλλον είναι και η Θεσσαλία για την οποία όλοι αυτοί οι όψιμοι περιβαλλοντολόγοι δεν έχουν τίποτε σοβαρό να προτείνουν.
Ειλικρινά μας απογοητεύει η τοποθέτηση αυτή του βουλευτή για ένα έργο που και η κυβέρνηση του πατέρα του, αλλά και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις ορθώς στήριξαν.
Ως Νομαρχία, αλλά και ως ΠΑΣΕ ετοιμάζουμε ήδη πλήρη φάκελο με τα πραγματικά στοιχεία του έργου που θα σταλεί στον κ. Μητσοτάκη για ενημέρωση του.
Και τον καλούμε, όποτε επιθυμεί, να έλθει και στη Λάρισα και να του δείξουμε από κοντά και το πρόβλημα αλλά και τις προσεκτικές παρεμβάσεις που υλοποιούνται σήμερα στον Αχελώο» κατέληξε ο κ. Κατσαρός.

Η παραπάνω είναι η απάντηση του Δημάρχου Λάρισας στην Επιτροπή της Βουλής και στον Κυριάκο Μητσοτάκη Η οποία εκφράστηκε κατά της έκτροπής του Αχελώου.

Και εμείς λοιπόν ρωτάμε το Δήμαρχο Λάρισας:

• Γνωρίζει ή όχι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση τάχθηκε κατά της Εκτροπής και αρνήθηκε να χρηματοδοτήσει το έργο.
• Γνωρίζει που βρίσκεται το έργο επαναδημιουργία της Κάρλας που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής της Ε.Ε.
• Τι είναι αυτό που θα καλλιεργηθεί στη Θεσσαλία για να αποσβεσθεί το τεράστιο κόστος του έργου αυτού και που θα πουληθεί; Υπάρχει κάποιος προγραμματισμός και αν ναι ποιος είναι αυτός;
• Ξέρει αν και ποια μικρά φράγματα έχουν προγραμματίσει να γίνουν στη Θεσσαλία για να αναζωογονηθεί το περιβάλλον.
• Ποια περιβαλλοντολογικά προβλήματα της Θεσσαλίας θα λύσει η εκτροπή; και πόσα θα δημιουργήσει στο οικοσύστημα της Δυτικής Ελλάδας, γιατί το πρόβλημα δεν είναι μόνο στην Αιτωλοακαρνανία.
• Τα τρία φράγματα της ΔΕΗ που λειτουργούν με τα Νερά του Αχελώου με τι θα λειτουργήσουν; με Αέρα.
• Φαίνεται ότι η βελόνα του Κυρίου Δημάρχου έχει κολλήσει στην εκτροπή, θεωρώντας ότι αυτή θα λύσει τα προβλήματα της Θεσσαλίας