Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

Kυκλοφόρησε το 71ο τεύχος του περιοδικού ''Ρίζα Αγρινιωτών''.

Ένα ακόμη τεύχος του περιοδικού «Ρίζα Αγρινιωτών», το οποίο εκδίδεται από το Σύλλογο των εν Αθήναις Αγρινιωτών, κυκλοφόρησε. Εδώ και 20 πλέον χρόνια στο εν λόγω έντυπο αποτυπώνεται με τον πιο περιγραφικό και γλαφυρό τρόπο η πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της γενέτειράς μας, αλλά και η τρέχουσα τοπική επικαιρότητα.

Η παρούσα έκδοση (τεύχος 71) είναι αφιερωμένη στον πρώην Γενικό Γραμματέα του συλλόγου και «ψυχή» της Ρίζας τα 2 τελευταία χρόνια, Γεώργιο Ν. Παπαϊωάννου που τόσο άδικα και πρόωρα, σε ηλικία μόλις 38 ετών, έφυγε τον Οκτώβριο από τη ζωή. Ο Γιώργος Παπαϊωάννου κατόρθωσε να αναμορφώσει το περιοδικό και ήταν αυτός που έριξε διαύλους επικοινωνίας στη νεότερη γενιά, αλλά και σε όλες τις ομολογουμένως πανέμορφες γωνιές της Αιτωλοακαρνανίας.

Επιπλέον στο 71ο τεύχος περιλαμβάνονται κείμενα που αφορούν: Tο πρώτο πολεοδομικό σχέδιο στο Αγρίνιο και τις συνέπειές του για την πόλη, τον ελληνοδιδάσκαλο Αναστάσιο Αγαθίδη, το χάρτη της Αιτωλοακαρνανίας πριν από 2.500 χρόνια, καθώς επίσης και την ποίηση της πέτρας. Μεταξύ άλλων θα βρείτε άρθρα για συμπατριώτες μας συλλέκτες παραδοσιακών αντικειμένων, για τη Μαρία την Πενταγιώτισσα, για το Σύλλογο Σαρακατσαναίων Βάλτου-Ξηρομέρου, αλλά και αφιέρωμα στον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του Παναιτωλικού Θεόφιλο Ντόκα.

Περιλαμβάνονται επίσης στην ύλη του ειδήσεις και σχόλια από τη σύγχρονη και την παλαιότερη αγρινιώτικη καθημερινότητα, αναφορές σε επίκαιρα πολιτιστικά δρώμενα, ποιήματα και κριτικές βιβλίων. Τέλος μπορείτε να ενημερωθείτε για τις προσεχείς δραστηριότητες των μελών του Συλλόγου των εν Αθήναις Αγρινιωτών και των Αγρινιωτών Φοιτητών και Νέων της Αθήνας.

Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και συνεργασία με τη συντακτική ομάδα του περιοδικού, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα πρόσωπα που επιμελούνται την έκδοση του. Πρόκειται για την κα. Μόλλη Βότση (210-8016123) και τον κ. Ανδρέα Μπρέσιακα. (6942910571).



Δεν υπάρχουν σχόλια: