Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Περιμένοντας τους "βαρβάρους.."

"-Τι περιμένουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.

-Γιατί μέσα στην Σύγκλητο μιά τέτοια απραξία;
Τι κάθοντ' οι Συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;
-Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα.

Τι νόμους πια θα κάμουν οι Συγκλητικοί;
Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν."


Έτσι έλεγε ο Καβάφης πριν ένα αιώνα. Η κάθε εποχή & κάθε εξουσία περίμενε τους δικούς της "βαρβάρους" για να αναζητάει τα δικά της άλλοθι.

Τελευταία ήρθαν οι αγρότες..Ήρθαν και αυτοί ως "βάρβαροι" το κόσμο να κλείσουν στους δρόμους". Βγείτε έξω νταλικέριδες και ψάξτε για "βαρβάρους".

Πριν από αυτούς οι μαθητές..Ήρθαν και αυτοί ως "βάρβαροι" να τρομοκρατήσουν στους δρόμους. Βγείτε έξω αστυνομικοί και ψάξτε για "βαρβάρους". Πάει, φύγαν κι αυτοί"

Πριν τους μαθητές οι φωτιές..Ήρθαν κάποιοι "βάρβαροι" ασσύμετροι και τις βάλαν και αυτές..
Βγείτε έξω και ψάξτε ψύλλους (βαρβάρους) στα άχυρα(!)

Πριν τις φωτιές οι σεισμοί..Όπου να ναι θα ρθουν και αυτοί οι "βάρβαροι" να μας ταρακουνήσουν. Βγείτε έξω και πάτε το ΣΚ στην εξοχή, μόλις ο Βαρώτσος πεί ότι θα ρθουνε οι βάρβαροι.

Το αν έρχονται τώρα οι "βάρβαροι" το ξανακοιτάμε 100 χρόνια πίσω πάλι στο Καβάφη

"Γιατί ενύχτωσε κ' οι βάρβαροι δεν ήλθαν.
Και μερικοί έφθασαν απ' τα σύνορα,
και είπανε πως βάρβαροι πια δεν υπάρχουν.

Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους.
Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μιά κάποια λύσις."

Όντως ήταν αυτοί κάποια λύσις. Τώρα ποιος έχει σειρά; Να δούμε αν η οικονομική κρίση θα αποδειχθεί όντως για την Ελλάδα ( αλλο η Αμερική) ένας ακόμη "βάρβαρος"..Μέχρι τότε όμως ρίχτε τον οβολό σας υπέρ κυβερνήσεων. .
...έρθουν δεν έρθουν οι "βάρβαροι" (!)


Βασιλιάς Άγριος

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΝΤΩΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΦΑΓΑΝ, ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΤΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

Αγριε, ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟΣ Ο ΣΥΝΕΙΡΜΟΣ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΒΑΦΗ.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

Ανώνυμος είπε...

αλλα νταλα της παρασκευης το γαλα! Αγριε

τι τον ηθελες τον Καβαφη! θα στα και απο κοντα αυτά, για να μην πεις πως ειμαι και κακοπροαιρετος....

Εσυ μωρε Αγριε θα μαθεις τον κοσμο να σκεπτεται...
αφου δεν έμαθε μονος του...

Ανώνυμος είπε...

agrie an kai exeis to onoma toy progonoy soy agrinioti kai parapempeis se symperifores sympoliton sou pou trone aftia gia progeyma exeis apolyto dikio...etsi einai..artemis

Ανώνυμος είπε...

Αθήνα
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο
Υπέρ του υποχρεωτικού χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών τάσσεται ο Αρχιεπίσκοπος, Ιερώνυμος, αναφερόμενος και σε αντίστοιχη απάντηση που είχε δώσει ο απερχόμενος υπουργός Παιδείας, Ευριπίδης Στυλιανίδης προς τον Συνήγορο του Πολίτη.

Τότε, μετά από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη, ο οποίος ζητούσε να υπάρξει απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών χωρίς ωστόσο να είναι υποχρεωτική η δήλωση του θρησκεύματος από τους μαθητές, ο κ. Στυλιανίδης απάντησε πως το μάθημα των Θρησκευτικών «παραμένει υποχρεωτικό για όλους του ορθόδοξους Χριστιανούς μαθητές».

Πρόσθεσε, μάλιστα, πως το συγκεκριμένο μάθημα «δεν έχει ομολογιακό-κατηχητικό χαρακτήρα, αλλά είναι γνωσιολογικό και ως εκ τούτου προκύπτει ότι είναι υποχρεωτικό για όλους τους μαθητές».

«Δικαίωμα εξαιρέσεως έχουν οι αλλόθρησκοι ή ετερόδοξοι μαθητές, εφόσον το επιθυμούν, οι οποίοι στην αίτησή τους δεν χρειάζεται να αναγράφουν το δόγμα ή το θρήσκευμα στο οποίο πιστεύουν», κατέληξε ο κ.Στυλιανίδης.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τόνισε ότι για το θέμα της αντιμετώπισης της διδασκαλίας του μαθήματος των θρησκευτικών «λείπει μια εγκύκλιος που να ξεκαθαρίζει με σαφήνεια τη θέση της πολιτείας» και πρόσθεσε πως μια τέτοια θα μπορούσε να είναι η παραπάνω απάντηση του τότε υπουργού Παιδείας στο Συνήγορο του Πολίτη.

Ο Ιερώνυμος παρουσίασε επίσης και προτάσεις από συλλόγους και ενώσεις θεολόγων από τους οποίους ζήτησε να είναι ρεαλιστές. «Δημιουργήθηκαν ομάδες που έκαναν τη διδασκαλία του χριστιανισμού ιδεολογία. Όμως ο χριστιανισμός είναι βίωμα και τρόπος ζωής», είπε.

Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος διαπίστωσε πως το σχολείο ξεμακραίνει καθημερινά από την Εκκλησία και τις αλήθειες της, υπογραμμίζοντας πως «υπάρχει απόκλιση, η οποία δόμησε τις διαφορές μεταξύ παιδείας και εκπαίδευσης. Ωστόσο, άλλο είναι η παιδεία και άλλο η στεγνή εκπαίδευση».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

zeidoron dtsoukas είπε...

Βασιλια μου οι Βαρβαροι ειναι ΕΔΩ!Επειδη οντως οι βαρβαροι ειναι μια λυση εχουμε φροντισει εμεις οι ιδιοι και τους καναμε εξουσια.Βαρβαροι οντες και μεις παμε μια στιγμη και ψηφιζουμε ενσυνειδητως,για να μπορουμε επι τεσσερα χρονια μετα καπου να βγαζουμε τα απωθημενα μας.Αν ζουσε σημερα ο Καβαφης,τι θα εγραφε αραγε;Τοχεις σκεφτει;