Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Να γιατί είναι μονόδρομος η αξιοποίηση των λιμνών και των ποταμών μας:

Κατά καιρούς έχουμε αναφέρει ότι το υδάτινο στοιχείο είναι τελικά το μόνο που μπορεί να κάνει την υπέρβαση στο νομό μας . Αυτό αποδεικνύεται και στη πράξη όταν φιλοξενούνται εκδηλώσεις παγκοσμίου χαρακτήρα. Έτσι στις 6-8 Μαρτίου οι φίλοι του Κανόε – Καγιάκ, δίνουν το ραντεβού τους σε μια κορυφαία και διεθνούς κύρους διοργάνωση, που θα πραγματοποιηθεί στην διεθνή πίστα Ολυμπιακών προδιαγραφών του Ευήνου (Αιτωλοακαρνανία), που βρίσκεται στο Χάνι Μπανιά. Θυμίζουμε ότι ανάλογο διεθνές αθλητικό γεγονός είχε ξαναγίνει στο νομό μας το 2000 στη λίμνη Στράτου ( Παγκόσμιο πρωτάθλημα θαλασσίου Σκι Νέων) .
Από το διεθνές βεληνεκές αυτών των εκδηλώσεων, διαπιστώνετε και εσείς ότι είναι μονόδρομος η αξιοποίηση των λιμνών και των ποταμών μας προς αυτή τη κατεύθυνση. Καλά και τα προγράμματα αλλά τέτοιες εκδηλώσεις είναι που θα φέρουν επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Αρκεί να βοηθηθούν με τη κατασκευή υποδομών.
Αναλυτικά για το 1ο Διεθνή Αγώνας Κανόε/Καγιάκ Σλάλομ «ΕΥΗΝΟΣ» καθώς και για το ιστορικό όλων αυτών των προσπαθειών αναφέρει ο Βασίλης Ι. Κόκκοτος τα εξής:
"Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει τις κατηγορίες του αθλήματος ανδρών – γυναικών και κάτω των 23 ετών.
Το άθλημα αυτό είναι ένα δυναμικό σπορ που περιλαμβάνει τις εξής υποκατηγορίες:
Μονό Καγιάκ (ο αθλητής είναι καθιστός μέσα στη βάρκα και χρησιμοποιεί τη διπλή κουτάλα για κουπί).
Μονό Κανό (ο αθλητής είναι γονατιστός στη βάρκα και χρησιμοποιεί κουπί με μονή κουτάλα).
Διπλό κανό (είναι 2 αθλητές μέσα στη βάρκα)
Σκοπός του αθλητή είναι να κατέβει τον ποταμό στο μικρότερο δυνατό χρόνο περνώντας μέσα από τις πράσινες πόρτες με τη ροή του ποταμού και ανάμεσα από τις κόκκινες αντίθετα από τη ροή του ποταμού.
Διοργανωτές είναι ο Ναυτικός Όμιλος Αγρινίου και η Ελληνική Ομοσπονδία Κανόε / Καγιάκ. Την ευθύνη του συντονισμού έχει η εταιρεία sport – view.
Στο χώρο της τοποθεσίας Χάνι Μπανιά υπάρχουν δυνατότητες εκμετάλλευσης και ανάπτυξης για μεγάλες διοργανώσεις του εξωτερικού αλλά και τουρισμό από όλο τον κόσμο μιας και είναι μια τοποθεσία η οποία συνδυάζει σχεδόν όλα τα στοιχεία, στα οποία ο παγκόσμιος τουρισμός έχει ρίξει όλο το βάρος του πλέον!
Φέτος με τον αγώνα αυτό (είναι η 1η Πανελλαδικά προσπάθεια για τη διοργάνωση Διεθνούς Αγώνα από ένα σωματείο) ανοίγεται μία νέα σελίδα στον αθλητικό τόπο αυτό και γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια να αναδείξουμε εκτός της πανέμορφης αυτής πίστας (σε παγκόσμιο επίπεδο) την πραγματική ομορφιά και τις απίστευτες δυνατότητες αυτού του χώρου!
Περισσότερα: http://koinotonaitolon.blogspot.com/

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι Δήμοι Αγρινίου και Ναυπάκτου δεν υποστηρίζουν τη διοργάνωση ( σε αντίθεση με Δήμους Θέρμου και Μεσολογγίου ), κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου μάλλον. Και θέλουν και τουρισμό μετά στην ευρύτερη περιοχή.

Ανώνυμος είπε...

Οι αγκυλώσεις και "πολιτικές νευρώσεις" του πολιτικού προσωπικού του Νομού τροφοδοτούμενες από τις αντιλήψεις αλλά και απαιτήσεις ενός πελατειακού κοινού που εξαντλεί την πολιτική του διεκδίκηση είτε στο μικροσυμφέρον ,είτε στην "οπαδική" εκδοχή της πολιτικής δεν προοιωνίζουν μια τέτοια ανάπτυξη.Μην ξεγελιόμαστε από τον οικολογισμό των πάντων όπως τον ζούμε τον τελευταίο καιρό ( απόρριψη λιθάνθρακα,επίσκεψη επιτροπής της Βουλής στο Νομό, επιστολή Κουρουμπλή για την διαχείριση υδάτων κ.λ.π).Ας πούμε ότι βάση για έναρξη ανάπτυξης τέτοιου είδους ειναι η ψήφιση θεσμών διαχείρισης και προστασίας,
η αντιμετώπιση πιέσεων που ασκούνται τοπικά από ομάδες συμφερόντων,η αντιμετώπιση φαινομένων διαφθοράς και αδιαφάνειας που χρησιμοποιούν τον φυσικό πλούτο για εξυπηρέτηση πελατειακών συμφερόντων.Όλοιαυτοί που καταπατούν και βιάζουν το φυσικό πλούτο τίνος είναι ψηφοφόροι ?Δικοί μου ??? Όλοι αυτοί που έχουν εκτελεστική εξουσία (αυτοδιοίκηση και κεντρική εξουσία )ποιων συμφέροντα εξυπηρετούν κατά προτεραιότητα ?? Θυμηθείτε την επίθεση που έγινε το Φθινόπωρο στον δημοσιογράφο της Ηλείας Μάκη Νοδάρο.Ο Μάκης Νοδάρος, πέρα από εξαίρετος δημοσιογράφος, είναι αγωνιστής για το περιβάλλον της περιοχής του και υπέρμαχος του αγώνα κατά της αυθαιρεσίας και των καταπατήσεων στις τελευταίες φυσικές περιοχές του νομού Ηλείας και της ευρύτερης περιοχής. Πολλές είναι οι κατάφορες παραβιάσεις των νόμων, εγκλήματα κατά της φυσικής μας κληρονομιάς που έφερε στο φως της δημοσιότητας και με την έρευνα και τα ρεπορτάζ του ενόχλησε τους υπεύθυνους και του αυτουργούς των καταστροφών.
Είναι εμφανές ότι κάποιοι ήθελαν να τον φιμώσουν με αυτόν τον βίαιο και εγκληματικό τρόπο προκειμένου να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο ανενόχλητοι.
Συγκρατημένη αισιοδοξία λοιπόν ..ή μάλλον ενεργοποίηση των πολιτών ώστε τα ζητήματα αυτού του είδους να μπουν πρώτα στην ατζέντα υλοποίησης με αποφάσεις κι όχι ως οικολογικός μα΄ι΄αντανός.