Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Νοσταλγική βραδιά από την Κινηματογραφική Λέσχη για το Μεσολόγγι της δεκαετίας του ΄60!



Μια βραδιά γεμάτη νοσταλγία και θύμησες από το παλιό Μεσολόγγι της δεκαετίας του ΄60, πρόσφεραν στους φίλους τους η Κινηματογραφική Λέσχη και ο Δημήτρης Παπαθέου ο οποίος παρουσίασε το βιβλιαράκι που έγραψε με τίτλο "ΝΤΟΡΟΣ _ χρονογυρίσματα στο Μεσολόγγι".

Στο κατάμεστο, από κόσμο κάθε ηλικίας, παραλιακό μαγαζάκι "Τουρλίδα - Ψάρι Restaurant" πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Μαΐου, μια πανέμορφη βραδιά που ήταν διάχυτη από γλυκές αναμνήσεις και όμορφες μελωδίες που έπαιξε με περίσσιο πάθος η παρέα των παλιών συμμαθητών!

Στις εκδηλώσεις που πραγματοποίησε η Κινηματογραφική Λέσχη καθώς και τις δραστηριότητες και τα μελλοντικά σχέδια που προγραμματίζονται, αναφέρθηκαν οι Μάκης Θεοφιλάτος και ο Γιώργος Πανταζόπουλος.

Στη συνέχεια μίλησε για το Μεσολόγγι των ξέγνοιαστων μαθητικών και εφηβικών χρόνων της δεκαετίας του ΄60, ο συγγραφέας του βιβλίου Δημήτρης Παπαθέου και όπως αναφέρει σε κάποιο σημείο «…στο παλιό Μεσολόγγι, όταν ακόμα η φτώχεια μόνιαζε τους ανθρώπους συνήθιζαν να κάνουν μοναδικές « πλάκες», που ταίρι τους δεν υπήρχε σ΄ολάκερη τη χώρα… Παιδιά και παιχνίδια που ξεκίναγαν μετά το μεσημεριανό φαγητό και τέλειωναν με ¨Πάτερ ημών» για να μη φάμε ξύλο απ΄τις μανάδες στο γύρισμα…».

Αναμνήσεις και γεγονότα από τα παλιά παρουσίασαν με γλαφυρό τρόπο οι Χρήστος Μοσχονάς, Φώτης Σακκαρέλος και ο Μπάμπης Μπαγιώργας ενώ, αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασαν οι αγαπημένες ανηψιές του Ραλλού Κυριακοπούλου και Ρούλα Παπαθέου και ο φίλος του Πετρολιάς Πάϊκος.

«…Δεν μπορώ να μην υποκύψω στον πειρασμό να πω δυο λόγια για « τους σινεμάδες » μας και ιδιαίτερα για το Ζαβέρδα χειμωνιάτικο και καλοκαιρινό και ταράτσα.

Το Μεσολόγγι είχε δύο και τρείς κινηματογράφους, μη ξεχνάμε τον Πάλμο ( κινηματοθέατρο Πάλμιον ), όταν καμία άλλη πόλη στην Ελλάδα πλην Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ίσως κάποιας άλλης μεγάλης, δεν είχε καν διανοηθεί κάτι τέτοιο.

Ο κόσμος που μας άνοιγαν ήταν αυτός της Αλίκης των Θαυμάτων!

Οι πρωινές της Κυριακής με τους καουμπόηδες που νίκαγαν τους « κακούς » ινδιάνους, που τα παιδιά ανέβαιναν στα καθίσματα και φώναζαν « καν καν οι δικοί μας », αυτά τα παιδιά που αργότερα γίνανε γιατροί και στρατιωτικοί…»

Ακολούθως ανέλαβε ¨δράση¨ η παρέα με τους φίλους τους παλιούς και με τις κιθάρες τους ξαναθυμήθηκαν αξέχαστα τραγούδια που σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή και τα ανέμελα νεανικά χρόνια!

Η Κινηματογραφική Λέσχη Μεσολογγίου ολοκλήρωσε για φέτος τις προβολές και τις εκδηλώσεις της και ανανέωσε το ραντεβού με τους φίλους του κινηματογράφου για τον επόμενο Σεπτέμβριο!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδες, τι μας νοιαζουν τα νεα απο μεσολογγι?

Ανώνυμος είπε...

Μη γίνεστε κομπλεξικοί όπως οι περισσότεροι Μεσολογγίτες.
Αλλάξτε νοοτροπίες και γίνετε ανώτεροι άνθρωποι. Μην πέφτετε στην παγίδα μερικών από εκεί.

Ανώνυμος είπε...

ΜΣΟΥΛΛΟΥΓΓΑΚ,ΨΑΡ,ΚΝΟΥΠ,ΟΥΙΙ,ΤΙΙ(βλεπε Τ.Ε.Ι)τωρα και σε έκδοση sixties....

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΕΙΔΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ, ΕΙΧΕ ΤΟΟΟΣΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ.

ΦΙΛΟΙ, ΓΙΑ ΡΩΤΗΣΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΑΓΡΙΝΙΩΤΗ, ΠΟΣΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΕΙΧΕ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 60.

ΡΩΤΗΣΤΕ,ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΝ ΚΟ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟ, ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ ΄΄ΕΤΟΥΑΛ΄΄.

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Ανώνυμος είπε...

Και αλλες επαρχειακές πόλεις ειχαν τόσους και περισσότερους οπως Πάτρα Βόλος και Ιωάννινα.Ελεος με την προπαγάνδα του Μεσ/γγιου.Το Αγρίνιο ειχε το 60 2 και το 80 7 που εσύ μσουλουγγάκ ειχες 2.Στο μέλλον το Αγρίνιο θα εχει πάλι 7 και συ κανένα εκτός και λειτουργήσει το ΣΙΝΕ ΨΑΡ ΚΝΟΥΠ ΤΙΙ(Βλέπε Τ.Ε.Ι)